MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Gov.gr: Αλλαγή σε εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις-Πιο «φιλικές» στους πολίτες

Ακόμα πιο απλές και φιλικές γίνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες της Υπεύθυνης Δήλωσης και της Εξουσιοδότησης μέσω του gov.gr. Οι πολίτες πλέον θα έχουν προσυμπληρωμένα τα προσωπικά τους στοιχεία, εξοικονομώντας χρόνο, απολαμβάνοντας μια ποιοτικότερη εμπειρία χρήστη, ενώ συγχρόνως ελαχιστοποιούνται τυχόν λάθη.

Monopoli Team

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στη νέα έκδοση της Υπεύθυνης Δήλωσης, όπως και της Εξουσιοδότησης, προστίθενται αυτόματα το όνομα και επώνυμο πατέρα, το όνομα και επώνυμο μητέρας, ο τόπος γέννησης, ο αριθμός ταυτοποιητικού εγγράφου, στοιχεία που αντλούνται από το Φορολογικό Μητρώο, καθώς και ο τόπος κατοικίας και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), στοιχεία που αντλούνται από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, emep.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεχνητή νοημοσύνη: Εντυπωσιακή αύξηση στη χρήση του Gen AI από τους εργαζόμενους12.09.2018

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τα προσυμπληρωμένα στοιχεία ήταν: το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Για τη διευκόλυνση των πολιτών, παρέχεται η δυνατότητα επεξεργασίας των προαναφερόμενων στοιχείων στην ψηφιακή φόρμα, ώστε να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες του gov.gr και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 27 εκατομμύρια Υπεύθυνες Δηλώσεις και 6,6 εκατομμύρια Εξουσιοδοτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο reporter.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Το 25% των νοικοκυριών καθυστερούν να πληρώσουν τους φόρους τους
Επίκαιρα
Grokipedia: Ο Ίλον Μασκ λανσάρισε τη δική του “εγκυκλοπαίδεια”
Επίκαιρα
Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις στη Γάζα – Ανακοίνωσε επιστροφή στην “εκεχειρία”
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 58% στην Ελλάδα διαθέτει εισόδημα μόνο για την κάλυψη βασικών αναγκών
Επίκαιρα
Η γυναίκα ως όπλο: Γερμανίδες κατάσκοποι στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Πώς θα κινηθούν μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία την 28η Οκτωβρίου
Επίκαιρα
Μπλόκα στις παρελάσεις σχεδιάζουν οι αγρότες
Επίκαιρα
Eurostat: Η Ελλάδα με το υψηλότερο ποσοστό υποκειμενικής φτώχειας στην ΕΕ το 2024
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 80,5% θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν νοιάζονται για τις απόψεις των πολιτών
Επίκαιρα
Η Ευρώπη της στεγαστικής κρίσης: Οι νέοι πληρώνουν το τίμημα
Επίκαιρα
Τι προβλέπει η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Επίκαιρα
Διονύσης Σαββόπουλος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του