Η Μουσική Είναι Γυναίκα: Ένα φεστιβάλ στον Μικρό Κεραμεικό αφιερωμένο στις γυναίκες της ελληνικής μουσικής σκηνής
32 συναυλίες αφιερωμένες στις γυναίκες δημιουργούς και τραγουδίστριες της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και djs παρουσιάζει ο Μικρός Κεραμεικός στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Η Μουσική Είναι Γυναίκα».

Ο Μικρός Κεραμεικός ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής σειράς συναυλιών με τίτλο «Η Μουσική Είναι Γυναίκα», αφιερωμένη στις γυναίκες δημιουργούς και τραγουδίστριες της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και djs. Από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου, η σκηνή του Μικρού Κεραμεικού θα φιλοξενήσει μια πληθώρα ταλαντούχων καλλιτέχνιδων, σε έναν εορτασμό της γυναικείας φωνής, σύνθεσης και έκφρασης.

32 μοναδικες παραστάσεις στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ νέων και όχι μόνο γυναικών δημιουργών που εγινε ποτέ. Κάθε συναυλία είναι ξεχωριστή. Η Idra Kayne στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα κάνει παρουσίαση του νέου μουσικού θεατρικού αφιερώματος στα τραγούδια και στην ζωή της Νινα Simone, η Lia Hyde η Αlexa η Alexandra Sieti σταματούν τις διεθνείς περιοδειες τους για να έρθουν στο Φεστιβάλ ενώ η Μιράντα Βερούλη τις ηχογραφήσεις της για το άλμπουμ του Sergio Mendes παρουσιάζοντας το για μία και μόνο παρασταση. Η Sunny Μπαλτζή επιλέγει το Φεστιβάλ για ένα αρκετά προσωπικό πρότζεκτ ενώ η Αζερα Farah κλείνει την περιοδεια της με ένα set party ολων των εκδηλωσεων.
Σε μια εποχή που η ανάδειξη της γυναικείας συμβολής σε όλους τους τομείς είναι πιο επιτακτική από ποτέ, το «Η Μουσική Είναι Γυναίκα» έρχεται να υπογραμμίσει τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών στη μουσική. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πρωτότυπες ερμηνείες, δυναμικές εμφανίσεις και συνθέσεις που αφήνουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα.
Η σειρά συναυλιών θα περιλαμβάνει καλλιτέχνιδες διαφορετικών μουσικών ειδών, από παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, μέχρι σύγχρονα ακούσματα και πειραματικές προσεγγίσεις, αναδεικνύοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της γυναικείας δημιουργίας. Οι ανακοινώσεις για τις συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Μικρός Κεραμεικός καλεί όλους τους φίλους της μουσικής να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία και να δώσουν το παρόν σε έναν μήνα γεμάτο μελωδίες, έμπνευση και γυναικεία δύναμη.
- Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025 – Cilia Katrali
- Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025 – Αγγελική Βλαχάκη
- Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025 – Αννα Κατσούλη
- Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025 – Μαρίνα Βολουδάκη
- Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025 – Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου
- Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025 – Alexa
- Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 – Μαρία Κηλαηδόνη
- Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 – Άννα Μαρία Μπιλίδα
- Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025 – Ναντίνα Κυριαζή
- Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025 – Marianina Dream
- Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025 – Μικαέλα Δαρμάνη
- Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025 – Άρτεμις Ματαφιά
- Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025 – Βάλια Σκούρα
- Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025 – Alexandra Sieti
- Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 – Κατερίνα Μακαβού
- Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025 – Πολυτίμη
- Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 – Αλεξάνδρα Κόνιακ
- Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 – Λίνα Ροδοπούλου
- Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025 – Nwaina
- Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2025 – Penelope And The Suitors
- Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2025 – Βάσια Βουγιούκλη
- Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2025 – Sunny Μπαλτζή και Μαρίνα Βολουδάκη
- Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2025 – Lia Hide
- Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2025 – Μυρτώ Ναούμ
- Τρίτη 07 Οκτωβρίου 2025 – Σοφία Ανδριανού
- Τετάρτη 08 Οκτωβρίου 2025 – Erophilie
- Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2025 – Ζαχαρούλα Κληματσάκη
- Από 10 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2025: Idra Kayne και Σάσα Παπαλάμπρου
- Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 – Μιράντα Βερούλη
- Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025 – Farah
«Η Μουσική Είναι Γυναίκα»
Διάρκεια: 12 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου