MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Το παιδί σου σού ζητάει επίμονα κινητό; 4 πράγματα που πρέπει πρώτα να συζητήσετε

Οι ψυχολόγοι παραθέτουν χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς, που πρόκειται να αγοράσουν κινητό στο παιδί τους.

Πηγή: Freepik
Monopoli Team

Όταν έρχεται αυτή η στιγμή, που το παιδί σου σού ζητάει να πάρει το δικό του κινητό, εκατομμύρια σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σου για τα υπέρ και τα κατά αυτής της συνθήκης. Αν το έχεις ζήσει, το καταλαβαίνεις. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα αναπόφευκτο γεγονός, που όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο γρήγορα τα παιδιά ζητάνε από τους γονείς τους το δικό τους κινητό.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτό είναι ένα στάδιο που όλοι οι γονείς θα περάσουν, ωστόσο πρέπει να διαχειριστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιστήσουν την προσοχή στα παιδιά και να τονίσουν τη σημασία της υπευθυνότητας. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η συζήτηση και η σωστή ενημέρωση μπορούν να θέσουν στα παιδιά κάποια όρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς να κόψεις μία κακή συνήθεια με 3 βήματα12.09.2018

Πριν, λοιπόν, δώσεις στο παιδί σου το πρώτο κινητό του, πρέπει να αναλογιστείς τα 4 πράγματα που ακολουθούν.

Περάστε μια δοκιμαστική περίοδο

Πηγή: Freepik

Όταν το παιδί παίρνει στα χέρια του το δικό του κινητό, ξεκινάει μια νέα περίοδος στη ζωή του, καθώς κατά κάποιον τρόπο αποκτά μία ανεξαρτησία. Ως γονέας πρέπει να θέσεις όρια και να ξεκαθαρίσεις από την αρχή ότι το κινητό πρέπει να χρησιμοποιείται για τους σωστούς λόγους, τονίζοντας πως η πρώτη περίοδος θα είναι δοκιμαστική. Αν αυτό το διάστημα κυλήσει ομαλά, τότε μπορεί να δοθεί το «πράσινο φως».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life