MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, πάρτι και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21 Απριλίου).

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα, του Λουίτζι Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου στο Altera Pars

Το «Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα», από τα πιο επαναστατικά θεατρικά κείμενα του 20ού αιώνα, ανεβάζει στο Θέατρο Altera Pars, ο Πέτρος Νάκος. Ένας απελπισμένος σκηνοθέτης κάνει πρόβα σ’ ένα θέατρο με το θίασό του, όταν ξαφνικά έξι μυστηριώδη πρόσωπα, μέλη μιας ιδιότυπης οικογένειας, εισβάλλουν στο χώρο. Τα πρόσωπα κουβαλούν μια τραγική ιστορία και ζητούν από το σκηνοθέτη να την παρουσιάσει επί σκηνής, ώστε να λυτρωθούν και ν’ απαλλαγούν από τους δαίμονες που τα στοιχειώνουν. Εκείνος, αν και διστακτικός στην αρχή, στην πορεία συμπαρασύρεται από το δράμα τους, το οποίο πιστεύει ότι θα τον οδηγήσει στη μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία που ονειρεύεται και πείθεται να το αναπαραστήσει επί σκηνής.

Ένα κείμενο που σπάει όλες τις θεατρικές φόρμες και συμβάσεις και ταυτοχρόνως συμπυκνώνει την ουσία της πιραντελλικής φιλοσοφίας και αισθητικής, μπλέκοντας την αλήθεια με την ψευδαίσθηση, το θέατρο με την πραγματικότητα, το ρεαλισμό με τη μαγεία, με τρόπο που παραμένει ως σήμερα αναπάντεχος και πρωτοποριακός. Παίζουν: Γιώργος Κροντήρης, Πέτρος Νάκος, Αγγελική Κοντού, Στέλλα Κωνσταντάτου, Δημήτρης Δρακόπουλος, Άντα Κουγιά, Σάκης Σιούτης, Ηλίας Τσούμπελης, Σοφία Παναγιωτάκη, Ελβίρα Μπαρτζώκα, Αργυρώ Τσιρίτα.
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00
16€ (Κανονικό), 12€ (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑΜΕΑ), 10€ (Oμαδικό: για γκρουπ άνω των 10 ατόμων), 8€ (Aτέλειες)
Θέατρο Altera Pars, Μεγ.Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, Αθήνα

2. 4EVER, του Γιώργου Ηλιόπουλου στον Πολυχώρο Vault

Το βραβευμένο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, “4 EVER” σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή, με τους Νικόλα Στραβοπόδη και με τη Βλοτίνα Κοχειλά Νουλέλλη, ανεβαίνει στον Πολυχώρο Vault για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ένα ζευγάρι πετυχημένων αρχιτεκτόνων, ο Ανδρέας και η Δήμητρα, βρίσκεται σε ένα νησί του Αιγαίου για να κλείσουν μια επαγγελματική συμφωνία για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου. Η βράδια αυτή πολύ σημαντική μιας που πρόκειται να κριθεί αν θα πάρουν τη δουλειά ή όχι. Ο λόγος που έχει καθυστερήσει η επικύρωση της συμφωνίας είναι τα σχέδια του Ανδρέα, που τρομάζουν τον συντηρητικό ιδιοκτήτη. Τα σχέδια αυτά όμως είναι και η πηγή της έντονης διαφωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Το ίδιο βράδυ, ο Ανδρέας ζητά από τη Δήμητρα να χωρίσουν γιατί του έχει “τελειώσει” και δεν την αγαπάει πια. Η Δήμητρα προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ και να αποδεχτεί “πολιτισμένα”, την απόφαση του Ανδρέα.

Σκέψεις, απωθημένα, πληγές και το σκοτάδι 18 χρονών σχέσης βγαίνει στην επιφάνεια. Ο εφηβικός έρωτας που κάποτε ορκίστηκε “LOVE 4 EVER” αποσυντίθεται σε ένα βράδυ, ανήμπορος να επιβληθεί στη φθορά. Μια μαύρη κωμωδία σχέσεων που “στάζει αίμα”, το αίμα ενός έρωτα που αυτοκτονεί γελώντας μπροστά στα μάτια των θεατών.
Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00
Γενική είσοδος: 15€, μειωμένο: 12€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Κεραμεικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που προλαβαίνετε να δείτε πριν “κατέβουν”12.09.2018

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες-Πάρτι

3. Chamber Orchestra of Europe με τον Κωνσταντίνο Καρύδη και τον Jan Lisiecki στο Μέγαρο

Με τη μεγάλη συναυλία της Chamber Orchestra of Europe υπό τον Κωνσταντίνο Καρύδη ολοκληρώνεται το φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης, που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αρχιμουσικός με σημαντική διεθνή πορεία, ο Κωνσταντίνος Καρύδης θα διευθύνει την Chamber Orchestra of Europe (Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης), η οποία απαρτίζεται από επίλεκτους μουσικούς με πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις, σ’ ένα πρόγραμμα υψηλών ερμηνευτικών αξιώσεων, καθοδηγώντας το κορυφαίο σύνολο σε ένα ταξίδι στον μουσικό χρόνο. Mε τη φημισμένη Ορχήστρα συμπράττει ο νεαρός βιρτουόζος πιανίστας Jan Lisiecki που θα παίξει το Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο του Ludwig van Beethoven, καθώς και το Τρίτο από τα Είκοσι τέσσερα πρελούδια για πιάνο του Dmitri Shostakovich.
Σάββατο 20/4 στις 20:30
13 € (εκπτωτικό) 19€, 30€, 42€, 52€, 62€, 70€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας 68 & Κόκκαλη, Ιλίσια

4. 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων επιστρέφει και δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Σε αυτό συμμετέχουν 3.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι συγκεντρώνονται για να χαρίσουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα, σε μια μοναδική για την Ελλάδα μίξη οργάνων, ήχων και φωνών. Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα δοθεί σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Κυριακή 21/4 στις 10:00 και στις 18:00
15€ Φοιτητές, ΑμεΑ έως 40€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας 68 & Κόκκαλη, Ιλίσια

Φεστιβάλ-Εκθέσεις

5. Athens Collectible Festival στο Ωδείο Αθηνών

Στις 20-21 Απριλίου διοργανώνεται στο Ωδείο Αθηνών η πρώτη μεγάλη έκθεση συλλεκτικών ειδών υπό τον τίτλο “Athens Collectible Festival” (Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών). Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι επαγγελματίες και μη, που ασχολούνται με την συλλογή σε ένα χώρο όπου εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να αγοράσουν, να πουλήσουν, να εκτιμήσουν ή να ανταλλάξουν συλλεκτικά αντικείμενα. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κοινότητα που ανταλλάσσει ιδέες, εμπειρίες και αντικείμενα. Το Athens Collectible Festival είναι ένα πραγματικό φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τα συλλεκτικά αντικείμενα και το vintage.
Αίτηση συμμετοχής εδώ
Σάββατο 20 και Κυριακή 21/4 στις 10:00 – 22:00
3€ – 1 μέρα, 5€ – διήμερο * δωρεάν είσοδος για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών και ΑμεΑ
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

6. Περιοδική έκθεση «Άλεξ Μυλωνά –Διά χειρός» στο MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά

Λόγια της Άλεξ Μυλωνά, της πρωτοπόρου της ελληνικής μεταπολεμικής τέχνης, από εκδόσεις, συνεντεύξεις και δικές της σημειώσεις συνθέτουν μαζί με έργα της από όλες της περιόδους δημιουργίας της τελικά την ίδια την προσωπικότητά της στη νέα έκθεση με τίτλο «Άλεξ Μυλωνά –Διά χειρός» που θα παρουσιαστεί στο μουσείο που φέρει το όνομά της, στο Θησείο.

Η εμπειρία της γυναικείας χειραφέτησης, η ελευθερία επιλογών, η ανεξαρτησία, το θάρρος και η επιμονή παρά τις όποιες αντιξοότητες, ο ενθουσιασμός και η ακατάπαυστη προσπάθεια, αντανακλούν τη ζωή και την τέχνη της γλύπτριας. Το μάρμαρο, το μέταλλο, το χαρτί κυριαρχούν ως υλικά στην έκθεση στους τρεις ορόφους του MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά, μαζί με αρχειακό υλικό.
Εγκαίνια: Σάββατο 20/4 στις 12:00, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 11:00 – 19:00
Γενική είσοδος: 6€, μειωμένο:3€
MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b