MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα, του Gustavo Ott στο Θέατρο Σταθμός

Η παράξενη, τρομακτική κωμωδία «Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα» του Gustavo Ott, έρχεται, στο θέατρο Σταθμός , σε σκηνοθεσία Δήμητρη Αποστολόπουλου, από τις 15 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Πέντε ηθοποιοί, εφτά ρόλοι, μια τράπουλα, ένα φίδι και ο Μαραντόνα ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να αφηγηθούν ιστορίες για την αδυσώπητη χειραγώγηση μας από τα Μ.Μ.Ε αλλά και τον εθισμό μας στο σύνδρομο της κλειδαρότρυπας. Με πρωταγωνιστές τους Διονυσία Μπαλαμώτη, Βασίλη Μπούτσικο, Ιοκάστη Παπανικολάου, Διονύση Πιφέα και Στρατή Χατζησταματίου. 
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ανέργων – ΑΜΕΑ), 5 ευρώ (ατέλεια)
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

Μουσική

2. “Μουσικοί Περίπατοι. Φωτιά και στάχτη”: Η ΚΟΑ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Το επικό Κουιντέτο του Σεζάρ Φρανκ, αναμφίβολα ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα του, ξετυλίγεται από την αρχή ως το τέλος του με τον πιο εμπύρετο και φλογερό τρόπο, σε αντίθεση με το εσωστρεφές Κουιντέτο του Άλφρεντ Σνίτκε, που γράφτηκε μετά τον θάνατο της μητέρας του και εκφράζει σπαρακτικά αισθήματα θρήνου και ψυχικής απόγνωσης. Πρόγραμμα συναυλίας: ΣΕΖΑΡ ΦΡΑΝΚ (1822 – 1890) Κουιντέτο με πιάνο σε φα ελάσσονα, ΑΛΦΡΕΝΤ ΣΝΙΤΚΕ (1934 – 1998) Κουιντέτο με πιάνο. Συμμετέχουν οι: Βασίλης Σούκας, βιολί, Λαέρτης Κοκολάνης, βιολί, Ενκέλα Κοκολάνη, βιόλα, Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο, Τίτος Γουβέλης, πιάνο.
Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20:30
10€ γενική είσοδος, 5€ εκπτωτικό
Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

3. Συναυλία-αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη στο Πολεμικό Μουσείο

Έξι μήνες μετά τον θάνατο του αηδονιού της Θράκης, οι φίλοι και μουσικοί συνεργάτες του, με πρωτεργάτη τον μαθητή και συμπατριώτη του Βαγγέλη Δημούδη, διοργανώνουν συναυλία-αφιέρωμα στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Η συναυλία με τίτλο “Φίλοι μ΄, καλώς ορίσατε!” είναι αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο και ερμηνευτή, που ένωσε με τις ερμηνείες του την Θράκη με την Πόλη και όλη τη Μικρασία, το παραδοσιακό τραγούδι με το βυζαντινό τροπάρι, το χθες με το σήμερα της ρωμαίικης ψυχής. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί επίσημα η νεοσυσταθείσα ορχήστρα “Χρόνης Αηδονίδης”, με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Παντελής Θαλασσινός. Μαζί τους οι μαθητές του, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Κώστας Μερετάκης, Λευκοθέα Φιλιππίδη καθώς και η Χορωδία Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Χρήστου Σταύρου. Στην εκδήλωση θα προβληθούν αφιερωματικά βίντεο στον Χρόνη Αηδονίδη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Σούλη και επιμέλεια κειμένων της Φεβρωνίας Ρεβίνθη.
Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20:30
20€ (Ζώνη Α), 15€ (Ζώνη Β)
Πολεμικό Μουσείο, Ριζάρη 2-4, Αθήνα

4. “Metamorfosis” με την Ελένη Πέτα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Ελένη Πέτα συνεργάζεται με τους σολίστες της κιθάρας, Γιώργο Λιμάκη και Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, για να μας παρουσιάσουν μια που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλλιτεχνική μεταμόρφωση σε διαφορετικούς μουσικούς δρόμους και απρόσμενους μουσικούς συνειρμούς. Προσεγγίζοντας τραγούδια γνωστά από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο (Λόγια της Σιωπής, Φιλί στα Πέλαγα, Una Noche Mas, Απόδραση Κρυφή, Συ μου Xάραξες Πορεία, Άμλετ της Σελήνης, Νερό στη Βάρκα, Un Ano De Amor και πολλά άλλα ακόμη) μεταμορφώνοντάς τα, ενορχηστρωτικά και προσαρμόζοντάς τα στο ηχόχρωμα που προσδίδουν οι δυο κιθάρες.
Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20:30
Α Ζώνη: 15€, Β Ζώνη: 12€
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLuxembourg Art Fair 2024: Έλληνες εικαστικοί στην καρδιά της Ευρώπης12.09.2018

Έκθεση

5. “Armonia Generosa”: Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαργύρη στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαργύρη με τίτλο “Armonia Generosa” παρουσιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, σε επιμέλεια Νιόβης Κρητικού. Την ημέρα των εγκαινίων απόψε (15.04.24 στις 19.00 – 22.00), ο ίδιος ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Παπαργύρης θα αυτοσχεδιάσει μέσα από ένα πρωτότυπο δρώμενο, διαβάζοντας ποιήματα από τις τελευταίες του συλλογές σε μια δική του πρωτότυπη σχεδόν ατονική μουσική παιγμένη σε λαϊκές κλίμακες, με παραδοσιακά όργανα (τρίχορδο και τζουρά), ενώ θα απαγγείλει και η σοπράνο Ελένη Βουδουράκη. Σύμφωνα με την κα Κρητικού «η παρούσα έκθεση αναδεικνύει έργα από το έτος 2021 και έπειτα του Κωνσταντίνου Παπαργύρη. Πρόκειται για μια νέα στροφή προς το φως στη δουλειά του, η οποία μας καλεί να δούμε την ολόκληρη πορεία μέσα από τρεις διαδοχικές, πρόσφατες και αλληλένδετες φάσεις της. Σε αυτή την αναδρομή, ο Παπαργύρης προτρέπει τον θεατή να προσεγγίσει την τέχνη με μία σύγχρονη ματιά, όπου η οπτική αντίληψη δεν είναι πλέον γραμμική αλλά ενεργητική. Καλεί τον θεατή να αλληλοεπιδράσει, είτε ενσωματώνοντάς τον στη σύνθεση είτε δημιουργώντας ενοποιητικά πεδία που αντανακλούν στην πρώτη του ενότητα το αναγεννησιακό υπόβαθρο.. […]».
Από 16 έως 21/4 καθημερινά 12:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b