MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Rebearth: Η performance της Ζωής Δρακοπούλου για την κλιματική αλλαγή στο Festival dei Calanchi της Ιταλίας

Η περιπατητική site-specific performance της Ζωής Δρακοπούλου, «Rebearth», ένα έργο σε εξέλιξη για την κλιματική αλλαγή, παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του Festival dei Calanchi, στην Faenza της Βόρειας Ιταλίας.

Monopoli Team

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, η performer Ζωή Δρακοπούλου παρουσιάζει το Rebearth, στο πλαίσιο του Festival dei Calanchi στην Faenza της Βόρειας Ιταλίας.

Πολιτισμικές λειτουργίες. Αντανακλάσεις της φύσης. Αντιδράσεις της γης. Ανθρώπινες μαρτυρίες. Παρεμβάσεις και συσχετισμοί. Ψηφιακές λούπες σε αναλογικές συνθήκες.

«Rebearth»: Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο «Rebearth» είναι μια πολύωρη περιπατητική site-specific performance κατά τη διάρκεια της οποίας οι θεατές γίνονται κοινωνοί μιας εμπειρίας στο δημόσιο χώρο της υπαίθρου και της πόλης, όπου η έννοια του τόπου, του χρόνου και της ανθρώπινης λειτουργίας επανεξετάζονται με όρους “φυσικούς”.  Το έργο ακουμπά πάνω στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης δραστηριότητας, με αφορμή τις περσινές περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή της Faenza της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια του Festival dei Calanchi, η Ζωή Δρακοπούλου θα αναχωρεί από το βουνό Calanchi και θα κατευθύνεται προς το Μουσείο Carlo Zauli με μια ομάδα θεατών. Το πολύωρο περπάτημα, μέρος της μυητικής σύνδεσης του φυσικού με το αστικό τοπίο, θα δώσει το ρυθμό μιας τελετουργίας για να στοχαστούμε την σχέση μας με τον τόπο και τον εαυτό.

Ποια είναι η σχέση μας με την φύση και συγκεκριμένα με το χώμα; Πως το διαχειριζόμαστε; Πόσο γήινοι παραμένουμε στην σύγχρονη εποχή; Πως ακούμε την φωνή της φύσης; Νιώθουμε ότι ακούμε; Τι συμβαίνει όταν αυτό που μας τροφοδοτεί με ζωή έρχεται και παίρνει όλα όσα έχουμε δημιουργήσει;

Ο σημερινός πολιτισμός έχει αλλάξει την ισορροπία της σχέσης μας με την φύση.  Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν δημιουργήσει μια σειρά από γεγονότα που μας πυροδότησαν να ερευνήσουμε και να ασχοληθούμε με τις πληγές των φυσικών καταστροφών και την αλαζονεία της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στόχος να αναζητήσουμε την έννοια της αναγέννησης τόσο στο κοινωνικό πλαίσιο όσο και στο φυσικό περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπτά λόγοι που τριπάραμε με την εμπειρία της Respublika12.09.2018

Κάθε αλλαγή, μετατόπιση, δημιουργεί ένα πεδίο αναπροσαρμογής και ίσως αναγέννησης. Μπορούμε να το αναγνωρίσουμε;

Η σύνθεση και ο σχεδιασμός της δράσης γίνεται από μια ομάδα καλλιτεχνών που πειραματίζεται με την χρήση φυσικών υλικών πάνω σε νέες φόρμες. Η performance «Rebearth» είναι ένα έργο σε εξέλιξη με βασικό στόχο την σύνδεση των δύο τόπων την Faenza της Ιταλίας και τη Θεσσαλία, που επλήγησαν την περασμένη χρονιά από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Festival dei Calanchi – Faenza (ΙΤ)

26 Ιουνίου 2024

Performer: Ζωή Δρακοπούλου
Concept, Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Ζωή Δρακοπούλου, Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης
Visual Artist: Juan Esteban Sandoval
Sound Artist: Γιώργος Μωραΐτης
Γραφιστική Επιμέλεια: Βασιλική Παπιώτη

Μια παραγωγή των NOMADES ARTCORE

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μουαουάντ και Μπινός στην Επίδαυρο, επετειακή έκθεση για τον Takis στο Αεροδρόμιο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Ταξιδεύοντας…: Μια έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας Κορίτσογλου και της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη Νάξο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου;
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κοτσανά ζωντανεύει τα 701α Ολύμπια στην Αρχαία Ολυμπία
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» 2025: Δύο μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Πάντων μίμησις: Μια μουσικοχοροθεατρική περφόρμανς του Θωμά Μοσχόπουλου στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών