MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιώργος Καραμίχος για τα Τέμπη: «Αυτή η απώλεια δεν μπορεί να συγχωρεθεί» (vid)

Ο Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε μεταξύ άλλων για το δημόσιο βήμα που απολαμβάνει να χρησιμοποιεί για το κοινό καλό αλλά και για την υπόθεση των Τεμπών που θα έπρεπε να είναι το κύριο θέμα του τηλεοπτικού προγράμματος αυτές τις μέρες.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Για το γεγονός ότι αξιοποιεί πάντα το βήμα που έχει δημόσια για να τοποθετηθεί κοινωνικά μίλησε ο Γιώργος Καραμίχος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». «Πάντα μιλούσα και μάλιστα ήταν ένας από τους λόγους που με κατηγορούσαν. Με έχουν απειλήσει κιόλας, μου έχουν πει ‘πρόσεξε με αυτά που λες και κάνεις γιατί θα σε βρούμε κάπου’. Δεν φοβήθηκα και ούτε σταμάτησα να μιλάω». 

«Ένα από τα θετικά του βήματος που μπορείς να έχεις λόγω της δουλειάς σου είναι να το χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν λόγο. Όταν γινόμαστε διάσημοι η φωνή μας δεν ανήκει σε εμάς, το στόμα μας είναι εκεί για να ακουστούν πολλές φωνές κι άλλων ανθρώπων. Κι αν το κάναμε όλοι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Το κάνουν, ευτυχώς, αρκετοί πια», είπε.

«Θεωρώ πως η αλήθεια είναι ένα πολύ παρεξηγημένο κομμάτι. Μπορεί να γίνει και συναισθηματικός χειρισμός μέσω της αλήθειας. Να λέμε τις αλήθειες που πραγματικά αφορούν. Οι άλλες αλήθειες δεν αφορούν κανέναν. Όλα τα κουτσομπολίστικα θεωρητικά την αλήθεια λένε, αλλά δεν αφορά κανέναν το τι κάνει ένας άνθρωπος σπίτι του, με ποιον τρώει, με ποιον κοιμάται. Η αλήθεια που αφορά στο κοινό, όταν εκτίθεσαι, είναι η αλήθεια που μπορεί να φέρει την κοινωνία σ’ ένα ανώτερο επίπεδο ζωής». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης”: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας για την τραγωδία στα Τέμπη12.09.2018

«Κανονικά σήμερα και αύριο κανένα κανάλι δεν θα έπρεπε να παίζει τίποτα άλλο παρά μόνο τα Τέμπη. Όλο το 24ωρο για να ασκηθεί μία πίεση και να κληθεί επιτέλους η δικαιοσύνη, που πάσχει σε αυτή τη χώρα, και να μην αφήσει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. Τα υπόλοιπα δεν έχουν χώρο σήμερα. Όλα τα άλλα τραβούν την προσοχή αλλού. Μιλάμε για παιδιά που δεν γύρισαν ποτέ σπίτι τους. Αυτό το πράγμα δεν γιατρεύεται. Αυτή η απώλεια δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη». 

«Έχουμε αυτό που αξίζουμε αλλά είναι καιρός να αποφασίσουμε πως αξίζουμε κάτι καλύτερο. Σήμερα και αύριο έπρεπε να βγούμε όλοι στους δρόμους, να μην κάνουμε τίποτα άλλο. Να πάρουν κάποιοι στα σοβαρά τον ανθρώπινο πόνο», τόνισε.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b