MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
29
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κάννες: Χρυσός Φοίνικας για ταινία μικρού μήκους ελληνικής συμπαραγωγής

Χρυσό Φοίνικα ταινίας Μικρού Μήκους απέσπασε η ταινία ελληνικής συμπαραγωγής του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Τοφίκ Μπαρχόμ.

Monopoli Team

Η ταινία συμπαραγωγης της ελληνικής Foss Productions, «I’m Glad You’re Dead Now» του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Tawfeek Barhom κέρδισε το Σάββατο 24/05 το βραβείο Χρυσού Φοίνικα στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία του Barhom, την οποία έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε, αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών που επιστρέφουν στο νησί των παιδικών τους χρόνων, όπου θαμμένα μυστικά και εντάσεις που υποβόσκουν από καιρό τους αναγκάζουν να αντιμετωπίσουν το σκοτεινό παρελθόν τους. Στην ταινία πρωταγωνιστεί επίσης ο Παλαιστίνιος ηθοποιός Ashraf Barhom.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Barhom δήλωσε: «Αυτό είναι για την Παλαιστίνη και την ειρήνη».

«Η απελευθέρωση των ανθρώπων δεν θα έπρεπε να συναγωνίζεται τίποτα άλλο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της απελευθέρωσης και της ειρήνης», πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Festival de Cannes (@festivaldecannes)

Η ταινία αποτελεί παλαιστινιακή, ελληνική και γαλλική συμπαραγωγή, ενώ γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Στη φυλακή εμπνεύστηκα την ταινία»: Οι πρώτες δηλώσεις του Τζαφάρ Παναχί μετά τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες12.09.2018

Αξίζει να σημειωθεί ότι διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας είναι ο Γιώργος Βαλσαμής, ο οποίος έχει βραβευτεί άλλες δύο φορές από το Φεστιβάλ Καννών στο αντίστοιχο τμήμα. Αυτός είναι ο τρίτος Χρυσός Φοίνικας της καριέρας του.

Περισσότερα από Cine News