MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

Κινηματογράφος, συζητήσεις και εργαστήρια στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Προβολή της ταινίας “A Patch of Blue” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική της δράση “HAU Movie Club” και με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης προβάλλει την οσκαρική, κλασική αμερικανική ταινία “A Patch of Blue” (Τυφλός άγγελος). Aπό τις πιο σημαντικές ταινίες της αμερικανικής φιλμογραφίας, η ταινία σε σκηνοθεσία του Guy Green, γυρίστηκε το 1965 με φόντο το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Η υπόθεσή της αφορά στην αγάπη μιας λευκής τυφλής κοπέλας με έναν μαύρο άντρα. Μάλιστα, όταν προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, οι σκηνές όπου ο Sidney Poitier φιλά την Elizabeth Hartman (στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο) είχαν κοπεί. Αυτές αποκαταστάθηκαν μόνο όταν κυκλοφόρησε η ταινία σε DVD. Η ταινία προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ: Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μουσικής. Τελικά, η Shelley Winters που υποδύεται την καταπιεστική μητέρα της Hartman στην ταινία, κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου.
27/02, 19:15
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχαήλ Ταμπακάκης: Είμαι πρώτα καλλιτέχνης και μετά ηθοποιός12.09.2018

2. Προβολή της ταινίας «À la belle étoile» και συζήτηση στο πλαίσιο της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας «Merci Chef !», στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο πλαίσιο της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας «Merci Chef !», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την προβολή της ταινίας«À la belle étoile», του Sébastien Tulard. Υπόθεση: Από νεαρή ηλικία, ο Yazid είχε μόνο ένα πάθος: τη ζαχαροπλαστική. Μεγαλωμένος σε ανάδοχες οικογένειες, ο νεαρός έχει διαμορφώσει έναν αδάμαστο χαρακτήρα. Θα ταξιδέψει από το Epernay ως το Παρίσι, περνώντας από το Μονακό και θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να εργαστεί για τους μεγαλύτερους σεφ ζαχαροπλαστικής και να γίνει ο καλύτερος. Πριν την προβολή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί γαλλικά εδέσματα στο μπιστρό του Γαλλικού Ινστιτούτου «Maya le Bistro». Αμέσως μετά, στο πλαίσιο της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας «Merci Chef !», ακολουθεί συζήτηση με τους Σεφ: Στέλιο Παρλιάρο, Σεφ ζαχαροπλαστικής, Marie Simon, Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γλυκών Τεχνών, Arnaud Larher, βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής. Συντονίζει ο Jean-Marie Hoffman, Σεφ της Πρεσβείας της Γαλλίας.
27/02, 19:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Auditorium Theo Angelopoulos (Σίνα 31)

3. Art & Science Μicro Forum: Βιωματικό εργαστήριο ‘μπ[λ]αλούν _ lab’ στο Flux Laboratory Athens

© Xenia Tsilochristou, 2022

Το Art & Science Μicro Forum συνεχίζει δυναμικά τις εκδηλώσεις και τα καλλιτεχνικά του εργαστήρια. Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται ένα βιωματικό εργαστήριο και συνακόλουθη συζήτηση με τίτλο ‘μπ[λ]αλούν _ lab’. Οι χορογράφοι Γιώτα Πεκλάρη και Βάσια Ζορμπαλή, μαζί με μικτή ομάδα ερμηνευτών με ή χωρίς οπτική ή ακουστική βλάβη, διερευνούν την αποτύπωση του χρόνου μέσα από την υλικότητα του σώματος -οργανικού και μη -στην κατεύθυνση του καθολικά προσβάσιμου καλλιτεχνικού έργου. Οι χορογράφοι θέτοντας το καλλιτεχνικό έργο στην διάσταση της βιωματικής εμπειρίας, μας προσκαλούν σε μια ενσώματη, συμμετοχική παρουσίαση που περιλαμβάνει απόσπασμα της έρευνας, εργαστήριο, εισηγήσεις και ανοιχτή συζήτηση. Κράτηση θέσεων εδώ.
27/02, 19:00
Flux Laboratory Athens (Γέροντα 12)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: “Disorder” στο Θέατρο Καλλιρρόης12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b