MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 14 Μαρτίου

Κινηματογράφος, συναυλίες και βιβλίο στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. Queer, black and beautiful: Προβολή ταινίας “Kokomo City” στο Exile Room

Τι σημαίνει να είσαι μαύρος και queer στη σύγχρονη Αμερική; Ένα πρόσφατο κινηματογραφικό διαμάντι και ένα underground ορόσημο από το παρελθόν συνθέτουν τις προβολές του Μαρτίου στο Exile Room, αποκαλύπτοντας με πόνο και πάθος τις εμπειρίες της αφροαμερικανικής LGBTQ+ κοινότητας. Την Πέμπτη 14 Μαρτίου προβάλλεται η ταινία, Kokomo City του D. Smith. Τέσσερις μαύρες τρανς γυναίκες, στο άνθος της ηλικίας και της εμπειρίας τους, μιλούν για τη σεξεργασία, όπως δεν την έχετε ξανακούσει ποτέ. Η Daniella Carter, η Koko Da Doll, η Liyah Mitchell και η Dominique Silver ανοίγουν την καρδιά τους στην κάμερα, πίσω από την οποία βρίσκεται η D. Smith, μια τρανς σκηνοθέτιδα και πρώην μουσική παραγωγός που ξέρει πολύ καλά τον πόνο τους. Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η D. Smith εκμεταλλεύεται δεξιοτεχνικά τα λιγοστά της μέσα για να κατασκευάσει ένα μικροσκοπικό hip-hop αριστούργημα, αξιοποιώντας τις μουσικές καταβολές της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χορεύοντας, φλερτάροντας και προκαλώντας το φακό, οι τέσσερις πρωταγωνίστριες αποκαλύπτουν κάθε πτυχή της δουλειάς τους, σε ένα ωμό όσο και λυρικό πορτρέτο μιας σκληρής πραγματικότητας με ημερομηνία λήξης. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς (NEXT Innovator Section) και στην Berlinale (Panorama Section) του 2023.
14/03, 21:00
Exile Room

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26ο ΦΝΘ: «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία»: Μια βαθιά υπόκλιση στη νεότητα της Κάλλας12.09.2018

2. Γιάννης Τσαρούχης – «Μαθήματα ζωγραφικής (Χίος 1981)»: Παρουσίαση βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

ΕΡΓΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, «Η αντιγραφή του Τιτσιάνο», Παρίσι, 1971 (λάδι σε πανί, 83,6 × 100,3 εκ., Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, 25), στο Γιάννης Τσαρούχης (1910-1989): Ζωγραφική, Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Αθήνα, 1990, αρ. 418 (λεπτομέρεια). Το έργο του Τιτσιάνο είναι Ο θάνατος του Ακταίωνα ( 1559-1575 ), Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη.

Οι εκδόσεις Άγρα, το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη και το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου, Γιάννης Τσαρούχης – «Μαθήματα ζωγραφικής (Χίος 1981)». Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Νίκη Γρυπάρη-Τσαρούχη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη Ευφροσύνη Δοξιάδη Ζωγράφος και συγγραφέας, επιμελήτρια της έκδοσης και ο Αλέκος Βλ. Λεβίδης, Ζωγράφος, ακαδημαϊκός.Παράλληλα συνεχίζεται έως τις 15 Απριλίου 2024 στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι) η έκθεση «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής» που φιλοξενεί περισσότερα από 100 έργα του Γιάννη Τσαρούχη σε 8 θεματικές ενότητες: Τοπία, Σπίτια, Στολές και Φορεσιές, Πορτρέτα, Θρησκευτικά, Μυθολογικά, Άνθρωποι με φτερά και Νεκρές Φύσεις. Στην έκθεση αυτή, εκτίθενται επίσης έργα του Γιάννη Τσαρούχη, πολλά από τα οποία εικονογραφούν και το βιβλίο Μαθήματα Ζωγραφικής.
14/03, 19:30
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

3. Παρουσίαση βιβλίου/CD και συναυλία “Opus Alexandrinum: Μουσική των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας” στο Cotsen Hall

Photo by Marius Masalar on Unsplash

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ) παρουσιάζουν στο πλαίσιο μουσικής βραδιάς το Opus Alexandrinum. Η Μουσική των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας που βασίζεται στη μουσικολογική έρευνα της φλαουτίστα Ναταλίας Γεράκη. Το Opus Alexandrinum («Έργον Αλεξανδρινόν») πραγματεύεται τη λόγια μουσική δραστηριότητα των Αλεξανδρινών από τα τέλη του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Οι διακεκριμένοι σολίστ και συντελεστές της ηχογράφησης Απόστολος Παληός (πιάνο), Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος) θα παρουσιάσουν έργα Ελλήνων συνθετών που κατάγονται από την Αλεξάνδρεια ή/και δραστηριοποιήθηκαν εκεί, όπως οι Σπυρίδων Παπασταθόπουλος, Αλέξανδρος Γκρεκ, Πέτρος Ιωαννίδης, Παναγιώτης Τσαμπουνάρας, Μαρία Σιδεράτου, Γιάννης Χρήστου, Ίων Ζώτος, Μιχάλης Ροζάκης, Γιάννης Αυγερινός, καθώς και έργα συνθετών που έγραψαν σε ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, όπως οι Δημήτρης Μητρόπουλος, Αργύρης Κουνάδης και Θόδωρος Αντωνίου. Μικρές ιστορίες για την αλεξανδρινή κοινωνία και τη λόγια μουσική της, που θα λειτουργήσουν ως συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στα μουσικά έργα, θα αφηγηθεί η ηθοποιός Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
14/03, 19:oo
Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9)

4. Βασικό μάθημα Mat Pilates στο ΚΠΙΣΝ

Αυτοσυγκέντρωση, έλεγχος αναπνοής, ορθοσωμία, ισορροπία, ευλυγισία και ενδυνάμωση του κέντρου του σώματός μας είναι μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουμε από το πρόγραμμα του Pilates. H ήπια έως και μέτριας έντασης άσκηση μας βοηθάει να αφυπνίσουμε το σώμα και να αναζωογονήσουμε το πνεύμα μας. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα Pilates. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000. Για ενήλικες. Έως 30 συμμετοχές ανά slot. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
14/03, 18:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο ΕΜΣΤ οι γυναίκες συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b