MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Δευτέρα 8 Απριλίου

Βιβλίο, συζητήσεις και μουσική στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Photo by Steve Johnson on Unsplash
Monopoli Team

1. Συζήτηση “Ζώντας εκτός ετεροκανονικότητας” στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Ο Rubén Serrano, συγγραφέας του βιβλίου “Μπορουμε και καλύτερα” (οposito, 2021, μτφρ, Κατερίνα Μποσινάκη) συζητάει με την Πάολα Ρεβενιώτη, ακτιβίστρια και κινηματογραφίστρια, για την ζωή εκτός ετεροκανονικότητας στην Ελλάδα και την Ισπανία. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη. Ο Ρουμπέν Σερράνο είναι δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα πολιτισμού, φύλου, LGTBI+ και HIV και είναι ο άνθρωπος που προώθησε το κίνημα #mequeer στην Ισπανία για θέματα καθημερινής βίας. Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου στα ελληνικά από τις εκδόσεις Oposito (μετάφραση: Κατερίνα Μποσινάκη), αυτό το στρογγυλό τραπέζι θέλει να διερευνήσει την ελληνική πραγματικότητα και να την συγκρίνει με την κατάσταση στην Ισπανία. Στόχος του βιβλίου και της εκδήλωσης είναι η ανασκόπηση των βιωμάτων και της ιστορίας της LGBTQI+ κοινότητας, αναδεικνύοντας/προωθώντας τον διάλογο και το ταξίδι της κοινωνικής αλλαγής. Συμμετέχουν οι Ρουμπέν Σερράνο και η κινηματογραφίστρια και ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη, που έχει γράψει και τον πρόλογο στης ελληνικής έκδοσης. Συντονίζει η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη. Προειδοποίηση: Τόσο στην περιγραφή και στο περιεχόμενο του βιβλίου, όσο και τη συζήτηση αναφέρονται όροι αυτολεξεί που είτε στο παρελθόν είτε στο σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί κακοποιητικά για τα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας. Θα υπάρχει μετάφραση.
08/04, 20:00
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο12.09.2018

2. «Romance and Passion»: Ρεσιτάλ βιολιού και πιάνο στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Photo by Clarissa Watson on Unsplash

Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο Δημαρχείο Κηφισιάς, διοργανώνεται ένα ρεσιτάλ με έργα για βιολί και πιάνο. Μια λυρική βραδιά με τίτλο  «Romance and Passion». Ο διαπρεπής σολίστ βιολιού Γιάννης Γεωργιάδη και η διεθνούς φήμης πιανίστα Svetlana Smolina θα μας ταξιδέψουν στα μουσικά μονοπάτια, όπου το πάθος συναντά τον ρομαντισμό.
08/04, 20:00
Δημαρχείο Κηφισιάς

3. Το WOW Athens Marketplace 2024 ρίχνει αυλαία

Το Marketplace βρίσκεται στην Αγορά, στην «καρδιά» του ΚΠΙΣΝ και ρίχνει αυλαία τη Δευτέρα 8 Απριλίου, παρουσιάζοντας μια ανοιχτή, πολυσύχναστη αγορά με επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές οργανώσεις των οποίων ηγούνται γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. To WOW Athens Marketplace αποτελεί κάτι περισσότερο από μια αγορά: δημιουργεί ένα σημείο συνάντησης για χιλιάδες άτομα, υπό τον ρυθμό DJ sets και pop-up συναυλιών· αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα γυναικών και θηλυκοτήτων, ενώ μέσω των ΜΚΟ που συμμετέχουν, φέρνει στο προσκήνιο ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν τις γυναίκες – και όχι μόνο.
08/04, 10:00-22:00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Φλωρίκα Κυριακοπούλου εξηγεί πώς το Φουγάρο είναι πολιτικό εγχείρημα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b