MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου

Κινηματογράφος, μουσική και θέατρο στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Νίκο Φώσκολο στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Μια βραδιά τιμής και αγάπης για τον Νίκο Φώσκολο διοργανώνουν ο Δήμος Ηλιούπολης και η Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Ηλιούπολη. Την εκδήλωση έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο γνωστός ηθοποιός – συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας. Για τον εξαίρετο Ηλιουπολίτη συγγραφέα και σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο, θα μιλήσουν οι: Κάτια Δανδουλάκη, Μαρία Αλιφέρη, Θάνος Καληώρας, Στάθης Βαλούκος και Δημήτρης Κολιοδήμος. Στη βραδιά που θα προλογίσει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, θα προβληθεί ένα ολιγόλεπτο φιλμ για τη ζωή και την καριέρα του μεγάλου δημιουργού και στίχους από τα τραγούδια που έγραψε για τις διαχρονικές ταινίες του, θα τραγουδήσουν οι: Λένα Αλκαίου, Μπέσσυ Αργυράκη, Φωτεινή Δάρρα, Θάνος Καληώρας, Ελένη Καρακάση, Παναγιώτης Πετράκης και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, συνοδευόμενοι από πενταμελή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη. Η αφιερωματική βραδιά για τον Νίκο Φώσκολο, τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος της οποίας ο Πρόεδρος, Αλέξανδρος Κακαβάς, θα απευθύνει χαιρετισμό.
04/03, 20:00
Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Ηλιούπολη (Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα)

2. Θεατρική Παράσταση “Το Κιόσκι” του Άλεκ Κόππελ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Photo by Allie Reefer on Unsplash

Η Καλλιθέα ντύνεται απκριάτικα και με γιορτινή διάθεση παρουσιάζει μια σειρά από εκδηλώσεις και δρώμενα καθημερινά έως και την Καθαρά Δευτέρα. Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 4 Μαρτίου, παρουσιάζεται για δεύτερη φορά η θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθέας“Το Κιόσκι” του Άλεκ Κόππελ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη. Ο Έλλιοτ Νας είναι σεναριογράφος αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών και πάντα προσπαθεί να «γράψει» το τέλειο έγκλημα. Μετάφραση: Σπύρος Σαγιάς. Σκηνικά: Δημήτρης Κικίδης. Μουσικές επιλογές: Χρήστος Ράπτης. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Δημήτρης Νομικός, Χρήστος Ράπτης, Ελένη Αποστολίδη, Βασίλης Κουλόπουλος, Τάνια Καραϊσκου, Νία Γεωργοπούλου, Δημήτριος Τσικριτέας, Θεόδωρος Τοπσόγλου, Αντώνης Νίτης, Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Κικίδης, Γιώργος Θεμελής.
04/03, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

3. KINO Athens: Προβολές & Εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους, καθώς και του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO ATHENS θα προβληθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την Αιγίδα του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 4 με 7 Μαρτίου, θα προβληθούν οι υποψήφιες ταινίες για το φετινό Βραβείο Κοινού LUX 2024, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη European Film Academy, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο Europa Cinemas. Την Δευτέρα 4 Μαρτίου πραγματοποιούνται οι διαδοχικές προβολές των ταινιών “Το Ποταμόπλοιο” και “Peter Pan”.
04/03, 19:00, 21:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

4. Παρουσίαση βιβλίου “Επειδή δεν υπάρχει Planet B” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Photo by Markus Spiske on Unplsah

Οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά: “Επειδή δεν υπάρχει Planet B”. Προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Βενιζέλος: πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής ΑΠΘ, Μαρία Δαμανάκη: πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ε.Ε., Σύμβουλος για το κλίμα και τη θαλάσσια πολιτική, Άννα Διαμαντοπούλου: Πρόεδρος του Δκτύου, πρώην Επίτροπος Ε.Ε., πρώην υπουργός, Χρήστος Ζερεφός: Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός εκπρόσωπος για την κλιματική αλλαγή, Γιάννης Στουρνάρας: Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και οι συγγραφείς του βιβλίου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.
04/03, 19:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Φιλαρμονική του Λονδίνου στο Μέγαρο: Στο πόντιουμ με… την πρώτη ματιά!12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b