MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Sanofi Ελλάδας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικής της Υγείας

Με συμμετοχή σε συζήτηση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η Sanofi Ελλάδας υπογράμμισε την ανάγκη για πρόσβαση όλων των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Για μία ακόμη χρονιά η καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας είχε δυναμική παρουσία στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικής της Υγείας 2024, υποστηρίζοντάς το ως Αργυρός Χορηγός. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Anthony Aouad, Country Lead της Ελλάδας και Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Φαρμάκου για Ελλάδα, Ουγγαρία και Ουκρανία, συμμετείχε σε μια σημαντική συζήτηση με τίτλο “Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ): φορτίο της νόσου, ποιότητα ζωής και ανεκπλήρωτες ανάγκες”.

Η συζήτηση περιλάμβανε διακεκριμένους συμμετέχοντες, όπως τον Καθ. Στυλιανό Λουκίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, European Lung Foundation Chair και συνήγορο ασθενών.

Ο κ. Anthony Aouad υπογράμμισε τη σημασία του επαναπροσδιορισμού της έρευνας και ανάπτυξης και την ανάγκη υποστήριξης της ισότιμης πρόσβασης στις καινοτόμες θεραπείες για όλους τους ασθενείς, ώστε να μεταμορφωθεί ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την ΧΑΠ, αυτή τη σοβαρή και πολυσύνθετη νόσο, που αποτελεί την 3η αιτία θανάτου και επηρεάζει τη ζωή περισσοτέρων από 500.000 ασθενείς στην Ελλάδα. “Στη Sanofi, δεσμευόμαστε να πρωτοπορούμε στην έρευνα και ανάπτυξη με τη νέα μας προσέγγιση της Ανοσολογίας (Immunoscience) και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, για να κατανοήσουμε τις βιολογικές οδούς που οδηγούν στην ετερογένεια της νόσου και να επεκτείνουμε τα οφέλη της ιατρικής ακριβείας σε περισσότερους ασθενείς”.

Ο Καθηγητής Στυλιανός Λουκίδης τόνισε το βάρος που μπορεί να επιφέρει η ΧΑΠ στους ασθενείς και τους φροντιστές τους, την πολυπλοκότητα της νόσου, τις πιο συχνές συννοσηρότητες και τη σημασία των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για την κάλυψη των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών.

Ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης μοιράστηκε τις επιπτώσεις της ΧΑΠ στην ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των ασθενών, τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ανέδειξαν τη σημασία της ανάπτυξης ενός Εθνικού Σχεδίου που θα επικεντρώνεται στην πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, την ενδυνάμωση των ασθενών, τη διάγνωση και την έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες για τη βελτίωση της διαχείρισης της ΧΑΠ και συνολικά της υγείας των ασθενών με αναπνευστικές παθήσεις στην Ελλάδα.

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Το sheer έγινε το απόλυτο fashion statement της σεζόν
The Art of Life
Έγκριση νέας θεραπείας για 5 μορφές καρκίνου
The Art of Life
Καρκίνος του πνεύμονα σε μη καπνιστές – Ένας εντελώς διαφορετικός καρκίνος
The Art of Life
10 facts για την ψωρίαση – Spoiler: Επηρεάζει 125 εκατομ. ανθρώπους, δεν ειναι λίγοι!
The Art of Life
Η απόλυτη φθινοπωρινή συνταγή: Αλμυρό στρούντελ κολοκύθας
The Art of Life
10 βήματα για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας
The Art of Life
Ο Οκτώβριος για τον καρκίνο του μαστού – Τα καλά νέα από το συνέδριο Ογκολογίας ESMO
The Art of Life
Εμμηνόπαυση 365 μέρες τον χρόνο: Δεν αρκεί να την συζητάμε μόνο την Παγκόσμια Ημέρα!
Υγεία - Ομορφιά
Πώς να εφαρμόσεις το highlighter σαν επαγγελματίας
The Art of Life
Λεμφικό μασάζ: Να το δοκιμάσουμε ή δεν αξίζει;
The Art of Life
Γιατί οι γυναίκες είναι το νέο πρόσωπο της ADHD
The Art of Life
Ο καρκίνος του μαστού σήμερα: Οι νέες χειρουργικές τεχνικές που αλλάζουν τη ζωή των γυναικών