MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo by Dominik Mecko on Unsplash
Monopoli Team

1. WOW Sounds: Time of My Life – Lou Is και Mary Sunshine στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντιούνται στη σκηνή μία ευρηματική μουσικός και μια drag περσόνα; Η Lou is (aka Λουίζα Σοφιανοπούλου) και η Mary Sunshine έρχονται το Σάββατο 6 Απριλίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, για ένα guilty pleasure party με εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες της disco και pop σκηνής από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα. Από τη Whitney Houston και τους ABBA στη Μαντώ, από την Kylie Minogue και τη Madonna στην Αλέξια και από την Kate Bush στη Lady Gaga, το ραντεβού για χορό, νοσταλγία και χιούμορ δίνεται στο πλαίσιο του WOW Athens Festival 2024.
06/04, 21:00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρτιν Λούθερ Κινγκ: 15 φορές που τα λόγια του μάς ενέπνευσαν12.09.2018

2. Πορτραίτα γυναικών: Η έκθεση της Πέπης Λουλακάκη στο ΚΠΙΣΝ

Μέσα από μια σειρά 48 φωτογραφιών, η έκθεση «Πορτραίτα Γυναικών» της Πέπης Λουλακάκη παρουσιάζει φωτογραφικές προσωπογραφίες γυναικών (1992 – 2020) από την ελληνική ύπαιθρο ή/και μη προνομιούχα κοινωνικά περιβάλλοντα του αστικού ιστού -παιδικές, εφηβικές στιγμές, αλλά και αποτυπώσεις από την ενήλικη ζωή γυναικών που παραμένουν τολμηρές και άφοβες, ανοιχτές στις προκλήσεις, με καθαρότητα, γλυκύτητα, ενθουσιασμό, δύναμη και ευγένεια -τέτοιο είναι και το φωτογραφικό βλέμμα που τις «αιχμαλωτίζει», πάντοτε ελεύθερες μέσα σε έναν ακίνητο χρόνο. Οι γυναίκες, όπως τις εξερευνά το φωτογραφικό βλέμμα της Πέπης Λουλακάκη, δεν μεγαλώνουν ποτέ. Let them play around me forever. «Αφήστε τες να παίζουν γύρω μου για πάντα. Να μην μεγαλώσουν ποτέ». Αυτές τις λέξεις χρησιμοποιεί ο Ναμπόκοφ για να περιγράψει πώς βλέπει τις «εκκολαπτόμενες» γυναίκες στο θρυλικό βιβλίο του Λολίτα. Διαβάζοντάς το, μέσα από τα μάτια του, είδα τον εαυτό μου να παίρνω την φωτογραφική μηχανή του πατέρα μου, ήδη από το σχολείο, και να φωτογραφίζω τις φίλες μου, να σχολάμε, να κάνουμε βόλτες στους αρχαιολογικούς χώρους και το Θησείο, να παίζουμε, και εγώ να φωτογραφίζω συνέχεια πορτραίτα και τοπία.» Η έκθεση θα παραμείνει διαθέισμη μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2024.
06/04, 18:00
Περίμετρος Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

3. «Ραντεβού στη βρύση»: Κοινή εκδήλωση της Greenpeace και του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι

Το Σάββατο 6 Απριλίου, από τις 11.00 έως τις 13.00, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, η εθελοντική της ομάδα και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Ραντεβού στη βρύση», μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι, για να ενημερώσουν μαζί, με δημιουργικό τρόπο, για το δικαίωμα όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό και να τονίσουν τη σημασία που έχει η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. Στην εκδήλωση, θα μαζευτούμε γύρω από την κοινόχρηστη βρύση που βρίσκεται έξω από την είσοδο του Ιδρύματος και θα μάθουμε για το πρόγραμμα «Ραντεβού στις Βρύσες»: θα ενημερωθούμε για το δικαίωμα όλων μας σε πόσιμο νερό παντού και για τη σημασία που έχει η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης και, κατά συνέπεια, ο περιορισμός της αγοράς περιττών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού. Παράλληλα, θα διασκεδάσουμε με μουσική από το βαν του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν με δημιουργικό τρόπο για το νερό, το πολύτιμο αυτό αγαθό, μέσα από διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τέλος, με αφορμή την εκδήλωση, τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος στην παιδική ψηφιακή έκθεση «Ζωγραφίζουμε για το νερό», όπου για μια εβδομάδα (1/4/2024 – 7/4/2024) θα μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες των έργων τους για να εκτεθούν διαδικτυακά στο goulandris.gr και να μπουν σε κλήρωση όπου 5 τυχεροί νικητές θα κερδίσουν δώρα-έκπληξη.
06/04, 11.00-13.00
Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Παγκράτι

 4. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο βιολί. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.

5. H Ουλρίκε Ράιλανς μας ξεναγεί στο συγγραφικό της σύμπαν σε μια επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η Ουλρίκε Ράιλανς επισκέπτεται την Ελλάδα, από τις 4 έως τις 6 Απριλίου 2024, περιοδεύει στα Χανιά, στα Γιάννενα, στην Πάτρα και στην Αθήνα, συντροφιά με την απίθανη ντετέκτιβ Πένι Πέπερ, και αφηγείται στα παιδιά τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες της δαιμόνιας ηρωίδας της και της ντετεκτιβοσυμμορίας της. Μαζί της και οι νέες ηρωίδες της -πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά κολλητές φίλες- η Κλάρα και η Ροζαλί μάς καλωσορίζουν στο «Ξενοδοχείο για μάγισσες». Όσοι τυχεροί βρεθούν στις διαδραστικές εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις ιστορίες μυστηρίων, να μάθουν πώς… να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα, για να γίνουν αχτύπητοι ντετέκτιβ, αλλά και να γίνουν άσοι στα μαγικά κόλπα, ώστε να καταφέρουν να διανυκτερεύσουν στο αχτύπητο «Ξενοδοχείο για μάγισσες». Και πάνω απ’ όλα θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τη Γερμανίδα συγγραφέα, η οποία θα υπογράψει το αγαπημένο τους βιβλίο από τις δημοφιλείς σειρές της. Το Σάββατο 6 Απριλίου θα βρεθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ.
06/04, 18:00
Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16)

6. ΟΠΑΝΔΑ: Οι δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται και τον Απρίλιο

Συνεχίζονται τον Απρίλιο οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο με κράτηση θέσης εδώ. Το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην Αιγυπτιακή Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (έως 40 άτομα), καθώς και στον Αρχαιολογικό Χώρο Λυκείου του Αριστοτέλη (έως 50 άτομα). Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Ακαδημία Πλάτωνος με σημείο συγκέντρωσης: Εκκλησία Αγίου Τρύφωνος (έως 50 άτομα).
06, 07/04, 10:30, 12:00, 9:30
Πολλαπλοί Χώροι

7. Μυστήριο 97: Η Ελευσίνα γίνεται χώρος συνάντησης Πανεπιστημιακών Παραστατικών Τεχνών και Θεάτρου

Στιγμιότυπο από την παράσταση «Όλοι όσοι γίναν δρόμοι»

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου στο Σινέ Ελευσίς το «Μυστήριο 97 Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου» στην πρώτη πιλοτική του έκδοση. Στόχος του φεστιβάλ είναι η παροχή δυνατότητας σε νέους/ες καλλιτέχνες/ιδες –σε αυτό που ονομάζεται «μέλλον του θεάτρου»– να βρουν τον χώρο, ένα βήμα και εφαλτήριο για δημιουργία, ανταλλαγή και δικτύωση. Μέσω της φιλοξενίας σημαντικών παραγωγών από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα παραστατικής εκπαίδευσης της ελληνικής επικράτειας, η πατρίδα του Αισχύλου γίνεται σημείο συνάντησης Πανεπιστημιακών Παραστατικών Τεχνών και Θεάτρου και εστία του μέλλοντος αυτής της μοναδικής ζωντανής Τέχνης. Στο φεστιβάλ παρουσιάζονται τέσσερα έργα φοιτητών και φοιτητριών της κατεύθυνσης Σκηνοθεσίας του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκαν την ακαδημαϊκή περίοδο 2022/2023. Το Σάββατο 6 Απριλίου, παρουσιάζεται το έργο «Όλοι όσοι γίναν δρόμοι» σε σκηνοθεσία Αριάδνης Ζούπινα (Κατάλληλη άνω των 16 ετών) και το  «Μάθημα Ανατομίας» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σεβαστοπούλου (Κατάλληλη άνω των 16 ετών). Την Κυριακή 7 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα «Λάμψη οπαλίου» και «Πάτι & Ρόμπερτ» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Διάκου και Αλεξίας Παραμύθα αντίστοιχα. Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα θα βρείτε εδώ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, που θα διανέμονται 30 λεπτά πριν την έναρξη των παραστάσεων στο Σινέ Ελευσίς.
06, 07/04, 18:00, 21:00
Σινέ Ελευσίς

8. «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα»: 20 σχήματα παραδοσιακής μουσικής στην Τεχνόπολη

Αγράμπελοι

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζουν ένα διήμερο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με είκοσι μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, στις 6 & 7 Απριλίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο. Περισσότεροι από εκατό νέοι μουσικοί και τραγουδιστές που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης. Η 4η Μουσική Συνάντηση, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες τρεις συναντήσεις όπου περισσότεροι από πεντακόσιοι νέοι μουσικοί σε συγκροτήματα και χορωδίες έδωσαν το παρών με ενθουσιασμό και συγκινητικές ερμηνείες, έχει κεντρικό θέμα: «Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι». Στο μουσικό διήμερο θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και αναδεικνύουν τη βαθιά και άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι μουσικές παραδόσεις του τόπου μας άλλωστε, είναι το μουσικό και πολιτισμικό μας φυσικό περιβάλλον. Στο πέρας του διημέρου θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: Αγράμπελοι, Αθάλη, Άσμα Cordis, Κουμπάρες, Μουσικοί Ψυχής, Μουχαμπέτια, Ορη-χάλκινοι, Ορχήστρα «1919», Σαντούρια Αναγνωστηρίου Αγιάσου, Χορίαμβος Νέων, Αιγαιοπελαγίτικη Ζυγιά, Ανατολικά της Μεσογείου Ensemble, Κιντέρια, Κοτζαμάν Band, Μπάντα Χάλκινων «Καραβάν Σεράι», Μουσική Ομάδα +bAnda, Οι Βλάμηδες, Riturnella, Φωνητικό Σύνολο Κάλεσμα, Terra Melodia. Συμμετέχει η Χορωδία Δόμνα Σαμίου σε διδασκαλία και διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου.
06, 07/04, 19:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

9. WOW Athens Marketplace 2024 στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Το Marketplace βρίσκεται στην Αγορά, στην «καρδιά» του ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 6, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου, παρουσιάζοντας μια ανοιχτή, πολυσύχναστη αγορά με επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές οργανώσεις των οποίων ηγούνται γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. To WOW Athens Marketplace αποτελεί κάτι περισσότερο από μια αγορά: δημιουργεί ένα σημείο συνάντησης για χιλιάδες άτομα, υπό τον ρυθμό DJ sets και pop-up συναυλιών· αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα γυναικών και θηλυκοτήτων, ενώ μέσω των ΜΚΟ που συμμετέχουν, φέρνει στο προσκήνιο ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν τις γυναίκες – και όχι μόνο. Ανακαλύψτε τους συμμετέχοντες εδώ.
06, 07/04, 10.00-22.00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Απρίλιο στο Netflix12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b