Οι μεσογειακές μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές θάλασσες – Τι πρέπει να προσέχουμε
Κάθε καλοκαίρι, η εμφάνιση της μεσογειακής μέδουσας Cotylorhiza tuberculata, γνωστής και ως «αυγό μάτι» λόγω της χαρακτηριστικής της όψης, προαναγγέλλει την άφιξη της θερινής περιόδου στις ελληνικές θάλασσες.
Monopoli Team
29.07.2025
A
A
Οι πρώτες καταγραφές του είδους για φέτος έχουν ήδη γίνει, σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αλλά απολύτως ακίνδυνο είδος για τον άνθρωπο, το οποίο δεν προκαλεί εγκαύματα ή τσιμπήματα, οπότε δεν απαιτείται ανησυχία όταν εμφανίζεται κοντά στις ακτές.
Η Cotylorhiza tuberculata μπορεί να φτάσει σε διάμετρο έως και 40 εκατοστά, ενώ ξεχωρίζει από τη στρογγυλή της μορφή και τον έντονο χρωματισμό της: κίτρινο στο επάνω μέρος, λευκό στο κάτω, χωρίς τα συνήθη πορτοκαλί, άσπρα ή μωβ πλοκάμια όταν βρίσκεται σε νεαρή ηλικία.
Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr
TAGS:
Μέδουσες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή;»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του πρώτου μέρους
«Μπαμπά σ’ αγαπώ!»: Αυτό είναι το teaser της νέας σειράς του Alpha
Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Στην Κοκέτα στο Ψυχικό, τα βράδια έχουν νοστιμιά και κέφι
Τα βιβλία των Χριστουγέννων – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Διόπτρα
Τα βιβλία των Χριστουγέννων – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Ψυχογιός
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino
Τα βιβλία των Χριστουγέννων – 5 προτάσεις από τις Εκδόσεις Key Books