MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει στην Αθήνα

Με μια προσεκτικά επιλεγμένη σειρά ταινιών από το πρόγραμμα της 10ης επετειακής έκδοσης του, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει στην Αθήνα για ένα εξαήμερο προβολών στον Κινηματογράφο Διάνα, στο Μαρούσι.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει στην Αθήνα
Λενάκι - Δυο Φωτιές και Δύο Κατάρες, του Δημήτρη Ινδαρέ
Monopoli Team

Μια Εβδομάδα Υψηλής Τέχνης στον Κινηματογράφο Διάνα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεργάζεται με τον ιστορικό Κινηματογράφο Διάνα στο Μαρούσι, φέρνοντας από τις 5 έως τις 11 Ιουνίου τις υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές δημιουργίες του στο αθηναϊκό κοινό.

Οι λάτρεις του ντοκιμαντέρ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια προσεκτικά επιλεγμένη σειρά ταινιών από το πρόγραμμα της 10ης επετειακής έκδοσης του Φεστιβάλ, που αναδεικνύουν τη δύναμη της αληθινής ιστορίας και την τέχνη καταξιωμένων δημιουργών.

Με την παρουσία του στην Αθήνα, το Φεστιβάλ στοχεύει να επεκτείνει το μήνυμά του και να μοιραστεί την αγάπη του για το ντοκιμαντέρ με ένα ευρύτερο κοινό, προσφέροντας παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία για προβληματισμό, συγκίνηση και έμπνευση.

Dourgouti Τown του Δημήτρη Μπαβέλλα

Πρόγραμμα Προβολών στον Κινηματογράφο Διάνα (Περικλέους 14, Μαρούσι)

Πέμπτη 5/6, 19:00
Πανελλήνιον των Σπύρου Μαντζαβίνου, Κώστα Αντάραχα

Μια ιστορία φαντασμάτων, μοναξιάς και τρέλας, τοποθετημένη σε ένα σκακιστικό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας, καταφύγιο για ψυχές που ασφυκτιούν στην καθημερινότητα.

Παρασκευή 6/6, 18:20
Ο Κόκκινος Δάσκαλος του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

Ένα βαθιά ανθρώπινο δράμα για τον Νίκο Πλουμπίδη, έναν προμηθεϊκό ήρωα που το προσωπικό του πεπρωμένο συνδιαμορφώνει το συλλογικό.

Σάββατο 7/6, 17:00 & Δευτέρα 9/6, 18:00
Βερολίνο: Συμφωνία μιας Μεγαλούπολης του Walter Ruttman

Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ που απεικονίζει τη ζωή στην αναπτυσσόμενη βιομηχανική μεγαλούπολη του Βερολίνου, με τα φαινόμενα της αστυφιλίας και της κοινωνικής ανισότητας.

Βερολίνο: Συμφωνία μιας Μεγαλούπολης του Walter Ruttman

Κυριακή 8/6, 17:30
Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας της Anna Hints

Στο σκοτάδι μιας σάουνας, γυναίκες μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες και μυστικά, γελούν, δακρύζουν και εξαγνίζουν τις ψυχές τους, ξαναβρίσκοντας τη δύναμή τους.

Δευτέρα 9/6, 19:10
Λενάκι – Δυο Φωτιές και Δύο Κατάρες, του Δημήτρη Ινδαρέ

Ένας εμπρησμός και χειρόγραφα φέρνουν στο φως έναν έρωτα λίγο πριν την Επανάσταση του 1821 και μια γονική κατάρα, στοιχειώνοντας την ιστορία μιας οικογένειας και ενός χωριού.

Τρίτη 10/6, 19:30
Σμιλεμένες Ψυχές του Σταύρου Ψυλλάκη

Η συγκινητική ιστορία του Julien Grivel, ενός Ελβετού οδοντιάτρου που για 26 χρόνια προσέφερε δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα σε χανσενικούς στην Αθήνα.

Τετάρτη 11/6, 20:00
Dourgouti Τown του Δημήτρη Μπαβέλλα

Ένας μεσίτης περιπλανιέται στην περιοχή του Νέου Κόσμου, αποκαλύπτοντας το παρελθόν, το παρόν και το αβέβαιο μέλλον αυτού του λαϊκού συνοικισμού, ενός «έρημου νησιού» δίπλα στην Ακρόπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4ο Evia Film Project: Ανακαλύπτοντας το ελληνικό καλοκαίρι από την αρχή – Μια γεύση από το πρόγραμμα12.09.2018

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου προσκαλεί θερμά το κοινό της Αθήνας να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και να απολαύσει τις εξαιρετικές αυτές ταινίες που αναδεικνύουν το ντοκιμαντέρ ως μια ζωντανή και αναγκαία μορφή τέχνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πού: Κινηματογράφος Διάνα (Περικλέους 14, Μαρούσι)

Πότε: 5 έως 11 Ιουνίου

Είσοδος: Δευτ. 6€, Τρί.- Τετ. 7€, Πεμ.-Κυρ.8€ | Φοιτητικό 7€

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
"Handbrake": Η ταινία μικρού μήκους της Αντιγόνης Καρνεσιώτη στο Onassis Channel
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
The Hunger Games: Ένα franchise που αντέχει στον χρόνο – γιατί η δυστοπία καλά κρατεί
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Αυλαία για το 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι νικητές των βραβείων
Cine News
COSMOTE TV: Δεκέμβριος με την πρεμιέρα του «Ριφιφί» και το επικό δράμα «Sandokan»
Cine News
Maestro: Η 4η σεζόν ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα
Cine News
15 βραβευμένες «Μεγάλες ταινίες Μικρού Μήκους» στο Onassis YouTube Channel
Art & Culture
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας – Τι δεν θα χάσουμε
Cine News
Stranger Things: Η 4η σεζόν σε rewind – Και τώρα, το φινάλε
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Αγωνία, μυστήριο, ανατροπές: 10+2 σειρές για όσους ζουν για το σασπένς