MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φλωρεντία: “Η Γέννηση της Αφροδίτης” του Μποτιτσέλι στοχοποιήθηκε από ακτιβιστές για το κλίμα

Δύο ακτιβιστές κόλλησαν φωτογραφίες από οικολογικές καταστροφές στο γυάλινο πάνελ που προστατεύει το αριστούργημα του Μποτιτσέλι.

Photo by Elena Popova on Unsplash
Photo by Elena Popova on Unsplash
Monopoli Team

Δύο ακτιβιστές μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης κόλλησαν φωτογραφίες από οικολογικές καταστροφές στο γυάλινο πάνελ που προστατεύει το αριστούργημα του Μποτιτσέλι “Η Γέννηση της Αφροδίτης” στην Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία.

Οι ακτιβιστές ανήκαν στην ομάδα Last Generation, που έχει απασχολήσει ξανά τα μέσα με αντίστοιχες παρεμβάσεις. Οι φωτογραφίες που κόλλησαν στη Γέννηση της Αφροδίτης απεικόνιζαν μια πλημμυρισμένη πόλη της Τοσκάνης.

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσποιείται ότι τα χωράφια δεν κάηκαν τον Ιανουάριο, ότι το νερό δεν θα είναι πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι, ότι τα σπίτια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι τυχαία γεγονότα και δεν προκλήθηκαν από ανθρώπινες επιλογές”, δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές. “Και αντί να ασχοληθεί με αυτά τα πραγματικά προβλήματα, φτιάχνει παράλογους νόμους”.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με το France 24.

Τον Νοέμβριο, δικαστής στη Φλωρεντία έκρινε ότι δύο ακτιβιστές που κόλλησαν τα χέρια τους στο τζάμι που προστάτευε έναν άλλο πίνακα του Μποτιτσέλι στην Ουφίτσι το 2022 δεν ήταν ένοχοι διάπραξης κακουργήματος.

Τον Ιανουάριο, το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που αυξάνει τις ποινές για όσους προκαλούν ζημιές σε μνημεία και πολιτιστικούς χώρους. Αυτό έρχεται μετά από ένα κύμα συνεχιζόμενων διαμαρτυριών για το κλίμα που έχει κατακλύσει την Ευρώπη.

Η Last Generation ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες στην Ιταλία το 2022, πριν από τις γενικές εκλογές της χώρας. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαμαρτυριών, οι ακτιβιστές συχνά ζητούσαν από τους πολιτικούς να δώσουν προτεραιότητα στην κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλλία: Μετά τη Μόνα Λίζα και ο Μονέ στόχος περιβαλλοντικών ακτιβιστών12.09.2018

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες που σχετίζονται με το κλίμα, όπως πιο πρόσφατα η Μόνα Λίζα που πιτσιλίστηκε με σούπα, καθώς και το Le Printemps του Μονέ.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b