MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Κινηματογράφος, βιβλίο και εργαστήρια χορού στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Προβολή ντοκιμαντέρ “The Klezmer Project” στο Exile Room

Η βραβευμένη από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2023 ταινία, “The Klezmer Project”, των Leandro Koch και Paloma Schachmann έρχεται στο Exile Room, με ελεύθερη είσοδο. Ο Leandro, ένας Αργεντίνος οπερατέρ που βγάζει τα προς το ζειν τραβώντας εβραϊκούς γάμους, ερωτεύεται την Paloma που παίζει κλαρινέτο σε μια μπάντα Klezmer. Τι είναι το Klezmer; Καλό ερώτημα, και μάλιστα ένα ερώτημα που ούτε ο ίδιος ο Leandro μπορεί καλά-καλά να απαντήσει. Αυτό, όμως, δεν τον σταματάει από το να πει ψέματα στην Paloma ότι ετοιμάζει ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ για τη μουσική Klezmer – που στην πραγματικότητα είναι ένα υπό εξαφάνιση λαϊκό είδος από τα βάθη της Ανατολικής Ευρώπης, με ρίζες στους ταξιδιάρικους Ρομά αλλά και στην ίδια την κλασική μουσική παράδοση. Ακολουθώντας την Paloma, ο Leandro θα διασχίσει την κρυφή πλευρά της Ρουμανίας και την Πολωνίας, στο κατόπι μιας γυναίκας αλλά και μιας απειλούμενης μελωδίας.
29/02, 21:00
Exile Room, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRick και Michonne σε νέες περιπέτειες: Όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο spin-off του Walking Dead12.09.2018

2. Νίκος Βλαχάκης – “Autobahn – Χρονικά των Ηλίανθων”: Παρουσίαση βιβλίου στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ

Οι εκδόσεις Βακχικόν και το Έναστρον Βιβλιοκαφέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Βλαχάκη, “Autobahn – Χρονικά των Ηλίανθων”. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, στις 19.00, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ. Για το βιβλίο “Autobahn – Χρονικά των Ηλίανθων” του Νίκου Βλαχάκη θα μιλήσουν οι: Θεόδωρος Δασκαρόλης, Πρέσβης ε.τ., συγγραφέας | Ηλίας Φραγκάκης, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία. Ποιήματα θα απαγγείλει η Αυγή Παπαδοπούλου, συγγραφέας. Μελοποιημένη δουλειά του σε στίχους του ποιητή θα παρουσιάσει ο μουσικός Γιάννης Δεσποτάκης.
29/02, 19:00
Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101, Αθήνα

3. Art and Science Microforum III – Σώμα και Συναισθηματική Νοημοσύνη: Εργαστήριο παραδοσιακού χορού στο Flux Laboratory Athens

© Xenia Tsilochristou, 2022

Το Art & Science Μicro Forum συνεχίζει τα εντυπωσιακά χορευτικά εργαστήρια και τις μοναδικές του εκδηλώσεις. Την Πέμπτη, αποχαιρετά τον Φεβρουάριο, μετακινώντας το επίκεντρο ενδιαφέροντος στην παράδοση. Πραματοποιείται, λοιπόν, το εργαστήριο παραδοσιακού χορού ‘ομόκεντροι κύκλοι’. Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός παίζει έναν ισχυρό ρόλο στη δημιουργία της αίσθησης της κοινότητας και στην κατασκευή και ενίσχυση ταυτοτήτων. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ελληνικό παραδοσιακό χορό μέσα από μία βιωματική διεργασία, όπου το σώμα θα αποτελέσει το εργαλείο και το όχημα επίτευξης ομαδικού πνεύματος, πρακτικών αλληλοκατανόησης και συμπεριληπτικών διαδικασιών. Εμψυχωτές: Δρ. Μαρία Κουτσούμπα (Καθηγήτρια Χορολογίας, ΕΚΠΑ), Κωνσταντίνος Δημόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Χορολογίας, ΕΚΠΑ), Γεώργιος Φούντζουλας (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Παραδοσιακού Χορού, Χοροδιδάσκαλος). Αμέσως μετά, θα λάβει χώρα η δράση δικτύωσης επιστημόνων & καλλιτεχνών, ‘art & science speed dating‘.
29/02, 18:00, 21:00
Flux Laboratory Athens, Γέροντα 12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μάς ταξίδεψε με όχημα τις πιο τρυφερές του μπαλάντες12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b