MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

Συζητήσεις, αθλητισμός και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Συζήτηση με την βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα, Olga Tokarczuk στη Στέγη

Η θεατρική σεζόν της Στέγης ξεκίνησε με μια παράσταση βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα της Όλγκα Τοκάρτσουκ, η νέα χρονιά με την ίδια στη Στέγη. Η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τέσσερις μήνες μετά τo αριστουργηματικό «Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών», η νομπελίστρια συγγραφέας Όλγκα Τοκάρτσουκ έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 9 Φεβρουαρίου σε μια δημόσια συζήτηση για τη λογοτεχνία, την κοινωνία και την τέχνη της τρυφερότητας. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και επιμελητής εκδόσεων Γρηγόρης Μπέκος. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα πολωνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική γλώσσα. Την ημέρα της εκδήλωσης θα πωλούνται στο φουαγιέ του ισογείου της Στέγης τα βιβλία της Όλγκα Τοκάρτσουκ, «Το Αρχέγονο και άλλοι καιροί», «Πλάνητες», «Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών» και «Τα βιβλία του Ιακώβ». Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας θα υπογράψει περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
09/02, 20:30
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια φορά κι έναν καιρό “ένας φτωχός και μόνος καουμπόη”: Λουκιανέ, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ12.09.2018

2. Προχωρημένο μάθημα Mat Pilates στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα Mat Pilates για προχωρημένους περιλαμβάνει ένα δυναμικό ασκησιολόγιο, εφαρμόζεται με την καθοδήγηση και επίβλεψη επαγγελματιών φυσικής αγωγής και απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν περισσότερη ενδυνάμωση. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα Pilates. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.
09/02, 08:30
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

3. Ομαδική έκθεση “Το Κουκλόσπιτο” στην γκαλερί ArteVisione

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Το Κουκλόσπιτο», αποτελεί την καθιερωμένη ετήσια επετειακή επιμελητική πρόσκληση της Artevisione και του Νίκου Χιωτίνη στην αρχαιολόγο και ιστορικό τέχνης Ίριδα Κρητικού. Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τα έξι χρόνια λειτουργίας του εκθεσιακού αθηναϊκού χώρου που συνεχίζει δυναμικά την πορεία του. Ο τίτλος της έκθεσης που προτάθηκε από την επιμελήτρια, αποτελεί μια δυνητική πρόσκληση για την αποτύπωση ενός προσφιλούς πεδίου του κόσμου των παιχνιδιών που ασκούν εξακολουθητική έλξη σε όλους μας με κυρίαρχες τις κούκλες, το κουκλόσπιτο και το μικρονοικοκυριό του που ήδη σε πρώιμη εποχή χρησίμευσε ως πρακτική μέθοδος διδαχής σε μελλοντικές οικοδέσποινες. Αποτελεί επίσης συμβολική αναφορά στον δυνητικό εγκλεισμό μέσα σε ένα φαινομενικά υποδειγματικό ανέφελο μικρόκοσμο. Το ομότιτλο κορυφαίο θεατρικό έργο του Ίψεν εξάλλου στο οποίο αναφέρονται επίσης κάποια από τα συμμετέχοντα έργα της έκθεσης, καταπιάνεται ακριβώς με τη συνθήκη αυτή, μέσω της εξιστόρησης της ζωής της ηρωίδας του, Νόρας. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και 2 Μαρτίου 2024. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 16:00-20.00, Τετάρτη & Σάββατο: 11.00-15:00
09/02, 16:00-20.00
ArteVisione, Πηλίου 5, Πλ. Κολιάτσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#1 Τα νέα βιβλία που αξίζουν μία θέση στην ανανεωμένη βιβλιοθήκη μας για το 202412.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b