MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
FREE CITY

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Αδριανός Σωτήρης - “The thing-in-itself”
Monopoli Team

1. Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο “Το Αγρίμι” στο ΚΠΙΣΝ

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 9 έως 12 ετών, συνεχίζεται με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση γράφει πεζογραφία και θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα Αγόρι στο θεωρείο, Παλιόπαιδο, Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο και Ονειροφύλακες. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Το Αγρίμι» του David Almond σε εικονογράφηση του Dave McΚean. Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, έως 22 συμμετοχές. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. (Επίσης, είναι χρήσιμο να το έχουν μαζί τους). Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. Ανακαλύψτε περαιτέρω πληροφορίες και δραστηριότητες πριν τη Λέσψη εδώ.
30/03, 17:30
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

2. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο βιολοντσέλο. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.
30/03, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

3. “The thing-in-itself”, έκθεση του Αδριανού Σωτήρη στην γκαλερί Contemporary Athens

Η γκαλερί Contemporary Athens παρουσιάζει τη νέα, έκτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αδριανού Σωτήρη με τίτλο “The thing-in-itself”, σε επιμέλεια της ιστορικού Τέχνης Λουίζας Καραπιδάκη. Στην έκθεση αυτή ο Αδριανός Σωτήρης παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο της δουλειάς του με έργα σύνθετα, υπερρεαλιστικά, καθώς και πιο κλασικά, που προσφέρει στον επισκέπτη μια πανοραμική εικόνα του έργου του. Ο τίτλος είναι δανεικός από την Καντιανή γνωσιολογία «έχω επηρεαστεί από το πράγμα, αυτό καθ’ αυτό (thing-in-itself)…», σημειώνει ο ζωγράφος. Όπως σημειώνει η Λουίζα Καραπιδάκη: «Οι εικονογραφίες του ακολουθούν τους προσωπικούς του εικαστικούς κώδικες και κανόνες αισθητικής και ως αναπαραστάσεις μιας άλλης «πραγματικότητας» παρακινούν τον θεατή σε μια νέα αντίληψη πραγμάτων και χώρων. Οι παραστατικές διατυπώσεις του με τις κλασικές αξίες της ζωγραφικής συνυπάρχουν με το υπερρεαλιστικό ύφος που διακατέχει το έργο του. Επινοεί περιβάλλοντα εξωπραγματικά σε ανύπαρκτους τόπους και αδήλωτους χρόνους και αφήνει να αιωρείται το μυστήριο της ίδιας της ύπαρξης.». Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 20 Απριλίου 2024. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 20:00 Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00
30/03, 10:00 – 15:00
Γκαλερί Contemporary Athens, Λεβέντη 1, Κολωνάκι, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Sydney Sweeney έχει αποδείξει το υποκριτικό της ταλέντο. Γιατί λοιπόν όλοι ασχολούνται με το σώμα της;12.09.2018

4. 8ο Beyond Borders – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου συνεχίζεται δυναμικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Στιγμιότυπο από την ταινία “Φύλλα Καπνού”

Το ξεχωριστό τριήμερο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με βραβευμένες ταινίες του 8ου Beyond Borders – Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, συνεχίζεται. Το Σάββατο 30 Μαρτίου με το masterclass «Εξερευνώντας τη μετανάστευση μέσω του φακού», ο Jordan Paterson θα εξετάσει ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί ντοκιμαντέρ και οι ερευνητές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σήμερα με την κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση, όπως: Ποια είναι η ηθική της συναίνεσης σε μια κρίση; Ποια είναι η νομική δέσμευση του ντοκιμαντέρ διεθνώς; Ποιος είναι ο ρόλος της συνεργασίας με τους συνομιλητές και των προσωπικών τους απόψεων; Τι εννοούμε πραγματικά με τον όρο ‘πρόσβαση’; Ποιο είναι το ιδεολογικό πλαίσιο του κινηματογραφιστή, ρητά ή σιωπηρά; Και πώς μπορεί το ντοκιμαντέρ να αναπαραστήσει και να δημιουργήσει ταινίες που αντιτίθενται σε κυρίαρχες αφηγήσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας ή των ΜΜΕ; Στις 18:00, πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας “Φύλλα Καπνού” των Στάθη Γαλαζούλα & Ελίζας Καβαλαράκη και ακολουθεί Q&A με τους σκηνοθέτες. Στις 19:00, τη σκυτάλη παίρνει η ταινία “The Hidden Children of Colonization” του Dominique Regueme, ενώ αμέσως μετά το διαλλέιμα ακολουθεί το “Bitter September” της Σοφίας Φαραντάτου. Την Κυριακή 31 Μαρτίου, το κινηματογραφικό τριήμερο φτάνει στο τέλος του με τρεις απολαυστικές προβολές. “Will you look at me?” του Shuli Huang, A Tale of Four Minorities του Devid Deri και Scars της Alex Anna. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
30, 31/03, 16:00, 18:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος

5. Οι ΜπασΑλάν σε ανοιξιάτικο live με ελεύθερη είσοδο στο L’Ovelha Negra

Photo by Bruno Cervera on Unsplash

Οι ΜπασΑλάν, το τρίο που εξέπληξε θετικά παραγωγούς και κοινό με τα πρώτα 3 singles του μετρά ένα επιτυχημένο Tour σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, καθημερινά airplays στα ελληνικά ραδιόφωνα και πάνω από 20.000 plays στην πλατφόρμα του Spotify. Την Κυριακή 31 Μαρτίου παρουσιάζει live την ολόφρεσκια δουλειά του στο L’Ovelha Negra  με τους «Electro Traditional Trip Hop» ήχους τους «ταξιδεύουν» με πρωτότυπες διασκευές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και την ελληνική σύγχρονη σκηνή, αλλά και με δικά τους καινούρια τραγούδια. Οι ΜπασΑλάν είναι οι: Αλεξάνδρα Ρίζου (Φωνή), Ανέστης Τσιαρτσιανίδης (Βιολί, Φωνητικά), Δημήτρης Μπασδάνης (Κιθάρα, Programming & Loops, Raps).
31/03, 16:00
L’Ovelha Negra, Επιδαύρου 8, Μοσχάτο

6. Μουσική και Εγκέφαλος: Ομιλία και Ρεσιτάλ πιάνου στην Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Photo by Geert Pieters on Unsplash

H νευροεπιστήμονας, γιατρός και πιανίστρια, Δρ Μαριάννα Καψετάκη, παρουσιάζει ενα ρεσιταλ πιάνου και μια ομιλία που εστιάζει στο τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν παίζουμε μουσική. Στο ρεσιτάλ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων έργων, τα 24 πρελούδια του Σοπέν και οι “Παιδικές Σκηνές” του Σούμαν. Η εκδήλωση στηρίζεται από το Ίδρυμα Dana και την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εταιρειών Νευροεπιστημών στα πλαίσια του Brain Awareness Week. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος).
31/03, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024: Γράμμα από μια επαγγελματία θεατή12.09.2018

7. Ξέφρενο Fun Dance στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τον ρυθμό και τα βήματα της δυναμικής και ευφάνταστης χορογραφίας που μας υποδεικνύει η ομάδα χορού και αφήνουμε το σώμα μας να εκτονωθεί και να εκφραστεί. Για συμμετέχοντες από 4 ετών και άνω, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.
31/03, 13:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

8. Παράσταση ”Αφόρετα λόγια” στο Θέατρο Αλκμήνη

Photo by Wesley Pribadi on Unsplash

Το Κέντρο Ημέρας “Λωτός” θα παρουσιάσει για δεύτερη φορά δραματοποιημένο ένα μέρος της ποιητικής ανθολογίας “Αφόρετα λόγια” και την Κυριακή 31.3.2024 στις 12:00 στο Θέατρο Αλκμήνη. Η είσοδος στο θέατρο είναι ελέυθερη και θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του εισιτηρίου σε έντυπη μορφή, το οποίο θα σας αποσταλεί στο email σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Μπορείτε να κάνετε προκράτηση θέσεων εδώ.
31/03, 12:00
Θέατρο Αλκμήνη

[relart 3]

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b