MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

Ανοίγει σήμερα (21/2) η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με στόχο να ενισχύσει τους ιδιοκτήτες κατοικιών που επιθυμούν να ανακαινίσουν τα ακίνητά τους και να τα διαθέσουν για μακροχρόνιες μισθώσεις.

Credits: Markus Winkler / Unsplash
Monopoli Team

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανακαίνιση των κατοικιών ώστε αργότερα οι ιδιοκτήτες να τις διαθέσουν προς ενοικίαση για τουλάχιστον μία τριετία (απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα), οπότε και αναμένεται να «βγουν» περισσότερα σπίτια στην αγορά ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα της στέγασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά σπίτια παλαιότητας παραμένουν κλειστά μιας και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα ανακαινίσουν και να τα διαθέσουν προς ενοικίαση στην συνέχεια. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων με το ανανεωμένο «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» θα «βγει» στην αγορά ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων συμβάλλοντας όσο το δυνατόν στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης.

Στο ανανεωμένο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» αυξάνεται το ποσοστό της επιδότησης από 40 σε 60% και παράλληλα και το ποσό από 10.000 ευρώ σε 13.500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Δεν ψωνίζουμε»: Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος μάς καλεί να «απαντήσουμε» στην ακρίβεια12.09.2018

Σημειώνεται ότι με την αρχική ρύθμιση, οι εντασσόμενοι στο Πρόγραμμα επιδοτούνταν για πραγματοποίηση δαπανών επισκευής και ανακαίνισης ύψους μέχρι 10.000 ευρώ για υλικά και εργασίες επί κλειστών κατά τα τελευταία τρία χρόνια ιδιωτικών ακινήτων. Η δε επιδότηση ανερχόταν έως το 40% των πραγματοποιθεισών δαπανών, υπό τους πρόσθετους όρους της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και εξόφλησης, καθώς και της εκμίσθωσης του ακινήτου για τα τουλάχιστον επόμενα 3 έτη. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη εκταμιευθεί 2,3 εκατ. ευρώ σε 1.210 εγκεκριμένες αιτήσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, υπάρχει πρόβλεψη και για όσους είχαν υποβάλει αιτήσεις όταν το ποσό της συνολικής δαπάνης ήταν μικρότερο και έτσι αναμένεται να λάβουν αναδρομικά μέχρι και 4.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Νέα κίνητρα με επιδότηση έως 90%
Επίκαιρα
Αίγινα: Απολύτως ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό – Οι συστάσεις της Περιφέρειας
Επίκαιρα
Από βιντεοκλήσεις μέχρι memes: Το 97% αλληλεπιδρά με την οικογένειά του ψηφιακά
Επίκαιρα
Ο εγκέφαλός μας αλλάζει σε τέσσερις ηλικίες: 9, 32, 66 και 83
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μερικές καταστροφικές πλημμύρες και ένα Συμβούλιο Ειρήνης μετά
Επίκαιρα
Airbnb: Αυτή είναι η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Υβριδική εργασία και «πόλεις των 15 λεπτών»
Επίκαιρα
Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας
Επίκαιρα
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ανακοινώνει την 4η φάση χρηματοδότησης προγραμμάτων
Επίκαιρα
Αυτοί ήταν οι δημοφιλέστεροι νησιωτικοί προορισμοί για Έλληνες και ξένους το 2025
Επίκαιρα
Ελλάδα: Το 35,5% του εισοδήματος πηγαίνει στη στέγη – Νέα μελέτη της διαΝΕΟσις