MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

Κινηματογράφος, εργαστήρια και βιβλίο στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Διεθνής Ημέρα Μεταναστών: Κινηματογραφικές προβολές και εκδηλώσεις από την MoovieReel στο Δαναό

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου, η MoovieReel, η ομάδα πίσω από το Petit Plan και FeCHA, διοργανώνει μια σειρά από θεματικές προβολές, εκδηλώσεις και συζητήσεις στον κινηματογράφο “Δαναό”, οι οποίες εξετάζουν το θέμα της μετανάστευσης μέσα από διαφορετικά πρίσματα. Τι σημαίνει να είσαι μετανάστης στην Ευρώπη; Υπάρχει νομικό πλαίσιο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ μετανάστες; Η κλιματική κρίση ήδη οδηγεί αναπόφευκτα και στους κλιματικούς πρόσφυγες, τι μέτρα υπάρχουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου; Θα πραγματοποιηθούν οι προβολές των ταινιών: “The Lawyer”, του Romas Zabarauskas και “Πράσινα Σύνορα”, της Agnieszka Holland. Αργότερα, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα “Ευρώπη & Μετανάστευση”, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Χονδρόγιαννος από τους Reporters United. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Zaatar” και catering από τις “Γεύσεις της Δαμασκού” στο χώρο του foyer.
18/12, 17:00
Δαναός, Λεωφόρος Κηφισίας 109

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε + παραστάσεις που θα θυμάμαι από το 202312.09.2018

2. Παρουσίαση βιβλίου “2049” στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος “Θόλος”

Η παρουσίαση του βιβλίου “2049” των Δημήτρη Δημητριάδη και Γιάννη Σκορδά θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Αν πιστεύεις ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, τότε αυτό είναι το ιδανικό βιβλίο για σένα. Από τους έξυπνους οικιακούς βοηθούς και τις ιπτάμενες μετακινήσεις ως τις καθηλωτικές εμπειρίες ψυχαγωγίας και τους αισθητήρες μακροβιότητας, δύο κορυφαίοι ειδικοί στην πρόγνωση των τεχνολογικών τάσεων διεθνώς ερμηνεύουν πώς τα πρόσφατα ανθρώπινα επιτεύγματα, περνώντας στη διάθεση των πολλών, θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Το 2049 αναλύει το πώς τα μεγάλα δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και η εκθετική ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών διαμορφώνουν τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, και εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζεις σήμερα ώστε να είσαι προετοιμασμένος για το αύριο. Οι Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Σκορδάς μάς προτρέπουν να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα ως απαραίτητη συνθήκη προόδου, και με σκέψη στραμμένη στο μέλλον να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περίπτωση που τα πράγματα ανατραπούν.
18/12, 18:00
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος

3. Workflow: Δωρεάν masterclasses από το Film Factory στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Το Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου επέστρεψε για δωδέκατη χρονιά με μια σειρά από Masterclasses για τον κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο, που πραγματοποιούνται για τελευταία φορά σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, στους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το Film Factory είναι μία από τις πιο δημιουργικές και πετυχημένες δράσεις της ΕΑΚ που έχει αγκαλιαστεί από σπουδαστές κινηματογράφου και καλλιτεχνικών σχολών, νέους κινηματογραφιστές και σινεφίλ. Πρωταγωνιστές/ριες της δράσης και εισηγητές/ριες των Masterclasses είναι επαγγελματίες του κινηματογράφου που βραβεύθηκαν ή ήταν υποψήφιοι/ες στα Βραβεία Ίρις 2023 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, οι οποίοι/ες καλύπτουν όλο το φάσμα της κινηματογραφικής δημιουργίας. Στις παράλληλες δράσεις, ένα πάνελ επαγγελματιών/ριών του κινηματογράφου και εκπροσώπων φορέων, με τίτλο «Έχω μια ιδέα για ταινία (aka I have a dream). Και μετά»; θα επιχειρήσει να δώσει πρακτικές συμβουλές, καθώς και να παρουσιάσει τα εργαλεία και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες για κινηματογραφιστές/ριες στην αρχή της καριέρας τους. Σήμερα, η Ιωάννα Μπολομύτη και η Ασημίνα Προέδρου θα πραγματοποιήσουν το εργαστήριο “Οι γυναίκες πίσω από τις θυμωνιές”, περί σκηνοθεσίας, παραγωγής και σεναρίου, ενώ αμέσως μετά θα λάβει χώρα το workshop “Πολυκάναλοι εφιάλτες”, με επικεφαλής ομιλήτριες τις Ηλέκτρα Βενάκη και Περσεφόνη Μήλιου με κύρια αντικέιμενα μοντάζ & ήχο.
18/12, 12:00, 15:00
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Πειραιώς 256, Αγ. Ι.Ρέντης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡεβεγιόν στις αθηναϊκές πίστες: Πού θα διασκεδάσουμε αυτές τις γιορτές;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b