MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προτάσεις για να αναβαθμίσετε τα Σαββατοκύριακά σας στην πόλη

Ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε το Σαββατοκύριακό σας με διαφορετικές εμπειρίες που θα σας ανανεώσουν.

Monopoli Team

Το Σαββατοκύριακο είναι η στιγμή που κάνουμε ένα διάλειμμα από την απαιτητική καθημερινότητά μας, ξεκουραζόμαστε και ασχολούμαστε με τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Όμως, πολλές φορές γίνεται και το Σαββατοκύριακο μέρος της ρουτίνας μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά! Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και αναζητάτε τρόπους να αναβαθμίσετε το Σαββατοκύριακό σας με διαφορετικές εμπειρίες που θα σας ανανεώσουν, συνεχίστε να διαβάζετε. Έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες προτάσεις και σας τις παρουσιάζουμε!

Δειπνήστε σε ένα gourmet εστιατόριο

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δώσετε έναν αέρα πολυτέλειας στο Σαββατοκύριακό σας από το να δειπνήσετε σε ένα gourmet εστιατόριο; Υπάρχουν εξαιρετικά Michelin εστιατόρια στην Αθήνα, τα οποία θα σας μυήσουν στην υψηλή γαστρονομία μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Αν είστε ήδη λάτρεις της gourmet κουζίνας, τότε αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ανακαλύψετε τους νέους γαστρονομικούς θησαυρούς της πόλης. Αν, από την άλλη, δεν έχετε ξαναεπισκεφθεί κάποιο εστιατόριο με αστέρι Michelin, ήρθε η ώρα να ζήσετε αυτή την εμπειρία. Είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσει!

Κάντε μια “βουτιά” στην ιστορία στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη στεγάζεται στη νεοκλασική αρχοντική κατοικία της οικογένειας Μπενάκη, η οποία παραχωρήθηκε ως δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο και είναι το κατάλληλο σημείο για να “βουτήξετε” στην τέχνη, καθώς εκεί εκτίθενται χιλιάδες εκθέματα της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού. Πρόκειται για μοναδικό στολίδι της πρωτεύουσας και αναμφισβήτητα οι εκθέσεις και τα δρώμενα που κατά καιρούς παρουσιάζει, πραγματικά εντυπωσιάζουν. Σας προτείνουμε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με μία στάση στο εστιατόριο του Μουσείου, που συνδυάζει γαστρονομικές απολαύσεις και απαράμιλλη θέα στον Εθνικό Κήπο και την Ακρόπολη. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει μία από τις πιο αγαπημένες σας βόλτες στην πόλη!

Παρακολουθήστε μία συναυλία

Στην Αθήνα, τα μουσικά δρώμενα δεν σταματούν ποτέ! Από μουσικά φεστιβάλ, μέχρι συναυλίες, όλες οι εποχές του χρόνου είναι γεμάτες μουσική κάθε είδους. Αν θέλετε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνετε κάτι διαφορετικό, ρίξτε μια ματιά στη μουσική ατζέντα της πόλης και επιλέξτε τη συναυλία ή τις συναυλίες που θα θέλατε να παρακολουθήσετε. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με κάποιο μουσικό είδος με το οποίο δεν είστε εξοικειωμένοι -είναι η ιδανική ευκαιρία για να διευρύνετε τους μουσικούς σας ορίζοντες και να ανακαλύψετε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες!

Κάντε μία βόλτα στη φύση

Αν υπάρχει μία εποχή που η βόλτα στη φύση είναι μία πραγματικά συναρπαστική εμπειρία, αυτή είναι η άνοιξη! Τα λουλούδια ανθίζουν αποκαλύπτωντας τα πιο όμορφα χρώματα, οι φυλλωσιές των δέντρων θεριεύουν και μεθυστικά αρώματα κατακλύζουν την ατμόσφαιρα. Όχι για πολύ όμως -μόνο για λίγους μήνες. Οπότε αν θέλετε να προλάβετε την πανδαισία της άνοιξης, πρέπει να βιαστείτε! Η Αθήνα είναι ευτυχώς γεμάτη από χώρους πράσινου, όπου θα έρθετε σε επαφή με τη φύση, όπως είναι ο Εθνικός Κήπος, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο λόφος Φιλοπάππου και ο Λυκαβηττός. Σας παροτρύνουμε να εξερευνήσετε όσο πιο πολλούς μπορείτε!

Εξερευνήστε τα βιβλιοπωλεία της πόλης

Αν είστε βιβλιοφάγοι, τότε όσα βιβλία κι αν έχετε δεν είναι ποτέ αρκετά, έτσι δεν είναι; Με το να τα αγοράζετε όμως διαδικτυακά, χάνετε τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε τα βιβλιοπωλεία της πόλης και να ανακαλύψετε μοναδικούς θησαυρούς. Στα μεγάλα βιβλιοπωλεία, θα βρείτε όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες, όμως αν θέλετε η εξερεύνησή σας να ενέχει το στοιχείο της έκπληξης, μη μείνετε σε αυτά. Δώστε μία ευκαιρία στα μικρά βιβλιοπωλεία με vintage βιβλία ή βιβλία από δεύτερο χέρι -θα εντυπωσιαστείτε με όσα θα ανακαλύψετε!

Δοκιμάστε μία νέα συνταγή

Το Σαββατοκύριακο έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, οπότε δεν έχετε δικαιολογία για να μη μαγειρέψετε στο σπίτι, αντί να καταφύγετε για ακόμη μία φορά στην πρόχειρη λύση του delivery! Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια ή η μαγειρική σας φαντασία έχει στερέψει, κάντε μία έρευνα online και ανακαλύψτε συνταγές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Δε χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο ή χρονοβόρο -και μόνο που θα πειραματιστείτε με νέες γεύσεις και υλικά, η διάθεσή σας θα ανανεωθεί και οι μαγειρικές σας δυνατότητες θα αναβαθμιστούν!

Όπως βλέπετε λοιπόν, αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό αυτό το Σαββατοκύριακο, οι επιλογές είναι πολλές. Μη διστάσετε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να βρείτε δραστηριότητες που είναι έξω από τα συνηθισμένα. Θα ζήσετε εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b