MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Blue Train: Η επιτυχημένη παράσταση συνεχίζεται στο Θέατρο Άλμα με αλλαγή στο καστ

«Blue Train», το έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του, στο Θέατρο Άλμα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν, με τη Μαρία Αλειφέρη στον ρόλο της μητέρας.

Monopoli Team

Το «Blue Train», το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν, συνεχίζει θριαμβευτικά τις sold-out παραστάσεις του στο Θέατρο Άλμα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Τον συγκινητικό κόσμο του «Blue Train» ζωντανεύει επί σκηνής ένας θίασος αξιόλογων ηθοποιών της νέας γενιάς με τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη, τον Γιώργο Μπένο, την Αναστασία Στυλιανίδη και τον Γιάννη Τσουμαράκη. Τον ρόλο της μητέρας Σοφίας, αναλαμβάνει από 13 Ιανουαρίου η πάντοτε διαχρονική και αγαπημένη του κοινού Μαρία Αλιφέρη.

Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Το σύμπαν του Μιχάλη, στην αρχή μιας κρίσης ηλικίας, είναι ένα πάρτυ που δεν θέλει να τελειώσει. Η μουσική που παίζει δυνατά, τα φώτα, οι καπνοί και το σεξ “θολώνουν” μια πραγματικότητα που δεν θέλει να δει. Μεγαλώνει. Δικοί του άνθρωποι, και αναφορές όλων μας: μια μητέρα, μια κολλητή φίλη και ένας πρώην σύντροφος ζουν διακριτικά στο σύμπαν αυτό ως φαντάσματα. Φαντάσματα που θέλουν να επέμβουν στις αποφάσεις που αρνείται πεισματικά να πάρει. Αντιστέκεται. Το πάρτυ αυτό πρέπει πάση θυσία να συνεχίσει. Το τρένο του χρόνου πλησιάζει, τα φώτα του εκθαμβωτικά τον τυφλώνουν! Θα γλιτώσει άραγε την μετωπική;»
Γιώργος Σουλεϊμάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Blue train» στο Θέατρο Άλμα12.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Blue Train» είναι ένα σύγχρονο έργο πέντε προσώπων, το οποίο με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, αποτυπώνει την πρώιμη υπαρξιακή και ηλικιακή κρίση μιας χαμένης γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητα της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με το χρόνο που κυλάει αμείλικτος.

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πέμπτα του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται τις διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, οι οποίες καταλήγουν να γίνουν συναισθηματικές εισβολές που τον απογυμνώνουν. Η μητέρα του, η κολλητή του, ο πρώην σύντροφός του και ένα εικοσάχρονο αγόρι ως ραντεβού για ευκαιριακό σεξ, ξεδιπλώνουν όλη την βεντάλια των επιλογών που θα μπορούσε να έχει κανείς, ώστε να προλάβει το τρένο της ενηλικίωσης του.

Από το σημείωμα του συγγραφέα:

«Αν ισχύει ότι είμαστε οι άνθρωποι που μας αγάπησαν, τότε, αυτή η Κυριακή είναι για τον Μιχάλη η μέρα της αμετάκλητης αποκάλυψης της ταυτότητας του. Τέσσερις διαδοχικές επισκέψεις λίγο πριν τα γενέθλιά του τον φέρνουν αντιμέτωπο με τα όνειρα, τις φοβίες, τις ανασφάλειες του κι όλα αυτά μαζί με ένα φρικτό hangover. Ποιο είναι το τίμημα της αέναης παιδικότητας; Ποιο είναι το οριστικό βήμα της ενηλικίωσης; Κι αν δεν μας βγει; Έχει δεύτερη ζωή όπως στα video games; Υπάρχει δίχτυ ασφαλείας ή μόνο οι ευθύνες των επιλογών μας; Το “Blue Train” είναι ένα κλείσιμο ματιού στη γενιά μου που μεγάλωσε μέσα σε αγκαλιές και τρυφερές προσδοκίες, για να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα, ουσιαστικά ανέγγιχτη».
Γεράσιμος Ευαγγελάτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlue Train: To νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ανεβαίνει το φθινόπωρο στο θέατρο Άλμα12.09.2018

Τον σχεδιασμό των σκηνικών και των κοστουμιών υπογράφει η Ηλένια Δουλαδίρη, ενώ τον σχεδιασμό των φωτισμών η Ζωή Μολυβδά Φαμέλη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α: 20€, Ζώνη Β: 15€

Προπώληση: more.com

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 14 παραστάσεις σε 3 θέατρα και 5 σκηνές – Με Early Bird προσφορά
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €12
Θεατρικά Νέα
«Στο κέντρο του κόσμου»: H Κάμιρος παρουσιάζει το πρόγραμμα για το 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Η Martha Graham Dance Company στην Αθήνα για τα 100ά της γενέθλια – Η προπώληση ξεκίνησε
Θεατρικά Νέα
Φιλοκτήτης: Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά, του Παντελή Καλιότσου για 2η χρονιά στο Θέατρο ΗΒΗ
Θεατρικά Νέα
Επί Κολωνώ: Εργαστήριο υποκριτικής του Studio Νάμα 2025-2026 με την Ελένη Σκότη
Θεατρικά Νέα
Χάσαμε τη Θεία Στοπ: Τελευταίες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Θεατρικό Εργαστήριο Τεχνικής Viewpoints με την Τίνα Γιωτοπούλου
Θεατρικά Νέα
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
Θεατρικά Νέα
Το «ΜΙΝΤΑΤΙ» της Τζένης Αργυρίου επιστρέφει στην Πειραιώς 260