MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 12 Μαρτίου

Κινηματογράφος, συζητήσεις και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. Προβολή ταινίας “Breakfast at Tiffany’s” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Με αφορμή τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του Αμερικανού συγγραφέα Truman Capote, το HAU Movie Club παρουσιάζει την κλασική ταινία του Blake Edwards, Breakfast at Tiffany’s / Πρόγευμα στο Τίφανις (1961) με την Audrey Hepburn, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα. Στην αξεπέραστη ταινία, γνωρίζουμε την όμορφη και εκκεντρική Holly Golightly, που ψάχνει απεγνωσμένα το επόμενο πάρτι και έναν πλούσιο γαμπρό, όταν συναντά τον Paul, έναν φτωχό συγγραφέα που την ερωτεύεται παράφορα.
Η ταινία προτάθηκε για 5 Όσκαρ: Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Audrey Hepburn, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερης Μουσικής και Πρωτότυπου Τραγουδιού. Τελικά κέρδισε 2 Όσκαρ για την ιστορική μουσική του Henry Mancini και για το τραγούδι “Moon River”.
12/03, 19:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #105: Τα λουλούδια που δεν χρειαζόμαστε και το φρέσκο “Ζάρι” της Σάττι – Όσα μας άρεσαν και όσα μας χάλασαν αυτή την εβδομάδα12.09.2018

2. Συζήτηση «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές» στο Εθνικό Θέατρο

Ο κύκλος συζητήσεων που άνοιξε το Εθνικό Θέατρο πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία συνεχίζεται. Η δημόσια συζήτηση που είχε αναβληθεί από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε για την Τρίτη 12 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ, με θέμα: «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές». Στη συζήτηση συμμετέχουν η ηθοποιός-stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ηθοποιός Βασιλική Δρίβα, η αθλήτρια με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή, ο ηθοποιός-stand up comedian Πάνος Κατσής, η συνιδρύτρια και διευθύντρια της Black-Light Χρυσέλλα Λαγαρία και το ιδρυτικό μέλος της Black-Light Θοδωρής Τσάτσος. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και την αρχισυνταξία ο Γιώργος Πράτανος. Η συζήτηση θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη liminal. Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα την ίδια μέρα από τις 17.30 στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτήριο Τσίλλερ. Οι αίθουσες του Εθνικού Θεάτρου είναι προσβάσιμες σε χρήστες-χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι.
12/03, 19:00
Εθνικό Θέατρο

3. Έκθεση “Και τώρα οι δυο μας” και παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου στην Γκαλερί 7

Η γκαλερί “7” παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “Και τώρα οι δυο μας” όπου οι φωτογραφίες της Χλόης Ακριθάκη συνδιαλέγονται με τα διηγήματα της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το ομώνυμο βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη από τις εκδόσεις “Μελάνι”. Ο Γεώργιος- Ίκαρος Μπαμπασάκης μας λέει για την έκθεση: “Λέξεις και εικόνες που αφηγούνται λοξές πραγματικότητες, θραυσμένες καταστάσεις, κόσμους κατακερματισμένους προκειμένου, ακριβώς, οι λέξεις και οι εικόνες να επανασυνδέσουν τα θραύσματα, να μπολιάσουν με λογική το παράλογο, να μας εξοικειώσουν με το ανοίκειο, να μας ωθήσουν —όπως κάνει κάθε καλλιτεχνικό εγχείρημα— να δούμε τον κόσμο πίσω από την ενδεδυμένη με κυριακάτικα εμφάνειά του, να διεισδύσουμε στην εσώτερη ουσία του, και, αφού περιπλανηθούμε στο έξω διάστημα, να γίνουμε, όπως καλούσε ο Alexander Trocchi [1925–1984] “κοσμοναύτες του έσω διαστήματος”[cosmonauts of inner space].” Στο διττό σύμπαν της Χλόης και της Βίβιαν οι βεβαιότητες διαρρηγνύονται για να ανασυντεθούν παραλλαγμένες πλουτίζοντας τους τρόπους μας να μπαινοβγαίνουμε στη μέρα και στη νύχτα, να ελισσόμαστε ανάμεσα στα φώτα και τις σκιές, να διευρύνουμε το πώς δεξιωνόμαστε αυτό που είναι μπροστά στα μάτια μας και να του προσφέρουμε νέες δυνατότητες και διαστάσεις.”
12/03, 10:30-22:00
Γκαλερί 7, Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές οι επιδραστικές καλλιτέχνιδες γράφουν τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b