MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 2 Ιανουαρίου

Μουσική, δραστηριότητες και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

1. Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ παραμένει διαθέσιμο και φέτος, ανοιχτό προς τους φιλόδοξους πατινέρ για ατελείωτες φιγούρες και βόλτες πάνω στον πάγο. Οι επισκέπτες συναντούν το Παγοδρόμιο, όπως πάντα, στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, όπου μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του ΚΠΙΣΝ και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια καθώς στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους πάνω σε φυσικό πάγο. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
2/1, 10:00-22:00
Κέντρο Πολιστισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2. Έκθεση Βήματα Απελευθέρωσης (Ενίοτε Ένοπλης) στην Gallery Art Prisma

Η Gallery Art Prisma εγκαινιάζει την τρίτη ατομική έκθεση “Βήματα Απελευθέρωσης (Ενίοτε Ένοπλης)” της Μάρας Τσαφαντάκη, απόφοιτης της Α.Σ.Κ.Τ. και με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Σεβίλλης. Η ατομική έκθεση της Μάρας Τσαφαντάκη «Βήματα Απελευθέρωσης» μας βάζει στο δικό της κόσμο, γεμάτο χαρά, χιούμορ, παιδικότητα αλλά και μια θλίψη για το μέλλον αυτού του κόσμου. Οιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης αναφέρει για την εικαστικό Μάρα Τσαφαντάκη: «κάνει εικόνες γεμάτες χρωματικούς χυμούς αλλά και έναν πολύ ιδιαίτερο, πολύ κομψό μινιμαλισμό με πολλές προσωπικές αναφορές συνδυάζοντας το σχέδιο με την ελεύθερη, αδιαμεσολάβητη χρωματικότητα. Αλλά συγχρόνως και μίαν έρευνα πάνω στα υλικά, τις υφές, τις ποιότητες, τους τόνους, τις σχέσεις έτσι ώστε η λεπτομέρεια της φόρμας να γίνεται συχνά πρωταγωνιστής. Σαν μια μικρή ιστορία μέσα σε μία μεγαλύτερη». Και συνεχίζει λέγοντας ότι «τα έργα της Μάρας συνδυάζουν παιδικότητα και αυθεντικότητα, χαρά της ζωής αλλά και αδιόρατη θλίψη, την φυσική συνεπαγωγή κάθε μικρής ευτυχίας που δικαιούμαστε οι άνθρωποι. Συνδυασμός που νομίζω ότι είναι τελικά πολύ δύσκολος.» Η έκθεση είναι διαθέσιμη έως και 27 Ιανουαρίου 2024. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη |Πέμπτη |Παρασκευή 11.00 – 15.00 και 18.00 – 21.00 & Τετάρτη| Σάββατο 11.00 – 15.00
2/1, 11.00 – 15.00, 18.00 – 21.00
Gallery Art Prisma, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς

3. 360° Christmas Pop-Up Bar στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Photo Eftychia Vlachou

Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, συνεχίζει να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό. Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, το πάρτι συνεχίζεται με την σκυτάλη να πέφτει στην κονσόλα του DJ Dimitris Lilis, ο οποίος μας υπόσχεται την πιο up-beat εμπειρία.
2/1, 17:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεχωριστά γούρια μουσείων και ιδρυμάτων τέχνης για ένα καλότυχο και ευτυχισμένο 202412.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b