MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 17-18 Φεβρουαρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1.Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Tempus Verum – Εν Αθήναις

«Η Τραγική Ιστορία Των Μακμπέθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση από το πρωτότυπο, διασκευή για δύο πρόσωπα και σκηνοθεσία Δημήτρη Γκουτζαμάνη, μετά την επιτυχία που γνώρισε στο πρώτο της ανέβασμα τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο «Εν Αθήναις». Η ουσία του κλασικού έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ αναδεικνύεται φωτίζοντας την ψυχοσύνθεση των δύο βασικών ηρώων, καθώς τους συναντάμε τη στιγμή πριν την καταστροφή. Αναλογιζόμενοι την πορεία τους μέχρι το τέλος, ο Μακμπέθ και η Λαίδη Μακμπέθ έρχονται αντιμέτωποι με δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης: τον φόβο, την πλεονεξία, τον έρωτα, τον εγωισμό. Η εξουσία γίνεται αυτοσκοπός, ένα μέσο που καταπίνει όποιον την πλησιάζει και τον αποκόπτει από τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Μια τρομακτική ιστορία που στην πραγματικότητα είναι τόσο ανθρώπινη, καθώς αναγκάζει τον άνθρωπο να κοιτάξει στον καθρέφτη και να αντικρύσει την ψυχή του αντί για το είδωλό του. Τον Μακμπέθ υποδύεται ο Δημήτρης Γκουτζαμάνης και τη Λαίδη Μακμπέθ η Κρίστη Παπαδοπούλου.
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
15€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο), 10€ (ατέλειες)
Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι

2. Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα: Ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Παζολίνι στην Εναλλακτική Σκηνή

Η νέα παράσταση «Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα», βασισμένη στην εμβληματική ομώνυμη ταινία του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Πιερ Πάολο Παζολίνι, ένα ζοφερό αριστούργημα για τη φύση του φασισμού μέσα από την ανατρεπτική ματιά του σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη συνεχίζει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ. Η παράσταση αποτελεί μία ανάθεση της ΕΛΣ και θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη από τις 10 Φεβρουαρίου και για 22 παραστάσεις. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στη Δημοκρατία του Σαλό, ένα κρατίδιο-μαριονέτα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ιταλία όπου, μεταξύ άλλων, οι φασίστες αναλαμβάνουν τη διαπαιδαγώγηση εννέα κοριτσιών και εννέα αγοριών και, αφού τα παραλαμβάνουν με τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, τα μετατρέπουν σε δούλους και τα υποβάλλουν σε ακραία σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια. Παίζουν: Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μαυρέα, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιάννης Κότσιφας, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Εβίτα Αγαΐτση, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Γιώργος Ζιάκας, Απόστολος Καμιτσάκης, Νάντια Κατσούρα, Μάριος Κρητικόπουλος, Λένα Μποζάκη, Εύη Οικονόμου, Ειρήνη Τσέλλου, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κώστας Phoenix.
17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 28, 29 Φεβρουαρίου & 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 Μαρτίου 2024 | Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30)
15-20€, Φοιτητικό: 10€
Εναλλακτική Σκηνή – Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

3.Όνειρο στο Κύμα, Έρως Ήρως, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Studio New Star

O Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει τα αριστουργηματικά έργα, «Όνειρο στο κύμα» και «Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, για μία μόνο παράσταση, στο ιστορικό Studio new star art cinema. Με τα δύο αυτά έργα, «Όνειρο στο κύμα» και «Έρως Ήρως», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, αποδίδει δύο από τις όψεις του Έρωτα, με δικά του βιώματα, από το δέος, τη μέθεξη, το πάθος, τη συντριβή, έως το μεγαλείο και τον ηρωισμό της ψυχής του. Στο πρώτο, μας μεταφέρει στα χρόνια της εφηβείας του σ’ ένα παραδείσιο τοπίο εικόνων, χρωμάτων και ήχων. Μια νύχτα αντικρίζει με δέος την νεαρή συνομήλική του Μοσχούλα, καθώς κολυμπώντας γυμνή μες τη θάλασσα, κινδυνεύει. Η ευχαρίστηση ότι της σώζει τη ζωή αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία από την ερωτική επιθυμία. Στο δεύτερο, που θα μπορούσε να ήταν η φυσική εξέλιξη του προηγούμενου, ο Έρωτας του Γιωργή για την αγαπημένη του γίνεται πάθος, όταν κινδυνεύει να την χάσει από έναν πολύ μεγαλύτερό του και ευκατάστατο Άνδρα.
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 20:00
Α ζώνη 20€. B ζώνη 18€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 15€). Γ ζώνη 15€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 12€)
Studio New Star, Σταυροπούλου 33, Αθήνα

4.Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης, σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά στο H.ug

Η παράσταση «Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης» επιστρέφει στο H.ug Art Space, για οκτώ μόνο παραστασεις. Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί την Μάρια Φλωράτου σε αυτήν την καταιγιστική κωμωδία για μια ηθοποιό, είκοσι ρόλους, πέντε κοστούμια, οκτώ τραγούδια και ένα κοντραμπάσο. Εδώ ο κόσμος καίγεται με τον Έρωτα θα ασχολούμαστε; Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Επίκουρο, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν και τον Γρυπάρη, συνδυάζονται με πρωτότυπα κείμενα και συνθέτουν ένα απροσδόκητο “Eρωτικό Μενού”. Έρωτας Κεραυνοβόλος, Ανεκπλήρωτος, Παράνομος, Βουκολικός και Πλατωνικός, αποτελούν τις ερωτικές συνταγές που επενδύονται με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, δημιουργώντας ένα εύθυμο μουσικοθεατρικό θέαμα. Ένα διασκεδαστικό βαριετέ με πολλή ποίηση, υψηλή μαγειρική και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, για την τρέλα του Έρωτα, που μας μεταμορφώνει, μας στοιχειώνει, μας μεθάει και στο τέλος μας νικάει.
Σάββατο και Κυριακή στις 20:00
Γενική είσοδος: 14€, μειωμένο: 10€
H.ug Art Space, Μελιταίων 14, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κωστούλα Τωμαδάκη αφηγείται ιστορίες των “αόρατων” μεταναστριών στη Γερμανία12.09.2018

Συναυλίες

5. Medgé: Η όπερα του Σπύρου Σαμάρα από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Θέατρο Ολύμπια

Μια ακόμα όπερα του Σπύρου Σαμάρα, η αριστουργηματική Medgé, παρουσιάζεται στη σκηνή του Ολύμπια, στα πλαίσια του αφιερώματος στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη του βερισμού. Μετά την αναβίωση της όπερας “Λιονέλλα”, τον Μάιο του 2023, ο αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής, συνεχίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά του στη διάδοση του λόγιου ελληνικού ρεπερτορίου, ενορχηστρώνει εκ νέου τη “Medgé”, καθώς, όπως και στην περίπτωση της “Λιονέλλα”, η ενορχήστρωση του Σαμάρα θεωρείται χαμένη. Η όπερα, που παρουσιάζεται στο πρωτότυπο γαλλικό λιμπρέτο του Pierre Elzéar, αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα για τον μόλις 22 ετών Σαμάρα. Τον αστείρευτο μελωδικό πλούτο της ερμηνεύει μια εξαιρετική διανομή Ελλήνων και Γάλλων λυρικών τραγουδιστών.
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 20:00
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 5€, Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών,άνεργοι, άνω των 65 ετών): 10€, Γ’ Ζώνη: 15€, Β’ Ζώνη: 20€, Α’ Ζώνη: 25€, Διακεκριμένη Ζώνη: 40€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

6. Αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση στον Σταυρό του Νότου Club

Οι eΛa MΩΡe και ο Alex Titkov ανεβαίνουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club για ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση. Με έντονο το συναίσθημα της απουσίας του γίνεται μια προσπάθεια να αποδοθεί ένα αντιπροσωπευτικό μέρος του έργου του. Με εναλλαγή μουσικής και stand up, στα πρότυπα των παραστάσεων του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη, ταξιδεύουμε σε μια ατμόσφαιρα και διάθεση που λείπει πολύ στις μέρες μας.
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 21:00
12€
Σταυρός του Νότου Club, Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;12.09.2018

Εκθέσεις

7. Λήδα Παπακωνσταντίνου: Έκθεση με έργα της καλλιτέχνιδος στην γκαλερί a.antonopoulou.art

Η γκαλερί a.antonopoulou.art. εγκαινιάζει την έκθεση της Λήδας Παπακωνσταντίνου, από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής. Μετά την πετυχημένη έκθεση της στο ΕΜΣΤ, που συνεχίζεται και την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και του Τύπου η έκθεση στην γκαλερί έρχεται να προσθέσει μια μικρή πινελιά στο τεράστιο και σημαντικότατο έργο της Λήδας Παπακωνσταντίνου. Η Παπακωνσταντίνου ανέπτυξε για σχεδόν έξι δεκαετίες, ένα έργο που κινείται με προφανείς, διεθνείς κατευθύνσεις και προσανατολισμούς. Αρνήθηκε συστηματικά το αισθητικό και ιδεολογικό αίτημα της «ελληνικότητας», αναπτύσσοντας μία εικαστική γλώσσα με δυναμικό ρυθμό και ποικιλία μέσων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, περφόμανς, εγκαταστάσεις. Σημαντική η δημιουργία του κοινωνικού θεάτρου στις Σπέτσες, το «Σπετσιώτικο Θεάτρο». Στο έργο της διερευνάται ο κοινωνικός προβληματισμός, η φεμινιστική οπτική, η σεξουαλικότητα, η έμφυλη ταυτότητα, η ιστορία, η συλλογική και προσωπική μνήμη. Με ποιητική διάθεση, χρησιμοποιεί σύμβολα αρχέγονα με έντονα χρώματα στα«Λάβαρα» και άσπρο-μαύρο στα γλυπτά και στα ζωγραφικά της ενότητας «Υγρό Δάσος».
Εγκαίνια: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, 12-4 μ.μ.
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 14:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 16:00
a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b