MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. The Doctor, του Robert Icke στο Αμφι-Θέατρο

Το καθηλωτικό έργο “The Doctor” μάς συστήνει τον φετινό χειμώνα η Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο Αμφι-Θέατρο, σε μια παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού “Λυκόφως”. Το αριστούργημα του Robert Icke που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, αποτελεί ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας.
Τετάρτη & Κυριακή 19:00, Πέμπτη 20:30, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:30 & 21:15
14-20€
Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, Ανδριανού 111, Πλάκα

2. Ο Τίποτας (μια πονεμένη ιστορία), του Γουίλ Ίνο σε σκηνοθεσία του Θάνου Τοκάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο Τίποτας. Είναι (σχεδόν) ένας άνθρωπος. Όπως όλοι. Με ένα παρελθόν. Κι ένα μέλλον (;). Και μια ήσυχη ατάραχη ζωή. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει και να πιστέψουν κι οι άλλοι. Ο Θάνος Τοκάκης συνεχίζει την καλλιτεχνική έρευνα πάνω στην αναζήτηση της ταυτότητας και την έννοια της ευτυχίας. Μετά τη μικρού μήκους ταινία “Tokakis ή What’s my name”, όπου, αξιοποιώντας προσωπικά του βιώματα επίσης ασχολήθηκε με αυτοσαρκασμό με το θέμα, ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει έναν σχεδόν μπεκετικό ήρωα, που από σκηνής μιλάει για τον πόνο, τα ραγίσματα και τα τραύματα που κουβαλά. Θέματα για τα οποία δεν θέλει να μιλήσει κανείς, οριακά ούτε ο ίδιος. Βασισμένη στο κείμενο του υποψήφιου για Πούλιτζερ, Γουίλ Ίνο, η παράσταση, στα όρια της stand up comedy, γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ανατροπές αλλά και πολύ πόνο, αξιοποιεί θραύσματα μιας ιστορίας για να αναρωτηθεί για το πόσο μας ορίζει η ευτυχία και η «υποχρέωση» να την αναζητούμε.
Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
14-16€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

3. Επτά επί Θήβας – Αντιγόνη, από τον Κωνσταντίνο Χατζή στο Θέατρο Σταθμός

Το Θέατρο Σταθμός φιλοξενεί για μικρό αριθμό μεταμεσονύκτιων παραστάσεων μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη θεατρική-μουσική performance πάνω στα έργα Επτά επί Θήβας του Αισχύλου και Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία, συρραφή κειμένων και απόδοση του Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη. Στο νέο του έργο ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής επιλέγει να μιλήσει για τον πόλεμο ως πολιτική πράξη και ως όργανο της πολιτικής μέσα από την υψηλή ποίηση δύο αρχαίων τραγωδιών.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 23:30
10€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

Συναυλίες

4. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Christmas Theater

ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται στο Christmas Theater για μια συναυλία – γιορτή. Μαζί με τις αγαπημένες ερμηνεύτριες Γιώτα Νέγκα, Ιουλία Καραπατάκη και Βίκυ Καρατζόγλου θα ενώσει σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε κι όλα δένουν αρμονικά. Η συναυλία στο Christmas Theater θα περιέχει τα πιο αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό του σε νέες διασκευές και ερμηνείες των εκλεκτών καλεσμένων του. Κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του τραγουδοποιού θα φωτιστούν ξανά με τις τρεις ξεχωριστές γυναικείες φωνές και κάποια απροσδόκητα ντουέτα. Θα περιέχει επίσης και μικρά επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις ενάρξεις της αγαπημένης μουσικής εκπομπής.
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21:00
12-48€
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

5. Ο Robben Ford στο Fuzz

Ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες παγκοσμίως και πέντε φορές υποψήφιος για Grammy, ο Robben Ford έρχεται στην Αθήνα και στο Fuzz Club. Έχοντας παίξει στο πλευρό μουσικών θρύλων, ο Robben Ford εξακολουθεί να επιβεβαιώνει το περιοδικό Musician που τον κατέταξε στους 100 πιο σπουδαίους κιθαρίστες του 20ου αιώνα. Πριν ακόμα γιορτάσει τα 23α του γενέθλια, είχε ήδη συνεργαστεί με την Joni Mitchell και τον George Harrison, ενώ ακολούθησαν ονόματα όπως Miles Davis, Bob Dylan, Jimmy Witherspoon, Larry Carlton, John Mayall, Greg Allman, John Scofield, ενώ τη δεκαετία του ’80 έπαιξε και ηχογράφησε με τους KISS. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει για πρώτη φορά απόψε, παρέα με τους Jonny Henderson στο Hammond και Evan Jenkins στα drums.
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 20:00
30-35€
Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

6. «Η εποχή της αγάπης» στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου

Ο συνθέτης Απόλλων Κουσκουμβεκάκης και οι ερμηνεύτριες Μαρούλα Κασκαβέλη και Χριστίνα Γκόλια παρουσιάζουν ένα γοητευτικό αφιέρωμα στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι. Μαζί τους ο Ζαχαρίας Τσίχλας στο πιάνο και η Ροδούλα Χαντζή στο φλάουτο. Οι τρυφερές ερμηνείες, οι έντεχνες ενορχηστρώσεις και ο ευγενικός ήχος των κλασικών οργάνων υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά.
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21:00
10-15€
Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου, Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

7. Mother of Millions στο Gagarin

Οι Mother of Millions επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα εντυπωσιακό headline show, τερματίζοντας τον Ευρωπαϊκό τους περίπατο, για το 2023, και κλείνοντας τον κύκλο προώθησης του EP “Orbit” (2022), που με τη σειρά του ήρθε να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση του συγκροτήματος, μετά και την απώλεια του keyboardίστα και αδερφικού τους φίλου Μάκη Τσαμκόσογλου. Με 3 full albums, το ένα καλύτερο από το άλλο, και μία δεόντως ποιοτική παρουσία σε κάθε επίπεδο, οι Mother of Millions δικαιωματικά έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του prog ήχου στη χώρα μας, αλλά και μία άκρως υπολογίσιμη δύναμη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στην συναυλία της Αθήνας, μαζί τους θα εμφανιστεί το instrumental rock σχήμα των we.own.the.sky, που με την σειρά του ολοκληρώνει την περίοδο προώθησης του full album “Home” (2019) και δηλώνει έτοιμο να μας ταξιδέψει σε ηχοτοπία σπάνιας ποιότητας, καθηλωτικής ατμόσφαιρας και post-rock εκρήξεων. Τη συναυλία ανοίγουν οι ξεχωριστοί alternative / progressive rockers Allen’s Hand.
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 20:00
15€
Gagarin, Λιοσίων 205, Αθήνα

Εκθέσεις

8. Αντιδιαστολές: Έκθεση φωτογραφίας του Νίκος Καψιάνη στη Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει έργα του συγγραφέα και φωτογράφου Νίκου Καψιάνη, με 6 φωτογραφίες της συζύγου του Λεμονιάς Τσαπλαρή. Ο Νίκος Καψιάνης έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εκτός από το επάγγελμά του συγγράφει και ασχολείται με τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος. Πέραν από τις δικές του ποιητικές συλλογές έχει επίσης συγγράψει ποιήματα και κείμενα για ομαδικές συλλογές και τεύχη. Είναι υπεύθυνος του τμήματος φωτογραφίας του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορους ιστότοπους και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει στην έκθεση “Αντιδιαστολές” είναι ένα πάντρεμα διαφόρων στιγμών και ερεθισμάτων που απαρτίζουν ένα σύνολο παραστάσεων. Το σήμερα βαδίζει πλάι στο χθες, το φως και η σκιά εναλλάσσονται και δημιουργούν μορφές και σχήματα. Η ΑΛΑΓΟΝΙΑ, αφιέρωμα στον εμφύλιο πόλεμο καταλαμβάνει ένα τοίχο της έκθεσης, αλλά αποτελεί και το θέμα της τέταρτης ποιητικής συλλογής του Νίκου Καψιάνη, παρουσίαση της οποίας θα γίνει στη Blank Wall Gallery το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 19:30.
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 7:30-21:30 και Σάββατο: 19:00-22:30
Είσοδος ελεύθερη
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b