MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 6 Μαρτίου

Ομιλίες, κινηματογράφος και εκδηλώσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. Μελίνα Μερκούρη – 30 Χρόνια στην Αιωνιότητα: Αφιέρωμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στις 6 Μαρτίου 2024 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που η Μελίνα Μερκούρη πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας για πάντα στραμμένους τους προβολείς στην θεαματική διαδρομή της στην Έβδομη Τέχνη, το θέατρο και την πολιτική, ως Υπουργός Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσενή και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική» (Εκδόσεις Πατάκη) και Γιάννη Ζουμπουλάκη, δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου. Η βραδιά θα περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή ανέκδοτων οπτικοασουστικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, τόσο με την ίδια όσο και προσωπικοτήτων που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Τα τεκμήρια αυτά θα αναδείξουν τη μοναδική διαδρομή της «τελευταίας Ελληνίδας Θεάς» που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην διεθνή πολιτιστική σκηνή.
06/03, 19:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Ζωή Ξανθοπούλου, σκηνοθέτις – ηθοποιός12.09.2018

2. 2ο Φεστιβάλ Kino Athens: Δωρεάν προβολές και εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, καθώς και του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens θα προβληθεί από τις 2 ως τις 10 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την Αιγίδα του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ελεύθερη είσοδο. Μέχρι την τελετή λήξης του φεστιβάλ και την απονομή των βραβείων, απολαμβάνουμε καθημερινές προβολές εκλεκτών ταινίων. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, έρχονται στο ίδρυμα οι ταινίες, “Πεσμένα Φύλλα” και “Παταγονία”.
06/03, 19:00, 21:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

3. Όταν το Animation συναντά την Ιστορία: Προβολές ταινιών μικρού μήκους στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Photo by Alex Litvin on Unsplash

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ο ΑΚΤΟ ενώνουν τις δυν’αμεις τους σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, με τίτλο“Όταν το Animation συναντά την Ιστορία”. Το ΕΙΜ ανοίγει τις “πόρτες” του στους νέους και τις νέες δημιουργούς του ΑΚΤΟ και εμπιστεύεται τη σχεδιαστική τους δύναμη, σε ένα ιδιαίτερα διαχρονικό και ευαίσθητο ζήτημα· αυτό των προσφύγων. Με έμπνευση από την τρέχουσα έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, “Από τη Μεγάλη στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Β’): Οι Πρόσφυγες”, σπουδαστές & σπουδάστριες του ΑΚΤΟ δημιούργησαν ταινίες animation μικρού μήκους. Με τα έργα τους συμπληρώνουν τα φωτογραφικά τεκμήρια, τα ιστορικά έγγραφα και αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, τις μαρτυρίες, τα αποσπάσματα πηγών και τα δημοσιεύματα Τύπου. Σε συνεργασία με τις επιμελήτριες της έκθεσης Νατάσα Καστρίτη και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, οι τριτοετείς του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) in Animation & Interactive Media του ΑΚΤΟ, οπτικοποιούν τις 4 θεματικές ενότητες της έκθεσης, μέσα από την τέχνη της εμψύχωσης (animation). Δείτε αναλυτικότερα το πρόγραμμα εδώ.
06/03, 18:30
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα – Πλατεία Κολοκοτρώνη)

4. Προβολή ταινίας «Παπίσα» στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης θα προβάλει την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις», την ταινία του Mounia Meddour, «Παπίσα». Υπόθεση: Αλγερία, 1997. Η χώρα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, φέρνοντας την αυταρχική κυβέρνηση αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ομάδες φονταμενταλιστών, που επιθυμούν να μετατρέψουν τη χώρα σε θεοκρατικό ισλαμικό κράτος. Σε αυτό το πνιγηρό περιβάλλον, οι γυναίκες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον ατελείωτο κατάλογο απαγορεύσεων γίνονται αντικείμενο βίαιων επιθέσεων και διώξεων. Μια νεαρή φοιτήτρια, παθιασμένη με τη μόδα, αποφασίζει να επαναστατήσει από το δικό της μετερίζι. Πείθει τις γυναίκες που φοιτούν στο πανεπιστήμιό της να διοργανώσουν μια επίδειξη μόδας, η οποία αποκτά συμβολικές διαστάσεις αντίστασης ενάντια στον σκοταδισμό.
06/03, 20:00
Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις» (Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBackstage Stories με τον Μιχαήλ Ταμπακάκη (video)12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b