MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 3 Απριλίου

Κινηματογράφος, μουσική και διαλέξεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Monopoli Team

1. Προβολή της ταινίας “Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου”  στην Ελληνοαμερικανικη Ένωση

Το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τη Mooviereel αποτίει φόρο τιμής στην Μπέτι Ντέιβις με την ειδική προβολή της ταινίας του Πολ Χένραϊντ, «Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου» (Dead Ringer). Στην ταινία η Bette Davis υποδύεται τις δίδυμες αδερφές Edith και Margaret, οι οποίες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Η Edith είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ η Margaret είναι πλέον πλούσια. Μετά από έναν καυγά η Edith θα δολοφονήσει την αδερφή της και θα πάρει τη θέση της στην υψηλή κοινωνία. Η ταινία ανήκει στα θρίλερ του είδους γκραν γκινιόλ, με την Bette Davis να αποτελεί την βασιλισσα του είδους, ειδικά μετά την επιτυχία της ταινίας του 1962, «Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;» (What Ever Happened to Baby Jane). Είναι βασισμένη στο διήγημα του Ριάν Τζέιμς με τίτλο «La Otra» και διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη από τους Άλμπερτ Μπάιχ και Όσκαρ Μιλάρντ.
03/04, 19:15
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Gentlemen: Ο Guy Richie υπογράφει μία γκανγκστερική περιπέτεια που δεν πρέπει να χάσεις12.09.2018

2. Vakia: Η Βάκια Σταύρου παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Η Βάκια Σταύρου παρουσιάζει ζωντανά το νέο της άλμπουμ “Vakia” στην υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Μαζί με την Βάκια Σταύρου θα βρίσκεται ο Σωκράτης Λεπτός στην κιθάρα για να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου έτσι ακριβώς όπως ηχογραφήθηκαν. Η Βάκια Σταύρου (VAKIA), η δημιουργός και ερμηνεύτρια του πορτογαλικού “Sozinha” που αγάπησε πολύ το ελληνικό κοινό και για χρόνια τώρα χαράζει τη δική του πετυχημένη πορεία στα ραδιόφωνα, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και φέρνει μαζί της το νέο της άλμπουμ με τίτλο “VAKIA” που περιέχει νέα τραγούδια, δικά της αλλά και ορισμένες διασκευές που αγαπά πολύ. Έντεκα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν μέσα σε μια μέρα στο στούντιο, με μια φωνή και μια κλασική κιθάρα. Αυτή ήταν η βασική ιδέα και η επιθυμία της ίδια της Vakia που όπως είπε, θέλησε να μεταφέρει την αίσθηση του Live αποτυπωμένη σε ένα δίσκο. Γι’ αυτό και τα τραγούδια είναι όλα one single take και όχι φορτωμένα με επαναλήψεις και διορθώσεις. Μια φωνή και μια κλασική κιθάρα που με αφοπλιστική αμεσότητα καθηλώνουν τον ακροατή.
03/04, 19:00
Μουσείο Μαρία Κάλλας – Αίθουσα Εκδηλώσεων (τελευταίος όροφος), Μητροπόλεως 44, Αθήνα

3. «Πειραγμένο» μπαρόκ ορατόριο στην Πινακοθήκη

Με μια μουσική performance που εμπνέεται από την έκθεση της Ρένας Παπασπύρου «Επιφάνειες, Οδηγίες χρήσης», η Εθνική Πινακοθήκη συνεχίζει τις παράλληλες εκδηλώσεις με τις οποίες συνοδεύει τις περιοδικές της εκθέσεις. Η site specific παράσταση που παρουσιάζουν η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο συνθέτης Μιχάλης Καλκάνης με τίτλο «parete del lume» θα εκτυλιχθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 18.00 και στις 19.00, στον χώρο υποδοχής της Εθνικής Πινακοθήκης, μπροστά από το επιτοίχιο έργο «Baalbeks» της Ρένας Παπασπύρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι δύο καλλιτέχνες «βουτούν» στο έργο της εικαστικού, ανατέμνοντάς το ηχητικά και συνθέτοντας ένα ξεχωριστό, ηχητικό πλέον, «δειγματολόγιο της πόλης». Σημεία αναφοράς τους το έργο της Ρένας Παπασπύρου «Baalbeks I (Εικόνες στην Ύλη), 1986-1988» (Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου), το βιβλίο της «Photocopies» (Futura, 2011) και ο διάλογός τους με αποσπάσματα του ποιήματος του Πωλ Κλωντέλ «Το εσωτερικό τείχος του Τόκιο».
03/04, 18:00-19:00
Εθνική Πινακοθήκη 

4. Το Ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές: Διάλεξη στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης και ο Σύλλογος των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών παρουσιάζουν διάλεξη της επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων, Δρος Αγγελικής Κοτταρίδη, με τίτλο «Το Ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές: Μνημείο-Τοπόσημο της Μακεδονίας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στις 6 μ.μ., στο Μουσείο Ακρόπολης. Η Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη, υπεύθυνη του έργου συντήρησης – αναστήλωσης του ανακτόρου των Αιγών, θα παρουσιάσει συνοπτικά την ιστορία της έρευνας, τις βασικές αρχές συντήρησης – αναστήλωσης του μνημείου και τους λόγους που οι συγκεκριμένες επιλέχθηκαν. Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στα νέα στοιχεία που προέκυψαν χάρη στην εξονυχιστική έρευνα και στην συστηματική, αναλυτική τεκμηρίωση που ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2023. Τα στοιχεία αυτά βοήθησαν στην αποκατάσταση της μορφής και στην αναστήλωση τμημάτων του, ενώ, σε συνδυασμό με τις ιστορικές πηγές, διαφωτίζουν τις λειτουργίες του εμβληματικού κτηρίου, το οποίο αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη της αρχαίας αρχιτεκτονικής, μορφοποιώντας την ιδέα της πεφωτισμένης ηγεμονίας, και συνδέεται άμεσα με κορυφαία ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας και του Κόσμου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης. Λόγω περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
03/04, 18:00
Μουσείο Ακρόπολης, Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής», Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

[relart 3]

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b