MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου – Αντιδρούν οι ξενοδόχοι

Από την 1η Μαρτίου 2025 ξεκινά η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε τουρισμό και εστίαση. Οι ξενοδόχοι, όμως, με επιστολή τους στη Νίκη Κεραμέως αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.

Monopoli Team

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται ήδη σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ μάρκετ, ασφαλιστικές εταιρίες, εταιρίες security, ΔΕΚΟ, βιομηχανία και λιανεμπόριο, ενώ, με τη νέα επέκτασή της σε τουρισμό και εστίαση, εντάσσονται πλέον στο μέτρο περίπου 1.500.000 εργαζόμενοι συνολικά στον ιδιωτικό τομέα.

Με την υλοποίηση αυτού του μέτρου, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιδιώκει την πλήρη καταγραφή των πραγματικών ωρών εργασίας, πλήρεις απολαβές για κάθε ώρα εργασίας, την αντιμετώπιση παράνομων μεταβολών και υπερβάσεων του εργασιακού χρόνου, τη συμβολή στην καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας, καθώς και της εισφοροδιαφυγής και τη διευκόλυνση στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Τουρισμού: Ειδική υποδομή για την αναβάθμιση των ορεινών περιοχών12.09.2018

Αύξηση των υπερωριών

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα του Υπουργείου Εργασίας, το μέτρο κρίνεται αποτελεσματικό, καθώς τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» αποτυπώνουν σημαντική αύξηση στις καταγεγραμμένες υπερωρίες στους κλάδους που εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Τέμπη: Έναρξη της δίκης στις 23 Μαρτίου – Κάλεσμα συγγενών για μαζική παρουσία
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας
Επίκαιρα
4ήμερη εργασία και car pooling: Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας προωθούν μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Επίκαιρα
Χωρίς ταξί η χώρα: Πανελλαδική απεργία όλη την εβδομάδα
Επίκαιρα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοίγει ξανά στο κοινό τους ιστορικούς του χώρους
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Άνοιξαν οι αιτήσεις εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το 2026-2027
Επίκαιρα
Κυκλάδες: Στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Γερμανούς – Ποια νησιά ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Μετρό: Κλείνει σήμερα το απόγευμα ο σταθμός Σύνταγμα
Επίκαιρα
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα τιμηθεί με Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας
Επίκαιρα
Νέα έρευνα: Στη στέγαση πηγαίνει το 34% του εισοδήματος των Ελλήνων
Επίκαιρα
Έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: 9 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ των περιορισμών
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο όσο η Μέση Ανατολή καίγεται;