MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Artwork cover: Δημήτρης Κάσδαγλης
Monopoli Team

1. Εκδήλωση για τα 70 χρόνια “Μικρός Ήρως” στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ακριβώς την ημέρα που κλείνει τα 71 του χρόνια ο Μικρός Ήρως, οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως διοργανώνουν την παρουσίαση δύο νέων επετειακών άλμπουμ που θα γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι εικονογράφοι Σπύρος Δερβενιώτης και Κώστας Φραγκιαδάκης οι οποίοι συμμετέχουν με έργα τους στα άλμπουμ, και ο Ακαδημαϊκός και Ερευνητής Λαϊκών Αναγνωσμάτων, Νίκος Φιλιππαίος. Τα δύο επετειακά άλμπουμ, περιέχουν μικρές αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα, φόρος τιμής για τα 70 χρόνια, και σε αυτά συμμετέχουν συνολικά δεκαοχτώ Έλληνες καλλιτέχνες, χαρίζοντάς μας εντυπωσιακές δημιουργίες που ποικίλουν σεναριακά.
24/02, 19:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο άντρας μου» στο Θησείον12.09.2018

2. Μίνι Παιδικό Σινεμά: Προβολή της ταινίας “Στο Στοιχείο τους” στην Ηλιούπολη

Το «Μίνι Παιδικό Σινεμά» συνεχίζει την πορεία του με τη διοργάνωση προβολών παιδικών ταινιών για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για όσους θέλουν να νιώσουν παιδιά. Οι προβολές διεξάγονται στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης». Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων “Στο Στοιχείο τους”. Πρόκειται για τη νέα πρωτότυπη ταινία των Disney και Pixar όπου η φωτιά, το νερό, η γη και ο αέρας ζουν όλοι μαζί στην Πόλη των Στοιχείων. Η Φλόγα, μια δυναμική, πανέξυπνη κι εκρηκτική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν αστείο, γλυκανάλατο, χαλαρό τύπο, τον Νηρέα. Η φιλία τους θα την κάνει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο στον οποίο ζουν.
24/02, 17:00-19:00
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

3. Ιερή Τέχνη: Δωρεάν προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Ο δημιουργός Πάνος Καρκανεβάτος παρουσιάζει, σε παραγωγή της Vergi Film Productions, το νέο του ντοκιμαντέρ «Ιερή Τέχνη». Πρόκειται για ένα ταξίδι στον ανεξάντλητο κόσμο της Βυζαντινής εικονογραφίας. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί, σε πρώτη δημόσια προβολή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τις πιο εμβληματικές στιγμές της βυζαντινής τέχνης. Με τα λόγια και τα έργα των σύγχρονων εικονογράφων, ο Καρκανεβάτος χαράσσει ένα ίχνος στο χρόνο, αποτυπώνοντας ένα αλφαβητάρι της εικόνας. Ο Πάνος Καρκανεβάτος, γνωστός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, έχει δημιουργήσει πολλά έργα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που έχουν τιμηθεί με βραβεία και παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και μουσεία. Το ντοκιμαντέρ «Ιερή Τέχνη» έχει διάρκεια 80 λεπτά και παρουσιάζεται με τη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων-αγιογράφων, καθώς και ομιλητών με ειδίκευση στη βυζαντινή τέχνη. Η μουσική είναι του Γιώργου Ανδρέου, ενώ τα κείμενα voice-over του Γιώργου Μυλωνά και του Πάνου Καρκανεβάτου.
24/02, 19:30
Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ΚΠΙΣΝ

4. Εικαστικό εργαστήριο: Πλάσματα μοναδικά – Πλάσματα φανταστικά στο ΚΠΙΣΝ

Η νέα σειρά εργαστηρίων του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο. Μικροί και μεγάλοι, με όχημα τη φαντασία τους, θα κατασκευάσουν μοναδικές φιγούρες αντλώντας έμπνευση από τρεις σημαντικούς εικαστικούς: τον Αλεξάντερ Γκιράρντ, τον Τζόφρι Φάρμερ και την Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ. Το δεύτερο εργαστήριο της σειράς έχει τίτλο “Ανακαλύπτοντας το κολάζ στις γλυπτές φιγούρες του Τζόφρι Φάρμερ”. Οι ανθρωπομορφικές φιγούρες του Τζόφρι Φάρμερ ανήκουν σε ένα κόσμο φανταστικό και αποτελούν μια συνύπαρξη πολλών διαφορετικών υλικών. Μέσα από τη γνωριμία με το έργο ενός από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς της σύγχρονης εικαστικής σκηνής του Καναδά θα πειραματιστούμε με την τεχνική του κολάζ στις τρεις διαστάσεις δημιουργώντας τις δικές μας φιγούρες, πρωταγωνιστές σε έναν κόσμο που επιδιώκει να ενώσει τον πραγματικό με τον φανταστικό κόσμο. Για παιδιά 5 ετών και άνω και τους συνοδούς τους. Έως 24 συμμετοχές ανά slot (για 12 παιδιά και 12 συνοδούς), με σειρά προτεραιότητας
24/02, 17.00-18.00, 18.15-19.15
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

5. Νους και αρμονία:Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο βιολοντσέλο. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.
24/02, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#7: Ταξιδεύοντας με τη Μπέλλα12.09.2018

6. 2ο B&W Athens Photography στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού

Todor Tilev, Bulgaria, Love Nature

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων που παραχώρησε στο Σεράφειο τους χώρους για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από 432 καλλιτέχνες από 71 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία. Την Κυριακή, όσοι βρεθούν στο Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορες δράσεις που θα παραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση.
24, 25/02, 18:00, 12:00 – 22:00
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμο (Πειραιώς 160 και Πέτρου Ράλλη, Γκάζι)

7. Abendmusik με το De Profundis Ensemble στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Η Γερμανική Εκκλησία Αθηνών παρουσιάζει τον κύκλο συναυλιών Abendmusik με το De Profundis Ensemble. Ο ιστορικός BAUHAUS Ναός της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών στο Κολωνάκι, φιλοξενεί για τρίτη χρονιά ένα θεσμό που ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της πανδημίας με τη μορφή διαδικτυακών συναυλιών. Την προσεχή καλλιτεχνική περίοδο συνεχίζει ανοίγοντας πλέον τις πύλες του κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα στις 18.30, σε κάθε ενδιαφερόμενο φίλο της Μουσικής και της Τέχνης. Με την ευγενική πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκκλησίας, και ειδικά της Προέδρου του, κ. Silke Weißker-Vorgias, σε συνεργασία με τον Κάντορα του Ναού και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του κύκλου, κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο, πραγματοποιούνται και προσφέρονται στο Αθηναϊκό κοινό, συναυλίες εξεχόντων σολίστ σε σύμπραξη με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis Ensemble. Οι κορυφαίοι Σολίστ θα ερμηνεύσουν σπάνια έργα του Μπαρόκ και Κλασικού ρεπερτορίου, καθοδηγώντας το ορχηστρικό σύνολο De Profundis Ensemble, αλλά και τους θεατές σε ένα ταξίδι μιας ανεξερεύνητης εποχής. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελεί αφιέρωμα στη μουσική του H. Purcell.
25/02, 18:30
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 66, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMalia & band: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την καλλιτέχνιδα της Jazz που δίνει “ψυχή” στα Blues12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b