MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TIPS

Σε καταβάλει το άγχος; 5 συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή, σύμφωνα με ψυχολόγο

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να περιορίσεις το άγχος.

Monopoli Team

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να αισθάνεσαι ένα μόνιμο άγχος. Αυτό το άγχος που σε κάνει να βλέπεις αρνητικά τα πάντα, σε κρατάει μακριά από όσα θέλεις να κάνεις και σε φθείρει ψυχικά. Και ναι, όσο «καλό» μπορεί να σου κάνει το παραγωγικό άγχος, αλλά τόσο κακό μπορεί να σου κάνει το χρόνιο άγχος, καθώς είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και ακόμα και να οδηγήσει σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Άλισον Τσέις, ψυχολόγος με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, μίλησε στο CNBC και αποκάλυψε 5 μυστικά, που ναι, μπορούν να σε βοηθήσουν να περιορίσεις το άγχος. «Μερικές φορές είναι δύσκολο να είσαι επαγγελματίας ψυχικής υγείας, γιατί υπάρχει αυτή η ιδέα ότι με κάποιο τρόπο τα πράγματα δεν σε επηρεάζουν όπως τους άλλους», τόνισε. Ποιοι, είναι, όμως, οι τρόποι με τους οποίους θεωρεί η ίδια πως μπορείς να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το άγχος σου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 αθώες συνήθειες που σου προκαλούν άγχος χωρίς να το καταλαβαίνεις12.09.2018

Εξασκήσου στη βελτίωση της αναπνοής

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Άλισον Τσέις, όταν θέλεις να κρατήσεις τα συντριπτικά συναισθήματα μακριά, χρειάζεται να δώσεις βάση στην αναπνοή σου. Το άγχος έχει πολλαπλές επιπτώσεις στο σώμα σου, οπότε το να «δουλέψεις» προσπαθώντας να ρυθμίσεις την αναπνοή σου, είναι μια καλή αρχή. Αυτό που χρειάζεσαι, λοιπόν, είναι να συντονιστείς με το πώς αντιδρά το σώμα σου. Χρησιμοποιώντας την αναπνοή για να αποβάλλεις τα αρνητικά συναισθήματα, θα δεις μεγάλη διαφορά στο πώς μπορείς να προσεγγίσεις πιο θετικά ό,τι συμβαίνει.

Κοιμήσου περισσότερο

Οι καθημερινές σου υποχρεώσεις είναι πολλές, οι ώρες χαλάρωσης είναι λίγες, οπότε ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Αναλόγως με το πότε τελειώνεις τη μέρα σου, μπορείς να ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι για την επόμενη ώστε να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου. Ξεκίνα να χαλαρώνεις γύρω στις 18:00 – 19:00 το απόγευμα, βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία για μία ώρα, απενεργοποίησε το κινητό σου πριν από τον ύπνο και γενικά περιόρισε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μέχρι να κοιμηθείς.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life