MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Sanofi Ελλάδας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικής της Υγείας

Με συμμετοχή σε συζήτηση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η Sanofi Ελλάδας υπογράμμισε την ανάγκη για πρόσβαση όλων των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Για μία ακόμη χρονιά η καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας είχε δυναμική παρουσία στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικής της Υγείας 2024, υποστηρίζοντάς το ως Αργυρός Χορηγός. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Anthony Aouad, Country Lead της Ελλάδας και Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Φαρμάκου για Ελλάδα, Ουγγαρία και Ουκρανία, συμμετείχε σε μια σημαντική συζήτηση με τίτλο “Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ): φορτίο της νόσου, ποιότητα ζωής και ανεκπλήρωτες ανάγκες”.

Η συζήτηση περιλάμβανε διακεκριμένους συμμετέχοντες, όπως τον Καθ. Στυλιανό Λουκίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, European Lung Foundation Chair και συνήγορο ασθενών.

Ο κ. Anthony Aouad υπογράμμισε τη σημασία του επαναπροσδιορισμού της έρευνας και ανάπτυξης και την ανάγκη υποστήριξης της ισότιμης πρόσβασης στις καινοτόμες θεραπείες για όλους τους ασθενείς, ώστε να μεταμορφωθεί ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την ΧΑΠ, αυτή τη σοβαρή και πολυσύνθετη νόσο, που αποτελεί την 3η αιτία θανάτου και επηρεάζει τη ζωή περισσοτέρων από 500.000 ασθενείς στην Ελλάδα. “Στη Sanofi, δεσμευόμαστε να πρωτοπορούμε στην έρευνα και ανάπτυξη με τη νέα μας προσέγγιση της Ανοσολογίας (Immunoscience) και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, για να κατανοήσουμε τις βιολογικές οδούς που οδηγούν στην ετερογένεια της νόσου και να επεκτείνουμε τα οφέλη της ιατρικής ακριβείας σε περισσότερους ασθενείς”.

Ο Καθηγητής Στυλιανός Λουκίδης τόνισε το βάρος που μπορεί να επιφέρει η ΧΑΠ στους ασθενείς και τους φροντιστές τους, την πολυπλοκότητα της νόσου, τις πιο συχνές συννοσηρότητες και τη σημασία των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για την κάλυψη των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών.

Ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης μοιράστηκε τις επιπτώσεις της ΧΑΠ στην ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των ασθενών, τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ανέδειξαν τη σημασία της ανάπτυξης ενός Εθνικού Σχεδίου που θα επικεντρώνεται στην πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, την ενδυνάμωση των ασθενών, τη διάγνωση και την έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες για τη βελτίωση της διαχείρισης της ΧΑΠ και συνολικά της υγείας των ασθενών με αναπνευστικές παθήσεις στην Ελλάδα.

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Καρδιακή ανεπάρκεια: Τι αλλάζει στη διαχείρισή της;
The Art of Life
Είναι το λάδι καρύδας το μυστικό για απαλά και ενυδατωμένα μαλλιά μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ημικρανία: Η επόμενη μέρα στη θεραπεία και οι ανάγκες των ασθενών
The Art of Life
Επιστροφή στην ρουτίνα: Πώς θα οργανωθείς μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ξέρουμε ότι τα junk food μας παχαίνουν. Ξέρουμε όμως τι κάνουν στο δέρμα μας;
The Art of Life
7 συμβουλές από τον διαιτολόγο για να μπούμε στην εμμηνόπαυση με… boost
The Art of Life
Επιληψία: Θετικά δεδομένα για νέα θεραπεία
The Art of Life
Tο καλοκαίρι έφυγε, η ακμή έμεινε – Τι μπορούμε να κάνουμε;
The Art of Life
Το BeWell Festival επιστρέφει ανανεωμένο για δεύτερη χρονιά στο ΟΑΚΑ
The Art of Life
Το 1ο Euphoria Retreat Wellbeing Festival έδειξε τον ελληνικό δρόμο προς τη μακροζωία
The Art of Life
«Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους» – Μία νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους
The Art of Life
Πότε κινδυνεύουν και οι άντρες από οστεοπόρωση