MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Δυναμική παρουσία στις Κάννες για τη στήριξη του ελληνικού σινεμά

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε στις Κάννες με στόχο να φέρει παραγωγούς από την Ελλάδα σε επαφή με διεθνείς φορείς και επαγγελματίες της έβδομης τέχνης.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Σημαντικές διεργασίες στις Κάννες για τη στήριξη του ελληνικού σινεμά
Monopoli Team

Την ίδια στιγμή που οι λαμπεροί πρωταγωνιστές και οι κορυφαίοι σκηνοθέτες από ολόκληρο τον κόσμο τραβούν τα βλέμματα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες πραγματοποιούνται οι διεργασίες για τις ταινίες που θα συζητάμε στο μέλλον. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εργάστηκε εντατικά επί μήνες, ώστε να φέρει στις Κάννες παραγωγούς από την Ελλάδα για να δικτυωθούν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να κάνουν σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς φορείς και επαγγελματίες. Οι δράσεις του Φεστιβάλ στις Κάννες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ ταξίδεψε στις Κάννες, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του ενταγμένου έργου «SUB 6.3 – Εξωστρέφεια Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης» και συμμετείχε σε μία σειρά δράσεων.

Οι πρωτοβουλίες του ΦΚΘ στις Κάννες

Βοήθησε τέσσερις έλληνες παραγωγούς να παρουσιάσουν το έργο τους στο Cannes Docs του Marché du Film, της μεγαλύτερης κινηματογραφικής αγοράς του κόσμου. Συγκεκριμένα, οι Ρέα Αποστολίδη – Anemon Productions, Κωνσταντίνος Βασίλαρος –  StudioBauhaus, Δάφνη Καλαφάτη – Filmiki productions και Λεωνίδας Λιάμπεης – Longrun productions πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και συναντήσεις με στόχο την εύρεση συμπαραγωγών, διεθνών πωλήσεων και πρεμιέρας σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Λίγες ώρες μετά τη συμμετοχή τους στις Κάννες, δήλωσαν την ικανοποίησή τους από το πρόγραμμα και την προβολή των εταιρειών και δραστηριοτήτων τους και σημείωσαν ότι ωφελήθηκαν σημαντικά από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν. Φυσικά δεν ήταν μόνοι τους σε αυτή την προσπάθεια. Το Φεστιβάλ συνεργάστηκε με την Katarina Tomkova, παραγωγό και σύμβουλο ανάπτυξης ταινιών από τη Σλοβακία, με μεγάλη εμπειρία σε παρόμοια προγράμματα, η οποία βοήθησε τους τέσσερις έλληνες παραγωγούς να δικτυωθούν και να προετοιμαστούν για τις συναντήσεις τους.

Επίσης, στην καθιερωμένη δεξίωση για το ελληνικό σινεμά στις Κάννες, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Γιώργος Μαυροψαρίδης, δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ μοντέρ, Βίκυ Χατζηβασιλείου, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Mara Gourd-Mercado, επικεφαλής της αγοράς του CPH:DOX, Katrine Kiilgaard, διευθύνουσα σύμβουλος του CPH:DOX, Pascal Diot, επικεφαλής της αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Adriek van Nieuwenhuyzen, επικεφαλής της αγοράς του IDFA και Caroline von Kuhn, εκτελεστική διευθύντρια – Oxbelly. Στη δεξίωση βρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι από μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως των Καννών, του Βερολίνου, της Βενετίας, του Λοκάρνο, του Γκέτεμποργκ και του Ταλίν, εκπρόσωποι από την IEFTA, μεγάλο χορηγό της Αγοράς του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και φυσικά παραγωγοί, σκηνοθέτες, διανομείς και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα που ήταν παρόντες στις Κάννες και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να δικτυωθούν και να γιορτάσουν την επιτυχία του ελληνικού σινεμά.

[relart 1]

Η Αγορά του Φεστιβάλ συμμετείχε στην πρώτη ετήσια συνάντηση των ευρωπαϊκών αγορών, η οποία ήρθε ως φυσική συνέχεια της πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για μία σειρά από Think Tank για το μέλλον των κινηματογραφικών αγορών και στο Co-production Night, τη μεγάλη γιορτή για τις ευρωπαϊκές συμπαραγωγές με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αγορών παγκοσμίως.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore
Cine News
Το "Little, Big, and Far" έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά του σύμπαντος
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Από το It μέχρι το Final Destination: 10 ταινίες για την απόλυτη Halloween βραδιά
Cine News
Μη γελάτε, θα σας δει ο κόσμος: Ένα τρυφερό ταξίδι γυναικείας αυτοδιάθεσης στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
H COSMOTE TELEKOM Μεγάλος Χορηγός του 66ου ΦΚΘ
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Cine News
Gorgonà: Η μεγάλου μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
ΛΕΞ και Kepler is Free ένωσαν δυνάμεις για τη «Σπασμένη Φλέβα» του Οικονομίδη – Δες το video clip
Cine News
Ο Δικαστής: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στον ANT1
Cine News
Το “Rose of Nevada” στο 66ο ΦΚΘ: Ένα διαφορετικό sci-fi μυστήριο – ταξίδι στον χρόνο
Cine News
Ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που αξίζει να δεις