MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η διαιτολόγος προτείνει 11 τροφές για λαμπερό και νεανικό δέρμα

Φροντίζετε το δέρμα σας ώστε να μένει ελαστικό και φωτεινό και μετά τα 40 ή μετά τα 50; Το ξέρατε ότι έχετε έναν ακόμη σύμμαχο, τη διατροφή σας;

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Στο εμπόριο, σίγουρα, υπάρχουν προϊόντα που υπόσχονται το τέλειο δέρμα χωρίς ατέλειες και ρυτίδες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε την νεανική σας όψη από την σωστή και εντατική ενυδάτωση και την κατάλληλη διατροφή! Ποιες τροφές, όμως, να βάλετε στο καλάθι σας για να έχετε λαμπερό και νεανικό δέρμα; Η Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, Kλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, MBA, SRD μοιράζεται μαζί μας τις τροφές-συμμάχους για καλύτερο δέρμα κι εμείς δεν έχουμε παρά να τις εντάξουμε συχνότερα στη διατροφή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕμμηνόπαυση και προεμμηνόπαυση: Είναι αναπόφευκτη η αύξηση του βάρους;12.09.2018

Οι καλύτερες τροφές για υγιές δέρμα

Αγγούρι: Ιδανικό ως μάσκα ματιών για την καταπολέμηση του πρηξίματος στα μάτια αλλά και πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση του δέρματος καθώς αποτελείται κατά 90% από νερό.

Ελαιόλαδο: Αν και υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα έλαια, είναι σίγουρο ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι η πιο υγιεινή επιλογή για την υγεία του οργανισμού – και του δέρματος πιο συγκεκριμένα. Το ελαιόλαδο είναι φυσική πηγή βιταμίνης Ε – ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος εκ των έσω και βοηθά στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών. Οι φυτοστερόλες, οι οποίες βρίσκονται στο ελαιόλαδο, είναι γνωστό ότι βοηθούν στη σύνθεση του κολλαγόνου καθυστερώντας την γήρανση και προάγοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Φασόλια: Τα φασόλια αποτελούν μια πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων που έχουν προσβληθεί από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αμινοξέα που περιέχουν, τα οποία προέρχονται από διάσπαση της πρωτεΐνης, επιταχύνουν την αποκατάσταση και ανάπλαση των κυττάρων και του κολλαγόνου.

Ρόδι: Αποτελεί ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που όπως προαναφέραμε βοηθά το δέρμα να παράγει κολλαγόνο βοηθώντας έτσι στην επούλωση.

Καρύδια: Τα καρύδια είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν να έχουμε και μετά τα 40 ή και μετά τα 50 πιο απαλό, νεανικό δέρμα. Bonus: τα καλά, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα ενισχύουν επίσης τη φυσική λάμψη των μαλλιών.

Αυγό: Το αυγό περιέχει πρωτεΐνη που ενισχύει την επανόρθωση φθορών στα κύτταρα. Επίσης, περιέχει βιοτίνη, μια βιταμίνη που αποτρέπει την ξηρότητα του δέρματος. Μούρα: Θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να έχουμε ένα «πολύχρωμα» πιάτο. Μια καλή προσθήκη είναι τα μούρα και γενικότερα τα φρούτα του δάσους. Περιέχουν σύμπλεγμα βιταμινών Β, βιταμίνη C, καθώς και αντιοξειδωτικά που αντιστρέφουν τις φθορές από τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα και δρουν αντιγηραντικά. Γιαούρτι: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη που, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος.

Πράσινο τσάι: Το τσάι είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες του στο δέρμα, καθώς περιέχει πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που δρουν έναντι των ελεύθερων ριζών και της φωτογήρανσης που προκαλεί λεπτές ρυτίδες, ξηρότητα και χαλάρωση στο δέρμα.

Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο δρουν ως «φυσικό αντηλιακό» προστατεύοντας το δέρμα από τη φωτογήρανση και τις φθορές που προκαλεί η έκθεση στο φως. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά.

Σολομός: Ο σολομός περιέχει ασταξανθίνη, ένα καροτενοειδές που βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το νερό! Για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα η σύσταση είναι να καταναλώνουμε περίπου 2,5-3 λίτρα την ημέρα, κάτι που θα βοηθήσει και συνολικά την υγεία του οργανισμού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την εβδομάδα; Ο διαιτολόγος απαντά με έρευνες και στοιχεία!12.09.2018

 

Περισσότερα από The Art of Life