MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Bικτόρια Χίσλοπ: «Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρέπει να παίρνει ρίσκα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα» (vid)

Η Βικτόρια Χίσλοπ σχολίασε την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο και συγκεκριμένα μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Monopoli Team

«Σοκαρίστηκα όταν είδα ότι έκαναν κάτι τέτοιο», ήταν η πρώτη φράση της Βικτόρια Χίσλοπ στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ.

«Δεν έχω ακόμη αποφασίσει αν αυτό ήταν μια χαζή ή πολύ προκλητική κίνηση. Πώς μπόρεσαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση; Φώτα, κάμερες, πολλοί άνθρωποι, μουσική… Αυτό έχει ρίσκο γιατί αλλάζει το περιβάλλον, τη θερμοκρασία – κάτι που δεν κάνει καλό στα ίδια τα αρχαία. Κάτι πολύ πρακτικό. Αλλά πιο σημαντικό: Έγινε χωρίς καμία ευαισθησία για την άποψη των Ελλήνων. Φυσικά και θα υπήρχε αρνητική αντίδραση», σχολίασε πιο συγκεκριμένα.

«Ο κόσμος ήταν πλάτη στα Γλυπτά και κοιτούσε τα ρούχα, δεν ήταν ωραία εικόνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίνα Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Ευτελίζουν και προσβάλλουν το μνημείο12.09.2018

Στη συνέχεια ανέφερε για τον Ερντέμ Μοράλιογλου, τον Τουρκοβρετανό σχεδιαστή που οργάνωσε την επίδειξη μόδας, πως θα μπορούσε να επιλέξει ένα άλλο μέρος για το σόου του και τη συλλογή του που είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Μαρία Κάλλας και την ερμηνεία της στη Μήδεια το 1953. «Θα μπορούσε να πάει στη Λυρική Σκηνή, που είναι και πιο κοντά στο θέμα του. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι και τόσο κοντά στην ιδέα της Μαρίας Κάλλας».

«Δεν μπορεί το Βρετανικό Μουσείο να παίρνει ρίσκα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα», είπε χαρακτηριστικά. «Ειδικά αυτή την περίοδο που γίνονται συζητήσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και του Μουσείου». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b