MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Στην εποχή που ζούμε η πιο σημαντική αξία είναι η αλληλεγγύη» (vid)

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την αλληλεγγύη, το θράσος του Πάνου Βλάχου απέναντι στην ελληνική δημοσιογραφία, τον σεξιστικό χαρακτηρισμό

Monopoli Team

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Ακόμα δεν είδες τίποτα”, για να μιλήσει για τις παραστάσεις που σκηνοθετεί, τις 17 Κλωστές (που είδαμε και αγαπήσαμε στην COSMOTE TV), αλλά και για την

Με αφορμή την παράσταση «Η αξία της ζωής», την οποία σκηνοθετεί, απάντησε στο ποια θεωρεί πως είναι η αξία της ζωής: «Εάν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα αμφιταλαντευόμουν να σου πω μεταξύ έρωτα και φιλίας. Στην εποχή που ζούμε σήμερα είναι η αλληλεγγύη. Όχι φιλανθρωπία, αυτή είναι μια λέξη που σιχαίνομαι. Σιχαίνομαι να ακούω έναν άνθρωπο να αποκαλεί τον εαυτό του φιλάνθρωπο, γιατί έχει μια κάθετη λειτουργία. Ενώ η αλληλεγγύη είναι οριζόντια. Θεωρώ ότι υπάρχει, όχι στο βαθμό που θα μπορούσε. Δεν προβάλλεται ίσως, γιατί οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να είναι αλληλέγγυοι δεν το διαφημίζουν».

Ο σκηνοθέτης σχολίασε την επίθεση που είχε δεχτεί πριν από μερικές εβδομάδες ο Πάνος Βλάχος, για τον χιομοριστικό στίχο του για τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν βγήκα να εξηγήσω τι ήθελε να πει ο Πάνος Βλάχος ή να κάνω τον συνήγορό του. Πίστεψα ότι δέχτηκε μία επίθεση υπέρ το δέον σκληρή για αυτό που συνέβη, και βγήκα απλά να τοποθετηθώ. Δε βγήκα να κάνω τον δικηγόρο κανενός. Είδα ένα ασύλληπτο κύμα επίθεσης μόνο και μόνο γιατί είχε το θράσος να εναντιωθεί σε αυτό που λέμε δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Το να επιτίθεσαι με τέτοια ομοβροντία σε έναν καλλιτέχνη με στόχο να τον εξαφανίσεις, το θεωρώ άνανδρο» σχολίασε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναφέρθηκε και στον σεξιστικό χαρακτηρισμό που αντιμετωπίζει η ηθοποιός Άννα Μενεκάκου. «Με έχει εξελίξει στο να γίνω καλύτερος… έχει τη μερίδα του λέοντος στο πώς βλέπω τα πράγματα. Είναι το φρένο μου, η φωνή της λογικής. Με ενέπνευσε να είμαι ήρεμος…Είναι πολύ σεξιστικό να λένε “το κορίτσι του Τσαφούλια”, διότι ποτέ δεν βλέπεις να λένε το αντίθετο. Η Άννα ήταν πρωταγωνίστρια όταν εγώ δεν ήξερα τι θα πει σινεμά. Η Άννα δεν είναι αξεσουάρ δικό μου. Κανείς δεν είναι αξεσουάρ κανενός. Τι σημαίνει όταν λες “η γυναίκα μου”; Σημαίνει η γυναίκα στην οποία ανήκω, το “μου” δεν είναι κτητικό. Γι’ αυτό δεν μου αρέσει η λέξη “δεσμευμένος”», είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σωτήρη Τσαφούλια στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» εδώ:

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b