MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΚΝΟΚ: Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση της Αργυρώς Χιώτη στο Θέατρο Τέχνης

H νέα παράσταση της Αργυρώς Χιώτη, «Κνοκ ή ο Θρίαμβος της Ιατρικής», κάνει πρεμιέρα, τον Μάρτιο, στη Σκηνή Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης.

Monopoli Team

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Αργυρώ Χιώτη, παρουσιάζει την νέα της σκηνοθεσία «Κνοκ ή ο Θρίαμβος της Ιατρικής», από τις 8 Μαρτίου στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια κλασική γαλλική κωμωδία του 1923, ένα έργο με έντονα στοιχεία σάτιρας και φάρσας, μεταφέρεται στον σύγχρονο κόσμο του μάρκετινγκ, σε μια νέα μετάφραση και διασκευή από τον έμπειρο στο είδος Έκτορα Λυγίζο.

Σε μια μικρή πόλη της επαρχίας αναλαμβάνει το τοπικό ιατρείο ένας καινούργιος υπερφιλόδοξος γιατρός. Με στόχο την αύξηση της πελατείας του και το κέρδος, και χρησιμοποιώντας μελετημένες τεχνικές χειραγώγησης και εκφοβισμού, καταφέρνει σιγά-σιγά να μετατρέψει όλους τους κατοίκους σε φανταστικούς ασθενείς απόλυτα εξαρτημένους από τον ίδιο.

Μέσα από μια σειρά ευτράπελα κωμικά επεισόδια, το έργο λειτουργεί ως μια αποκαλυπτική σάτιρα για τις μεθόδους επιρροής και παραπλάνησης, θέτοντας κοινωνικά διλήμματα σε σχέση με την εφαρμογή των κανόνων της αγοράς ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές της ζωής μας.

Η παράσταση είναι μια διαφορετική ματιά στο κλασικό είδος της σάτιρας μέσα από τον προσωπικό σκηνικό της κώδικα που βασίζεται στη μουσικότητα του λόγου και των σωμάτων. Για το «ΚΝΟΚ» στήνει ένα επί σκηνής «πείραμα», αξιοποιώντας την εκφραστική ελευθερία της κωμωδίας, παίζοντας με τα μεγέθη και τους ρυθμούς, και πατώντας πάνω στην πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε για το έργο ο Γιαν Βαν Αγγελόπουλος.

«Η «υγεία» είναι μια λέξη, που θα μπορούσαμε να τη διαγράψουμε δια παντός από τα λεξικά μας. Για μένα δεν υπάρχουν υγιείς άνθρωποι. Οι λεγόμενοι υγιείς είναι ασθενείς που απλώς δεν το γνωρίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚνοκ ή ο θρίαμβος της Ιατρικής: Η νέα παράσταση της Αργυρώς Χιώτη έρχεται στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παίζουν: Χαρά Γιώτα, Ευθύμης Θέου, Γιώργος Κριθάρας, Ματίνα Περγιουδάκη

Παραστάσεις: Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο: 21.00. Κυριακή: 19.00

Τιμές Εισιτηρίων: Πέμπτη-Παρασκευή: 18 ευρώ και 15 ευρώ μειωμένο. Σάββατο-Κυριακή: 20 ευρώ και 16 ευρώ μειωμένο

Προπώληση: more.com

Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Για τη Βαλέρια Δημητριάδου, το κενό δεν είναι απουσία αλλά πρόσκληση να κοιτάξεις μέσα σου
Εκδηλώσεις
Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: 3ο Meeting Event στη Θεσσαλονίκη με νέες δράσεις και συνεργασίες
Θεατρικά Νέα
Prima Facie: Ο συγκλονιστικός μονόλογος με τη Λένα Παπαληγούρα επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
‍Το βραβευμένο “Τεστ”, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Art & Culture
Το "Annie" μάς καλεί να ξαναδούμε τον κόσμο με τη ματιά ενός παιδιού
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Θεατής: «Η Κίτρινη Ταπετσαρία» στο Θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανεβαίνει μια διαφορετική “Στρίγγλα” – που αντιστέκεται
Θεατρικά Νέα
Τζοκόντα, του Αμίλκαρε Πονκιέλλι σε μια διεθνή συμπαραγωγή στη Λυρική Σκηνή
Art & Culture
«Dracula» στο θέατρο Πόρτα - Το κάλεσμα του Κόμη
Θεατρικά Νέα
Nomsferatu στο θέατρο 104 με Halloween – προσφορά
Art & Culture
"Καιρός να την Πουλεύουμε" στο Θέατρο Art63 (video)
Αφιέρωμα
Η Λένα Δροσάκη κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μια κατάδυση στην ουσία της ανθρώπινης επαφής