MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 9-10 Μαρτίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου.

ΕΛΣ "Η Βαλκυρία" @Α. Σιμόπουλος
Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Οι Τσέντσι, του Πέρσι Σέλλεϋ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω

«Οι Τσέντσι» του Πέρσι Σέλλεϋ, μια αληθινή ιστορία κακοποίησης και πατροκτονίας στη Ρώμη του 1600, παρουσιάζεται, στη Σκηνή Ω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Ο αδίστακτος Φραντσέσκο Τσέντσι βγάζει από τον δρόμο του όποιο εμπόδιο μπει ανάμεσα σ΄αυτόν και τα σχέδιά του. Το έγκλημα δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτόν και η άφεση αμαρτιών που εξαγοράζει από την παπική εξουσία με τον πλούτο του, του εξασφαλίζει και την επίγεια ατιμωρησία. Όταν φτάνει στα άκρα, προκαλώντας τον θάνατο των γιων του και τον βιασμό της κόρης του Μπεατρίτσε, η υποστήριξή του από την εξουσία μεταστρέφεται, και συγχρόνως η κόρη του αποφασίζει την πατροκτονία. Μία δίκη θα λάβει χώρα, όπου δε δικάζονται μόνο άνθρωποι και πράξεις, αλλά και τα σύμβολα του καλού και του κακού, του δίκαιου και του άδικου. Τίποτα δεν είναι καθαρό, βρίσκεις τα αντίθετα το ένα μέσα στο άλλο. Τι μπορεί να σημαίνει μία «κακή αλλά αναγκαία πράξη»; Τι συνέπειες μπορεί να έχει η ολιγωρία του νόμου; Μπορεί ποτέ η αυτοδικία να δικαιωθεί; Η παράσταση θέλει να φέρει αυτή τη σκληρή ιστορία του 1600, βουτηγμένη μέσα από τον ρομαντισμό του Σέλλεϋ σε ένα χρόνο τόσο προσωπικό, τόσο άμεσο, ώστε να μην έχει σημασία αν είναι τότε ή σήμερα, αλλά μόνο η βαθιά ψυχική εντύπωση που μας προκαλεί. Παίζουν:Γιάννης Νταλιάνης, Ελίζα Σκολίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κολλιός, Γιώργος Κορομπίλης, Πανάγος Ιωακείμ.
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
13-17 ευρώ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω, Ηρώων Πολυτεχνείου 32

2. Το Τραγούδι της Φλέρυς, με την Ελένη Κοκκίδου στο Θέατρο Σταθμός

Μετά την περσινή του επιτυχία, ο θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη με την Ελένη Κοκκίδου στον ομώνυμο ρόλο, επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 1985: Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις και το πλήθος είναι τόσο μεγάλο που παρακολουθεί τη συναυλία κρεμασμένο στα κάγκελα. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι αξίες της και ποιοι οι εφιάλτες της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της τραγουδίστριας καταπιάνεται το έργο, αναζητώντας το όριο εκείνο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Την ιδιοφυία και το τίμημα.
Κάθε Σάββατο στις 18:15, Κυριακή στις 21:00
 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ανέργων – ΑΜΕΑ), 5 ευρώ (ατέλεια) *με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Θέατρο Σταθμός διαθέτει μειωμένα εισιτήρια για τις πρώτες οκτώ παραστάσεις, έως τις 31 Μαρτίου.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 

3. Ο Συνεργός, του Γιώργου Χριστοδούλου στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Το πρώτο θεατρικό έργο του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου, «Ο Συνεργός», με θέμα την έμφυλη βία, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την περσινή σεζόν, επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων. Στις αρχές του 2000 μια νεαρή κοπέλα από την Βέροια εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο σύντροφός της, δηλώνοντας συντετριμμένος πως δε γνωρίζει τίποτα, την αναζητεί. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη και δεν αργεί να αποκαλυφθεί πως ο θύτης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο που την ψάχνει, ο οποίος αφού τη σκότωσε στη συνέχεια, με τη βοήθεια του ξαδέρφου του την εξαφάνισε. Αυτή η πραγματική ιστορία, ενός από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή και το ανέβασμα ενός νέου θεατρικού έργου, με μια διαφορά όμως: Το έργο αυτό δεν επικεντρώνεται στο θύτη, ούτε στο θύμα. Παίζουν: Χρήστος Κοντογεώργης, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Προϊστάκη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Συμμετέχει στα βίντεο & το τραγούδι η Αθηνά Σακαλή.
Παρασκευή, Σαββατo και Κυριακή στις 21:15
17 ευρώ (κανονικό), 14 ευρώ (μειωμένο)
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο συνεργός» στο Επί Κολωνώ12.09.2018

4. Rohtko: Η παράσταση του κορυφαίου Πολωνού σκηνοθέτη Łukasz Twarkowski επανέρχεται στη Στέγη

Το «Rohtko», ένα μνημειώδες θέαμα-εμπειρία, στα όρια θεάτρου, σινεμά και video art, από τον κορυφαίο Πολωνό σκηνοθέτη Łukasz Twarkowski, επιστρέφει, στη Στέγη, για μια βουτιά στο άδυτο της σύγχρονης τέχνης, μέσα από μια παράξενη ιστορία απάτης και τον εξπρεσιονιστή Mark Rothko στο επίκεντρο. Μπορεί ένας πλαστός πίνακας να συγκινήσει; Ποια η σημασία του αυθεντικού στον καιρό των NFTs και του blockchain; Ποιος ορίζει την αξία της τέχνης; Πόσο ελεύθερος είναι ένας καλλιτέχνης; Τι είναι, τελικά, η τέχνη; Τι σημασία έχει η τέχνη –και η ζωή η ίδια– όταν πλέον υπάρχει η ψηφιακή πραγματικότητα; Τέτοια ερωτήματα διατρέχουν την τετράωρη παράσταση του Twarkowski που έρχεται και πάλι στην Ελλάδα με μια επική, ιδιοφυή και πρωτότυπη ιστορία για τους ταραγμένους καιρούς μας. Παίζουν: Juris Bartkevičs, Kaspars Dumburs, Ērika Eglija-Grāvele, Yan Huang, Andrzej Jakubczyk, Rēzija Kalniņa, Katarzyna Osipuk, Artūrs Skrastiņš, Mārtiņš Upenieks, Vita Vārpiņa, Toms Veličko, Xiaochen Wang.
Παρασκευή – Κυριακή στις 19:00
Κανονικό: 7, 25, 35, 45 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 20, 28, 36 €. Παρέα 10+ άτομα: 18, 25, 32 €. Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €*. Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €. Συνοδός ΑμεA: 10 €
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα της Γυναίκας: 15 παραστάσεις που φέρνουν στη σκηνή τη γυναικεία εμπειρία12.09.2018

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες

5. Tο αριστούργημα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, «Η Βαλκυρία» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το πρώτο έργο του Ρίχαρντ Βάγκνερ που παρουσιάζεται στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι γεγονός. Η «Βαλκυρία» έρχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος σε μια διεθνή συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τη Βασιλική Όπερα της Δανίας. Διευθύνει ο Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθετεί ο διακεκριμένος Βρετανός σκηνοθέτης Τζων Φούλτζεϊμς. Μια από τις σημαντικότερες και ταυτόχρονα δημοφιλέστερες όπερες παγκοσμίως, η «Βαλκυρία», η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι το δεύτερο μέρος της τετραλογίας Το δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ [Der Ring des Nibelungen] του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Η σύνθεση του κολοσσιαίου αυτού έργου, στα πρότυπα της τριλογίας Ορέστεια του Αισχύλου, απασχόλησε τον Βάγκνερ επί πολλά χρόνια. Μουσικά η Βαλκυρία είναι ένα έργο έντονα δραματικό με πολλές μουσικές καινοτομίες που προσδιόρισαν την εξέλιξη της μουσικής και επηρέασαν τις επόμενες γενιές συνθετών.
10, 13, 16, 19, 24, 31/3 στις 17:30
15€, 20€, 35€, 55€, 60€, 70€, 80€, 120€, Φοιτητικό, παιδικό: 15€, Περιορισμένης ορατότητας: 10€
Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

6. Ο Mathis Stier στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αν και ξεχωρίζει ως πνευστό της συμφωνικής ορχήστρας, ιδίως χάρη στο βελούδινο ηχόχρωμά του, το φαγκότο σπάνια πρωταγωνιστεί στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου ή σε έργα που του αναθέτουν σολιστικό ρόλο. Τις μοναδικές αρετές του γοητευτικού αυτού οργάνου υπόσχεται να αναδείξει στο ρεσιτάλ του ο ταλαντούχος φαγκοτίστας Mathis Stier, διατρέχοντας, μέσα από το πρόγραμμά του, ένα ευρύ φάσμα μουσικής δημιουργίας. Από τη δεξιοτεχνική διαύγεια του μπαρόκ, το εκφραστικό βάθος του ρομαντισμού και την πληθωρική μελωδικότητα του ιμπρεσιονισμού ως το ανατρεπτικό πνεύμα του 21ου αιώνα, ο νεαρός σολίστ από τη Γερμανία, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, συναρπάζει με την απαράμιλλη τεχνική του αρτιότητα, το πάθος και την υψηλή μουσική αντίληψη σε τόσο διαφορετικές και τολμηρές επιλογές. Στο Μέγαρο εμφανίζεται με τη γιαπωνέζα πιανίστα Ρίε Ακαμάτσου.
Σάββατο 9/3 στις 19:00
7€ Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, 10€, 15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας 68 και Κόκκαλη, Αθήνα

7. David Morales: Ο κορυφαίος DJ και remixer στο Botoxe Athens
David Morales

David Morales

Το BÓTOXE Athens φιλοξενεί τον κορυφαίο σούπερ σταρ DJ David Morales. Μια βραδιά με τον Νεοϋορκέζο DJ, remixer και παραγωγό, σε ένα πρόγραμμα όπως μόνο εκείνος γνωρίζει να συνθέτει. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Dj Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο μεγάλος David Morales.
Σάββατο 9/3 στις 23:00
Είσοδος – Κανονικό 40€
Botoxe Athens, Πέτρου Ράλλη 38, Αιγάλεω

Εκθέσεις

8. Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο; – Μέρος 2ο: Το ΕΜΣΤ εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκθέσεων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει τον δεύτερο κύκλο εκθέσεων αποκλειστικά αφιερωμένων στο καλλιτεχνικό έργο γυναικών ή καλλιτεχνών που αυτοπροσδιορίζονται ως θηλυκότητες, υπό τον ευρύτερο τίτλο-ομπρέλα «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο»; Συγκεκριμένα, εγκαινιάζονται έξι εκθέσεις πέντε καλλιτέχνιδων. Τί θα συνέβαινε αν η διακυβέρνηση του κόσμου είχε θηλυκά χαρακτηριστικά; Θα υπήρχε λιγότερη βία; Θα παρατηρούσαμε περισσότερη δικαιοσύνη στη διακυβέρνηση; Θα σήμαινε αυτό το τέλος των πολέμων και των ένοπλων συγκρούσεων και αδιεξόδων; Θα ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε καλύτερη μοίρα; Θα ήταν η οικονομική πολιτική πιο δίκαιη και με μεγαλύτερη μέριμνα για το περιβάλλον και τον κόσμο πέραν των ανθρώπων; Ή θα υπήρχε η ίδια εμμονή με το κέρδος, ανεξάρτητα από το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος, και ο εγωιστικός ανθρωποκεντρισμός που μας έχει οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα; Θα βλέπαμε περισσότερες συζητήσεις και συμβιβασμούς; Και, εντέλει, θα βιώναμε περισσότερη στοργή και ενσυναίσθηση στον κόσμο; Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την πολιτική πόλωση και αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, μοιάζει να είναι η κατάλληλη στιγμή να τεθεί αυτό το ερώτημα αλλά και να αποκατασταθούν ανισότητες μέσα στην ίδια την κυρίαρχη ιστορία της τέχνης.
Διαβάστε αναλυτικά για τις εκθέσεις εδώ. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b