MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιωργής Τσουρής: «To αθηναϊκό κοινό είναι ακριβοδίκαιο, οι καλές παραστάσεις θα βρουν τον δρόμο τους» (vid)

Ο Γιωργής Τσουρής μίλησε στο “Στούντιο 4” για την επιτυχία που γνωρίζουν οι παραστάσεις “170 τετραγωνικά” και “Μακριά από παιδιά”.

Monopoli Team

Ο Γιωργής Τσουρής βρέθηκε χθες καλεσμένος στο Στούντιο 4, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν οι παραστάσεις του τα τελευταία χρόνια.

“Στον Χαρτοπόλεμο, μετά από δύο παραστάσεις γέμισε ό,τι είχαμε ανοίξει. Όλο αυτό έγινε από στόμα σε στόμα. Και το 2019 με το 170 τετραγωνικά και μετά με το Μακριά από παιδιά. Είναι μεγάλη χαρά. Επειδή ήμασταν σαν οικογένεια, το βιώσαμε πολύ συναισθηματικά αυτό. Είμαι αγχώδης, όμως. Κοιτάω την προπώληση, αλλά πρώτα κοιτάω την αντίδραση του κοινού. Είμαι πιο οργανωμένος απ’ ότι αγχώδης, βλέπω πώς οι καλές παραστάσεις αμέσως οδηγούν σε μία καλή προπώληση. Σίγουρα υπάρχουν παραστάσεις που πάνε χαμένες, αλλά το αθηναϊκό κοινό είναι ακριβοδίκαιο, οι καλές παραστάσεις θα βρουν τον δρόμο τους” ανέφερε για το πρωτόγνωρο σερί επιτυχιών που σημείωσε στο θέατρο, το οποίο  -όπως ανέφερε- αποτέλεσε και την αφορμή για το πέρασμά του στην τηλεόραση.

“Ο σκηνοθέτης του Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Ανδρέας Μορφονιός, με είχε δει την παράσταση 170 τετραγωνικά και κάπως έτσι έγινε το πρώτο βήμα για την τηλεόραση. Ο Πλάτανος μου έδωσε τρία χρόνια με συναδέλφους που αγάπησα πολύ. Και επειδή στήνω δικές μου δουλειές -του χρόνου θα σκηνοθετήσω δύο ακόμη έργα μου – επιδιώκω συνεχώς τη συνεργασία με τους συναδέλφους μου από αυτή τη σειρά” είπε.

“Τον μπαμπά μου τον λάτρευα, όταν ήμουν μικρός και τον έβλεπα στο θέατρο. Το ανάστημά του ήταν 1,69 αλλά στη σκηνή μου φαινόταν γίγαντας. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα να βλέπεις τον άνθρωπό σου να απευθύνεται στον κόσμο επί σκηνής. Αγάπησα πολύ το θέατρο μέσα από τον τρόπο, με τον οποίο ο πατέρας μου το αγαπούσε Έβλεπα αυτό που προσπαθούσε να κάνει” είπε για τον πατέρα του, τον γνωστό Κύπριο ηθοποιό Ανδρέα Τσουρή.

“Βλέπω κάτι βίντεο που παίζω θέατρο και μου τον θυμίζω τόσο πολύ, που λέω ευτυχώς που είμαι στην Ελλάδα και όχι στην Κύπρο. Έχει δει τις παραστάσεις μου εννοείται. Είναι πολύ καλοβολος άνθρωπος, αλλά και σκληρός κριτής και με τον εαυτό του και με τους άλλους. Ο πατέρας μου πιστεύει ότι το κλασικό θέατρο είναι το πλέον σύγχρονο. Επιδιώκει να βλέπει παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου μέσα από μία σύγχρονη ματιά και η αθηναϊκή σκηνή το προσφέρει αυτό” πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακριά από παιδιά, του Γιωργή Τσουρή στο Θέατρο Ιλίσια12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b