MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 11 Μαρτίου

Κινηματογράφος, εργαστήρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Photo by Jakob Owens on Unsplash
Monopoli Team

1. Προβολή ντοκιμαντέρ “Χρόνης Μπότσογλου. Ημουν κι εγώ εκεί και με φίλεψαν ένα πιάτο με φακή…” στο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου, με τίτλο «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ», στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ,  Χρόνης Μπότσογλου: «Ήμουν κι εγώ εκεί και με φίλεψαν ένα πιάτο με φακή…», σε σενάριο-σκηνοθεσία του Φρέντυ Βιανέλλη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. O Χρόνης Μπότσογλου εκτός από αναγνωρισμένος ζωγράφος, υπήρξε καθηγητής και πρύτανης στην ΑΣΚΤ. Το 1982 ο σκηνοθέτης τον κινηματογράφησε να δουλεύει ένα έργο, ενώ το 2017 έκανε το σκίτσο του στο ατελιέ του. Μια συζήτηση με τη σύντροφο του Ελένη, πρόσωπο καθοριστικό από τα χρόνια της σπουδής του, όπως και ανέκδοτα ηχητικά ντοκουμέντα, προσωπικές σημειώσεις και συζητήσεις με ομότεχνους φωτίζουν τη διαδρομή του ζωγράφου. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Πρεμιέρας στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest (2021) καθώς και το Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας από το ΕΚΟΜΕ στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» (2022).
11/03, 18:30
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαιδικά βιβλία που θα ενδυναμώσουν τους μικρούς βιβλιοφάγους απέναντι στο bullying12.09.2018

2. Εργαστήριο πληροφορικής στο ΚΠΙΣΝ: Βασικές γνώσεις για τη χρήση υπολογιστή

Μέσω των μαθημάτων, δίνεται η ευκαιρία σε όσα άτομα επιθυμούν να εξοικειωθούν με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων, την πλοήγηση στο διαδίκτυο και άλλες βασικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωση απλών, καθημερινών εργασιών και υποχρεώσεών τους, μέσα από εξάσκηση και πρακτικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες, έως 16 συμμετοχές ανά τμήμα, ενώ απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση. Η προεγγραφή περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ένα κύκλο 10 μαθημάτων. Για να εγγραφείτε, παρακαλούμε καλέστε στο 216 8091000 κατά τις ώρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΠΙΣΝ (καθημερινά 08.30-20.00). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
11/03, 10:30
Αίθουσα Υπολογιστών ΕΒΕ

3. ”Τ’αγάλματα δεν είναι πια συντρίμμια, είμαστε εμείς”: Βίντεο εγκατάσταση στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Στο χώρο υποδοχής του ισογείου του Ιδρύματος Κακογιάννη, σε μία μεγάλη οθόνη, φυσικού ανθρώπινου μεγέθους, θα προβάλλεται για δύο εβδομάδες, ένα δρώμενο διάρκειας οκτώ λεπτών, σε συνεχώς επαναλαμβανόμενες προβολές. Η ιστορία μας χτίζεται πάνω στον στίχο του Σεφέρη: “Τ΄ αγάλματα δεν είναι πια συντρίμμια, είμαστε εμείς”. Βασικό στοιχείο είναι η μεταμόρφωση ενός κλασικού αρχαίου αγάλματος σε έναν ζωντανό σύγχρονο νέο, μέσα σε ένα περιβάλλον από μοντέρνα κτίρια που βρίσκονται μπροστά σε υδάτινο στοιχείο. Κατά τη διάρκεια του δρώμενου θα περνάμε, με ρεαλιστική κινηματογραφική δράση, από τη ζωγραφική απεικόνιση κτιρίων στη ρεαλιστική φωτογραφική τους απεικόνιση, και από τη γλυπτική αναπαράσταση του ανθρώπου στη μεταμόρφωσή της σε ζωντανό ον. Επιχειρείται, έτσι, ένας διάλογος του παρελθόντος με το σήμερα, μέσα από ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων, μετασχηματισμών και διαφοροποιήσεων. Η πραγματοποίηση αυτής της βίντεο-προβολής γίνεται με live action γυρίσματα (του ηθοποιού που “ζωντανεύει” το άγαλμα), σε συνδυασμό πολλών καρέ digital graphics για κάθε πλάνο, που έχουν δημιουργηθεί από μίξη ζωγραφικών έργων, φωτογραφιών και βίντεο, με παράλληλη ηχητική επένδυση μίγματος μουσικής, ήχων, ψιθύρων και κρότων.
11/03, 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα της Γυναίκας: 15 παραστάσεις που φέρνουν στη σκηνή τη γυναικεία εμπειρία12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b