MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Ομιλίες, κινηματογράφος και εργαστήρια στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Το Αρχαίο Θέατρο ως “φωτοδότης” της Λάρισας: Διάλεξη από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πρώτη εκδήλωση του φετινού κύκλου διαλέξεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιτλοφορείται «Το Αρχαίο Θέατρο ως “φωτοδότης” της Λάρισας», πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και εστιάζει στις εργασίες αποκάλυψης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της πόλης. Η βραδιά θα αρχίσει με τη διάλεξη «Διαδρομή αρχαιολογικών χώρων με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο» της Σταυρούλας Σδρόλια, Δρ. Αρχαιολόγου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας. Στη συνέχεια, η Ελίνα Αγγέλη, Αρχιτέκτων‒Μηχανικός MSc., Υπεύθυνη Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ για την Προστασία των Μνημείων, θα παρουσιάσει την ομιλία «Το αρχαίο θέατρο στην “καρδιά” ολόκληρης της πόλης». Προλογίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, Σταύρος Μπένος, o οποίος έχει αναλάβει επίσης τον συντονισμό της συζήτησης.
15/02, 19:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPercy Jackson and The Olympians: Η μυθολογία συναντά την πραγματικότητα στη νέα σειρά που δεν πρέπει να χάσεις12.09.2018

2. Χορεύοντας με τη μυθοπλασία: Προβολή ντοκιμαντέρ La Singla στο Exile Room

Από την Αργεντινή και τη Βαρκελώνη μέχρι τις ξεχασμένες γωνιές της Ανατολικής Ευρώπης, ο χορός και η μουσική έχουν την τιμητική τους στο Exile Room αυτόν τον μήνα. Και, μάλιστα, μέσα από δύο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που δεν διστάζουν να φλερτάρουν προκλητικά με τη μυθοπλασία. Το πρώτο, La Singla της Paloma Zapata, προβάλλεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Υπόθεση: Η Antonia Singla γεννήθηκε στα προάστια της Βαρκελώνης και έχασε την ακοή της σε μικρή ηλικία. Περιτριγυρισμένη από τσιγγάνικο φλαμένκο, έμαθε να χορεύει χωρίς να ακούσει ποτέ της ούτε μια νότα, μετρώντας τα παλαμάκια της μαμάς της. Στα 17 της χρόνια ήταν ήδη μια σταρ τεραστίου μεγέθους, με ρόλους στον κινηματογράφο, παγκόσμιες τουρνέ και μια θέση στο τραπέζι δίπλα στον Jean Cocteau, τον Salvador Dalí, τον Marcel Duchamp και τον Joan Miró, στις ισπανικές μπουάτ της δεκαετίας του 1960. Και, ξαφνικά, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. 50 χρόνια μετά, μια νεαρή γυναίκα βρίσκει τυχαία κάποιες φωτογραφίες από την παιδική ηλικία της Antonia και ξεκινάει μια εκστατική βουτιά στη αινιγματική ζωή της, αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο, πάση θυσία.
15/02, 21:00
Exile Room

3. Ενημερωτική Ομιλία “”Η επιβίωση είναι η 1η νίκη. Μετά, τι;” στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Photo by Miguel Henriques on Unsplash

Ο καρκίνος έφυγε. Πέρασαν κάποια ή και πολλά χρόνια. Μετά τι; Τι συμβαίνει με τα παιδιά και τους εφήβους που νόσησαν με καρκίνο, τελείωσαν με τις θεραπείες τους, όλους αυτούς που έγιναν καλά; Και τι συμβαίνει με τις οικογένειες τους; Είναι όλα καλά, έμειναν όλα πίσω ή μπορεί να απασχολεί μοναξιά, συναισθηματική ένταση, άγχος υποτροπής και φόβος για τη υγεία γενικά μετά τις θεραπείες, φόβος επανένταξης στην κοινωνία και το σχολείο, πιθανές αλλαγές της εικόνας του σώματος, οι διαπροσωπικές και ρομαντικές σχέσεις, το προσδόκιμο γάμου και τεκνοποίησης, η λαχτάρα να συνεχίσει η ζωή από εκεί απότομα άλλαξε.. Η επιβίωση είναι το πρώτο, σημαντικό και απαραίτητο βήμα, αλλά στόχος είναι η καλή ποιότητα ζωής και η συνολική σωματική και ψυχική υγεία. Φέτος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, δύο Οργανισμοί συνασπίζουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους, και ανοίγουν δημόσια τη συζήτηση για τα στερεότυπα του καρκίνου και τις ανισότητες που βιώνουν όσοι νόσησαν. Όλα τα παραπάνω μα και πολλά ακόμα θα συζητηθούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Καρκινάκι. “Έτσι, στις 15 Φεβρουαρίου, σας περιμένουμε στο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, να συζητήσουμε μαζί με νεαρές και νεαρούς Survivors ουσιαστικά θέματα που μας αφορούν όλους μας.” Οι θέσεις στον χώρο του INNOVATHENS είναι περιορισμένες. Εάν θέλετε να συμμετέχετε με φυσική παρουσία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί στο [email protected]
15/02, 17:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

4. Εργαστήριο εικονογράφησης για ενήλικες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ακόμα ένα αυτόνομο εργαστήριο εικονογράφησης για ενήλικες, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Αξιοποιώντας βιβλία των Εκδόσεων ΠΙΟΠ με θέμα τη διάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν το πεδίο της εικονογράφησης και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με την καθοδήγηση της ζωγράφου-εικονογράφου Μάριας Μπαχά. Δεν απαιτούνται γνώσεις σχεδίου. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
15/02, 1:30-13:30
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτέφανε Παπατρέχα και Λάζαρε Βαρτάνη, τι ορίζετε εσείς ως «ευτυχία»;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b