MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η Κούκλα και η Δύναμη του Προσωπείου της Μνήμης: Εργαστήριο κουκλοθεάτρου στο Θέατρο στη Σάλα

Ένα διαφορετικό εργαστήριο κουκλοθέατρου, με θεματική την Κούκλα και το θεατρικά Εμψυχούμενο Προσωπείο ως τρυφερά μέσα για την ανάδυση των θραυσμάτων της μνήμης, διοργανώνει το Θέατρο στη Σάλα, σε συνεργασία με την Κυριακή Δοξαρά.

Η Κούκλα και η δύναμη του Προσωπείου της Μνήμης: Εργαστήριο κουκλοθεάτρου στο Θέατρο στη Σάλα
Monopoli Team

Το Θέατρο στη Σάλα σε συνεργασία με την Κυριακή Δοξαρά, πτυχιούχο ηθοποιό και κουκλοπαίχτρια της Βασιλικής Κεντρικής Σχολής Λόγου και Δράματος του Λονδίνου, Λονδίνου, διοργανώνει ένα διαφορετικό εργαστήριο διερεύνησης του θεατρικού είδους του κουκλοθέατρου, με το προσωπείο και το ομοίωμα να μας οδηγούν στις αρχικές φάσεις της θεατρικής εξέλιξης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βάλτερ Πούχνερ.

Θεματική του εργαστηρίου η Κούκλα και το θεατρικά Εμψυχούμενο Προσωπείο ως τρυφερά μέσα για την ανάδυση των θραυσμάτων της μνήμης που υπάρχουν σε όλους μας, και μας καθορίζουν.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες, αλλά και σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των παραστατικών τεχνών και θα ακολουθήσει το τρίπτυχο του ΘσΣ: ψηλαφίζοντας – εμβαθύνοντας – εκθέτοντας.

Μέσα από κύκλους δημιουργικών συναντήσεων οι παίχτες/συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν, θα δομήσουν και θα παρουσιάσουν ένα λυτρωτικά προσωπικό ταξίδι αναμνήσεων στο χωροχρόνο της Κούκλας από τους πρώτους παγανιστικούς καιρούς ως τις μέρες μας.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν αρχικά σε επαφή με πολλά και διαφορετικά είδη θεατρικών κουκλών και μασκών προκειμένου να τις ανακαλύψουν μέσα από δημιουργικές τεχνικές εμψύχωσης στην ομάδα. Αυτό θα συνδυαστεί με μια αναδρομή στο παγκόσμιο εικαστικό θέατρο και κουκλοθέατρο από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Έπειτα θα προσκαλεστούν να γνωρίσουν το θέατρο της εμψύχωσης καθημερινών αντικειμένων που μέσα από την αφαίρεση του μπορεί αφήσει χώρο για να εκφραστούν τα πλέον προσωπικά εκφραστικά στοιχεία.

Στη συνέχεια οι παίχτες θα έρθουν σε επαφή με υλικά και τεχνικές κατασκευής ενταγμένες στο θεματικό πλαίσιο των ονειρικών αναμνήσεων , της υπαρκτής μνήμης και της πιθανής απώλειας της. Μέσα από αλλεπάλληλους αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς η ομάδα θα επιλέξει την βάση μιας ιστορίας που την εκφράζει για να δουλέψει περισσότερο τόσο στην εμψύχωση όσο και στην κατασκευή πλασμάτων ταιριαστών πάνω στην θεματική της μνήμης.

Τέλος, η ομάδα θα οδηγηθεί σε μια θεατρική παρουσίαση των ανακαλύψεων της, ενταγμένη στη συνολική πολυεπίπεδη παράσταση του Θεάτρου στη Σάλα.

Βιογραφικό σημείωμα Κυριακής Δοξαρά

Πτυχιούχος  Ηθοποιός και Κουκλοπαίχτρια της Βασιλικής Κεντρικής Σχολής Λόγου και Δράματος του Λονδίνου (Royal Central School of Speech and Drama/BA Honoured of Dramatic and Puppetry Arts).Φοίτησε στο ΤΕΙ  Εργοθεραπείας  Αθηνών. Σπούδασε υποκριτική στο στούντιο δραματικής τέχνης Σφαίρα και μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες (Theatre de Complicite, Dv8, Garlic Theatre, Theatre Rites, Imbrobable Theatre, etc)

Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός / κουκλοπαίχτρια  στην Αγγλία, την Αυστρία , την Τσεχία και την Ελλάδα. Έχει εργαστεί ως γλύπτρια στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων/ Αθήνα 2004.

Έχει διδάξει Εικαστικό Θέατρο,  Κουκλοθέατρο και Εμψύχωση: Στην Δραματική Σχολή “Θέατρο των Αλλαγών”, στο Διεθνές Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), στη ΧΕΝ Ελλάδας (YMCA), σε  Δήμους, Θεατρικές και Κουκλοθεατρικές ομάδες, στα Παιδικά Χωριά SOS, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στον Πολιτιστικό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη,στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και στο Πανευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus/ θέατρο Forum σε εφήβους από όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Συρανό» στο θέατρο Αλκυονίς12.09.2018

Από το 2004 είναι η Καλλιτεχνική Δημιουργός του Θεάτρου Σκάλα το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Βασίλη Ροδίτη  ανεβάζοντας παραστάσεις για ενήλικες , παιδιά και εφήβους που έχουν παιχτεί στο Λονδίνο, στην Τσεχία και στην Ελλάδα σε κεντρικά θέατρα καθώς και σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ. Συνεργάζεται ως Αφηγήτρια με Κούκλα και Μουσική με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Workshop ξεκινάει στις 10 Ιανουαρίου 2024  και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 18.30 – 20.30  έως τα τέλη Απριλίου.

Ημερομηνίες:

10, 17, 24, 31 Ιανουαρίου 2024
7, 14, 21, 28 Φεβρουαρίου 2024
6, 13, 20, 27 Μαρτίου 2024
3, 10, 17, 24 Απρίλιου 2024

Κόστος συμμετοχής: 70 Ευρώ/μήνα

Αιτήσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 5/1/2024 με μήνυμα στο [email protected]  ή συμπληρώνοντας την φόρμα: https://forms.gle/uJCDsmeQFxSS6eFH9

Πληροφορίες: [email protected] , 693 703 8090

Αιτήσεις έως 5 Ιανουαρίου 2024

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b