MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ρεπό: Προβολή της κλασικής ταινίας του Βασίλη Βαφέα στον κινηματογράφο Άστυ

Σαράντα δύο χρόνια μετά την παραγωγή της, η κωμωδία «Ρεπό» του Βασίλη Βαφέα θα προβληθεί, στον κινηματογράφο Άστυ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το Σινεμά στο Κέντρο» της Ε.Σ.Π.Ε.Κ.

Ρεπό: Προβολή της κλασικής ταινίας του Βασίλη Βαφέα στον κινηματογράφο Άστυ
Monopoli Team

Στο πλαίσιο της  εκδήλωσης που διοργανώνει η Ε.Σ.Π.Ε.Κ. με τίτλο «Το Σινεμά στο Κέντρο», θα προβληθεί στον κινηματογράφο Άστυ, τη Δευτέρα 15 Απριλίου (8:00μ.μ.) η κλασσική ταινία του Βασίλη  Βαφέα «Ρεπό».

Σαράντα δύο χρόνια μετά την παραγωγή της, η ταινία προβάλλεται και πάλι στις συνθήκες για τις οποίες δημιουργήθηκε. Η προβολή θα είναι σε φιλμ 35 mm, σε μεγάλη αίθουσα που διασφαλίζει την τριαδική σχέση που είναι η ουσία της κινηματογραφικής τέχνης, τη σχέση θεατής-ταινία-συνθεατές. Το 1982, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ταινία είχε πάρει το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Αστυγραφία»: Από τον καμβά στην οθόνη και από την Πινακοθήκη στην Ταινιοθήκη12.09.2018

Σύνοψη

Η ταινία περιγράφει με χιούμορ μια μέρα αργίας ενός εργαζομένου μικροαστού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να διεκπεραιώσει διάφορες μικροδουλειές και προσωπικές υποχρεώσεις. Στην προσπάθεια του αυτή βιώνει μια σειρά από ματαιώσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις που συνιστούν μια καθημερινή οδύσσεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έτος παραγωγής: 1982

Σενάριο-σκηνοθεσία-παραγωγή: Βασίλης Βαφέας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καβάγιας
Μοντάζ: Γιώργος Κόρας
Σκηνικά-Κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Ήχος: Θανάσης Γεωργιάδης

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Ζαρκάδης,  ΆνναΜακράκη, Κατερίνα Γιουλάκη, Δημήτρης Πιατάς, Αθηνόδωρος Προύσαλης,  Αννέτα Μιχαλιτσιάνου, Σοφία Σεϊρλή, Τάσος Υφάντης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b