MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Θέατρο, μουσική και φωτογραφία στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

1. Τάσος Κοφοδήμος & Υβόννη Μέλισσα – Μύρρα: Παρουσίαση δίσκου στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ο Τάσος Κοφοδήμος και η Υβόννη Μέλισσα παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο με τίτλο “Μύρρα” στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. Ο δίσκος “Μύρρα” αποτελεί το original soundtrack της performance χορού “ΑνΤΙ”, η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές τον Νοέμβρη του 2022. Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής δημιουργήθηκε στις πρόβες μέσα από αυτοσχεδιασμούς, διάδραση με τη χορογραφία αλλά και επιρροές από τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την ψυχανάλυση, πάντα έχοντας ως αφετηρία την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Κεντρικός άξονας της παράστασης, εξάλλου, ήταν η ταφή του νεκρού Πολυνείκη, κι έτσι η μουσική αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι περιγράφει τον εσωτερικό κόσμο της Αντιγόνης. Ενώ η μουσική αρχικά γράφτηκε για ένα βιολί και ένα λαούτο, εμπλουτίστηκε με άλλα τρία όργανα και ηχογραφήθηκε ώστε να υπάρχει και ως αυτοτελές έργο. Το άλμπουμ ονομάζεται “Μύρρα”, από το δέντρο όπου παράγεται το μύρο. Αποτελείται από 11 οργανικές συνθέσεις οι οποίες βρίσκονται σε μία φυσική συνέχεια μεταξύ τους. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2023. Την παρουσίαση πλαισιώνουν μουσικά οι: Τάσος Κοφοδήμος – λαούτο, Υβόννη Μέλισσα – βιολί, Θοδωρής Σιούτης – βιολί, Δάφνη Μέγγου – κλαρινέτο, Σάκης Πολύζος – κοντραμπάσο.
23/02, 19:30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#7: Ταξιδεύοντας με τη Μπέλλα12.09.2018

2. Τελετή απονομής Βραβείου Athens Photo World 2023 στο ΚΠΙΣΝ

Παναγιώτης Ρόντος, «Ένας Αιγύπτιος ψαράς προσεύχεται στην πλώρη του σκάφους, στον κόλπο της Καβάλας, στο Θρακικό πέλαγος στην βόρεια Ελλάδα», από το Μόλα

Το Athens Photo World, συνεπές στην δέσμευσή του προς τους φωτογράφους και τους φωτορεπόρτερ που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το 2019, διοργάνωσε και φέτος τον ετήσιο διαγωνισμό. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών έληξε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, με σημαντικό αριθμό ταλαντούχων, νέων και αναγνωρισμένων φωτορεπόρτερ που έχουν υποβάλει σημαντικό έργο -της τελευταίας τετραετίας, αλλά και της τελευταίας χρονιάς. Οι κριτές της φετινής επιτροπής, Παναγιώτης Παππάς (φωτογράφος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Photometria), Νίκος Πηλός (φωτογράφος και φωτορεπόρτερ) και Κάτια Χριστοδούλου αξιολόγησαν τις υποβληθείσες δουλειές και προέκριναν τους τρεις φιναλίστ, οι οποίοι (με αλφαβητική σειρά) είναι οι Αντώνης Πασβάντης με τη δουλειά The last community, Νίκος Πρίπορας με τη δουλειά Westland, μια φωτογραφική εξερεύνηση της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ρόντος με τη δουλειά Μόλα. Ο νικητής του φετινού χρηματικού Βραβείου Athens Photo World, θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Στο πάνελ συμμετέχουν η Λουίζα Γκουλιαμάκη (Φωτοδημοσιογράφος Reuters) και ο Κωνσταντίνος Ζήλος (Φωτογράφος/ Φωτοδημοσιογράφος). Τη συζήτηση συντονίζει η Δημοσιογράφος, Ευλαμπία Ρέβη. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
23/02, 19:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ

3. Θεατρική Παράσταση “Οι αδίστακτες κυρίες από το Παγκράτι” στο Ωδείο ΑΘηνών

Το Β’ έτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση καμπαρέ “Οι αδίστακτες κυρίες από το Παγκράτι”. “Όχι, δεν τις αφορούν οι πολυτέλειες. Ο διάκοσμος διακριτικός και η κόμμωσις ταπεινή. Πράγματα απέριττα και δωρικά, μη φανταστείτε κρόσσι και χάντρα. Άπαπα. Από τον καλλιτεχνικό παλμό του αθηναϊκού σαββατοκύριακου τρέφονται. Αυτό μονάχα. Τεχνοβόρα πλάσματα και αγελαία. Και λίγο πριν τη Δύση κατηφορίζουν από τις συνοικίες του Παγκρατίου για την Έξοδό τους, το Γεγονός (φύσεως κοινωνικής). Συγκλίνει το κοπάδι, στενεύει ο κλοιός και το βήμα αποφασιστικό. Δόνηση σεισμική. Καταφθάνουν.”
23/02, 20:00
Αίθουσα Black Box, Ωδείο Αθηνών

4. Μουσικό Ταξίδι με τον Ιωάννη Λιβανό στο Σπίτι της Κύπρου

Photo by Lorenzo Spoleti on Unsplash

Το Σπίτι της Κύπρου, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργανώνει, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Μουσικό Ταξίδι με τον Ιωάννη Λιβανό. Στο πιάνο συνοδεύει ο Σάββας Σάββα. Ο Ιωάννης Λιβανός, ένας εξαιρετικός δεκαπεντάχρονος τενόρος από τη Λευκωσία, έχει κατακτήσει σκηνές σε όλο τον κόσμο με το εξαιρετικό ταλέντο του. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διακεκριμένους διαγωνισμούς τραγουδιού σε χώρες όπως η Σερβία, η Ιταλία, η Αυστρία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ουγγαρία και η Αγγλία.
23/02, 19:00
Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMalia & band: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την καλλιτέχνιδα της Jazz που δίνει “ψυχή” στα Blues12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Η 2η Έκθεση Ιστορικού Βιβλίου έρχεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Εικαστικά
5 λόγοι για να μη χάσεις το Cycladic Late Night στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Εκδηλώσεις
Free City: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου
Εκδηλώσεις
4 αφορμές να βγεις στην πόλη μετά το τριήμερο
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ έχει επιστροφή στην Πειραιώς 260, έκθεση για την Κάλλας και μια μεγάλη μουσική συνάντηση στο Μέγαρο
Εκδηλώσεις
Free City: 15 δωρεάν εκδηλώσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Δράσεις
Με οδηγό έναν χάρτη του 1837: Η Εθνική Βιβλιοθήκη επιστρέφει με νέους περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας
Εκδηλώσεις
Έναρξη Φεστιβάλ Αθηνών με Χάινερ Γκαίμπελς, μεταμεσονύκτια live της Πειραιώς 260 και αφιέρωμα στην Τίλντα Σουίντον – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Between Worlds: Η Νάνα Σιμόπουλος με νέο ορχηστρικό άλμπουμ και δύο συναυλίες σε Αθήνα και Κάρυστο
Εκδηλώσεις
Από το εμβληματικό «Μίσος» στη λάμψη της Κάλλας και τους συμφωνικούς ρυθμούς του κόσμου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μουσική αίγλη στο Παλλάς, γερμανικός ρομαντισμός και εικαστικοί νεραϊδόκοσμοι – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
ΦΚΘ: Τιμά αγαπημένους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά σε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση