MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πέθανε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Κουίνσι Τζόουνς

Ο τιτάνας της μουσικής που δούλεψε με όλους, από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Μάικλ Τζάκσον, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Monopoli Team

Ο Κουίνσι Τζόουνς (Quincy Jones), ο τιτάνας της μουσικής που δούλεψε με όλους, από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Μάικλ Τζάκσον, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Τζόουνς, Arnold Robinson, ανακοίνωσε ότι ο θρυλικός μουσικό παραγωγός πέθανε την Κυριακή (3/11) το βράδυ στο σπίτι του στο Bel Air του Λος Άντζελες, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Ο Κουίνσι Τζόουνς ήταν ο θρύλος της μουσικής στο Χόλιγουντ. Η τεράστια κληρονομιά κυμαινόταν από την παραγωγή του ιστορικού άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον “Thriller” και “Bad” μέχρι τη σύνθεση βραβευμένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών soundtraks ενώ είχε συνεργαστεί σχεδόν με όλα τα «ιερά τέρατα» της μουσικής: τον Φρανκ Σινάτρα, την Ελα Φιτζέραλντ, τον Λάιονελ Ρίτσι, τον Ρέι Τσαρλς και εκατοντάδες άλλους καλλιτέχνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙράν: Ανησυχία για την τύχη της φοιτήτριας που έβγαλε τα ρούχα της στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης – Συνελήφθη από τις Αρχές12.09.2018

Εκτός από μουσικός παραγωγός, ο Κουίνσι Ντιλάιτ Τζόουνς τζούνιορ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, ήταν μεγαλοφυής συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας.

Ο Τζόουνς ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε και επέβλεψε την ηχογράφηση όλων των αστέρων του “We Are the World”, του φιλανθρωπικού τραγουδιού – ρεκόρ του 1985 για την ανακούφιση από την πείνα στην Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr. 

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Lily Collins: Κυκλοφόρησε η καμπάνια που γύρισε σε Πετράλωνα και Νέα Μάκρη
ShowBiz
«Χάρισε απλόχερα το ταλέντο του»: H Λίνα Μενδώνη αποχαιρετά τον Γιώργο Μαρίνο
ShowBiz
Βικτώρια Φασιανού: Η γενναιόδωρη κίνηση στον άνδρα που έσωσε έργο του πατέρα της από τις φωτιές στο Λος Άντζελες
ShowBiz
Project Hail Mary: Ο Ryan Gosling σε αποστολή ενάντια στον χρόνο με το TAG Heuer Connected Calibre E5
Cine News
Brad Pitt: Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Riders»
ShowBiz
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Η όλη ιστορία της “Φάλαινας” είναι για τον πατέρα μου» (vid)
ShowBiz
Τι σημαίνει για την Eurovision 2026 η φετινή επιλογή της Ελλάδας με το “Ferto”;
Cine News
Νεκρή στην Αθήνα η ισραηλινή παραγωγός της σειράς “Tehran”
ShowBiz
Ο good job Nicky για τα θέματα ήχου στον ελληνικό τελικό: «Είναι άδικο να ρίξω τις ευθύνες αλλού» (vid)
ShowBiz
Eurovision 2026: Αυτά είναι τα φαβορί του Α’ ημιτελικού
ShowBiz
Η αστυνομία “εισέβαλε” στο Θέατρο Αθηνών κατά τη διάρκεια της παράστασης Cancel
ShowBiz
Η Ζαμάνη για το περιστατικό με τη μπλούζα σε συναυλία: «Με στεναχώρησε που με έκραζαν γυναίκες» (vid)