MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 12 Απριλίου

Συναυλίες, αθλητισμός και ημερίδες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Monopoli Team

1. Οι De Profundis Ensemble και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ζωντανά στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, το μουσικό σύνολο De Profundis Ensemble, σε σύμπραξη με τον σπουδαίο σολίστ Γιώργο Παναγιωτόπουλο ερμηνεύουν βιρτουόζικα έργα για βιολί σε ένα μοναδικό αφιέρωμα σε Ιταλούς συνθέτες, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Η χώρα της αναγέννησης, η χώρα του bel canto, η χώρα του βιολιού. Ένα ταξίδι μέσα από την αμεσότερη των Τεχνών, την Τέχνη της Μουσικής, σε μία χώρα ορόσημο για την Τέχνη. Οι τέσσερις σπουδαιότεροι συνθέτες-βιολονίστες της Ιταλίας, σε ένα τετράπτυχο βιολιστικής Τέχνης και Μουσικής Μαεστρίας. Ταξιδεύοντας με ιταλική διάθεση, η συναυλία αποτελεί μια βαθύτερη αναζήτηση στην ανθρώπινη ανησυχία. Οι Ιταλοί συνθέτες από την περίοδο του Μπαρόκ μέχρι και τον Ρομαντισμό, με βιρτουόζικο πνεύμα, αγκαλιάζουν τον ήχο των εγχόρδων οργάνων δίνοντας μια ανάσα στον ανθρώπινο πόνο. Η δεξιοτεχνική απαίτηση του Tartini και του Paganini οδηγούν τον ακροατή σε αγωνία και δίνη, ενώ η διαύγεια στον ήχο του Vivaldi και του Corelli προσφέρουν λύτρωση και ψυχική ανάταση. Τα έργα σκιαγραφούν την εσωτερική ψυχική πορεία του κάθε ανθρώπου που περνάει από το σκοτάδι στο φως.
12/04, 20:00
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρα για τον Ευριπίδη Λασκαρίδη: Η ζωή είναι δύσκολη12.09.2018

2. Homo ex MachinAI: Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Μπενάκη

Στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ, Artificial Intelligence) με τίτλο: Homo ex MachinAI. Η ημερίδα Homo ex MachinAI είναι μια πρωτοβουλία του Μουσείου Μπενάκη που στοχεύει σε μια ολοκληρωμένη και διεπιστημονική προσέγγιση στη νέα τεχνολογία και τις εφαρμογές της που αγγίζουν το χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις κοινωνικές, ηθικές, νομικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Το συντονισμό της οργάνωσης ανέλαβε ο δρ. Θοδωρής Μπαργιώτας, εικαστικός, Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά του Μουσείου Μπενάκη. H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο tickets.benaki.org. Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.
12/04, 17:00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

3. Γνωριμία με την αναρρίχηση «Βoulder» στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης, σε μια νέα εμπειρία. Ένας Τοίχος Αναρρίχησης με δύο κατασκευές, σε υπαίθριο στεγασμένο σημείο, προστατευμένο από τη βροχή, περιμένει τους λάτρεις της αναρρίχησης, με διαφορετικές προκλήσεις για κάθε ηλικία και επίπεδο. Ο Τοίχος λειτουργεί με δύο ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για παιδιά και ενήλικες που έχουν στόχο τη γνωριμία με την αναρρίχηση. Στον Τοίχο Αναρρίχησης του ΚΠΙΣΝ, μπορεί κανείς να εξοικειωθεί με τη μέθοδο ασφάλισης «Top Rope» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για ψηλές διαδρομές, ύψους 9 μέτρων, και με τη μέθοδο «Boulder» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για χαμηλές διαδρομές, ύψους 4 μέτρων. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, η αναρρίχηση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία άθλησης αλλά και διασκέδασης. Η μέθοδος «Boulder» είναι αναρρίχηση σε μικρά ύψη, που προσφέρει την ελευθερία της αναρρίχησης χωρίς ζώνη και σχοινί, με τη χρήση ειδικών στρωμάτων. Περισσότερες πληροφορίες για ηλικιακά γκρουπ και πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.
12/04, 17:00
Buffer Zone, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Παναγιώτης Γαβρέλας, ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b