MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 7 προτάσεις για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Bella Figura, της Γιασμίνα Ρεζά στο Θέατρο Σταθμός

Το Θέατρο Σταθμός παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο της Γιασμίνα Ρεζά, “Bella Figura” σε μετάφραση του Γιώργου Αρχιμανδρίτη και σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη. Ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, η Γιασμίνα Ρεζά υφαίνει αριστοτεχνικά ένα σύγχρονο έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις, τα υπαρξιακά αδιέξοδα, το πέρασμα του χρόνου, την κοινωνική υποκρισία, τη ματαιοδοξία και τη ματαιότητα.
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
15-18€ 
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMάνος Καρατζογιάννης: Υπέμεινα ρατσισμό κι αναγκάστηκα ν’ ανοίξω δρόμους για μένα12.09.2018

2. Πλάσματα του Θεού – Υπόθεση Παπέν στο θέατρο Altera Pars

Μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση του καλλιτεχνικού οργανισμού Altera Pars, βασισμένη στην αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν, των δύο αδερφών που διέπραξαν ένα από τα πιο στυγερά και αινιγματικά εγκλήματα του 20ού αιώνα. Μια καθηλωτική παράσταση, για τον αποκλεισμό, την αδικία, την εκδίκηση και την αγάπη, που παντρεύει το φιλμ νουάρ με τα σύγχρονα crime series και εμπλουτίζεται με κωμικά-σατυρικά στοιχεία. Tη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Altera Pars, Πέτρος Νάκος και παίζουν οι Μίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού, Άντα Κουγιά, Αιλιάνα Μαρκάκη.
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
8-16€
Θέατρο Altera Pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Αθήνα

Συναυλίες

3. Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε μια συναυλία αφιερωμένη στον Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ανοίγει τον κύκλο συναυλιών της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν με την εμφάνισή της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου, σε συνέχεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων εμφανίσεών της στο εξωτερικό, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ, με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννησή του. H ΕΛΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Συμφωνία σε μι ελάσσονα και το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο, με σολίστ τον βιρτουόζο πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο.
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:30
6-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Σταύρος Σιόλας και Κορίνα Λεγάκη στο Θέατρο Άλσος

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Σταύρος Σιόλας και η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη ενώνουν τις φωνές τους σε μια παράσταση που υπόσχεται να ταξιδέψει από τα Χάιλαντς μέχρι την Κορσική, το Σαν Χουάν και την Ικαρία, μετατρέποντας το θέατρο Άλσος σε έναν πολύχρωμο κήπο γεμάτο τραγούδια και μουσικές, με φόντο το γκρίζο τοπίο του χειμώνα. Αφορμή της συνάντησης αυτής, αποτελούν τα δύο νέα τραγούδια «Το νησί μου» και «Οι νάνοι» που χάρισε ο Σταύρος στην Κορίνα, στον τελευταίο της δίσκο. Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, νυχτερινά τάνγκο, σμυρνέικα μινόρε, Έλληνες συνθέτες και φυσικά τραγούδια από το προσωπικό τους ρεπερτόριο, ακολουθούν μια απρόσμενη διαδρομή που θα απογειώσουν με τις ατμοσφαιρικές και αέρινες χροιές της φωνής τους τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου.
Πέμπτη 7, 14, 21 και 28 Δεκεμβρίου στις 21:00
10-25€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη

5. Melina Paxinos Quartet στο Half Note Jazz Club

Η Μελίνα Παξινού, μαζί με την μπάντα της “Melina Paxinos Quartet”, ανεβαίνουν στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για μια μοναδική εμφάνιση. Θα παρουσιάσουν το άλμπουμ της “Time” (2022) και κομμάτια από τους δυο προηγούμενους δίσκους της “Circle of Oddness” (2018) και “Athens” (2019). Οι συνθέσεις των δίσκων αποτελούν έναν συνδυασμό από μοντέρνο Jazz με ελληνικά μουσικά στοιχειά. Odd meters – μελωδίες & groove. Μαζί της στην σκηνή θα βρίσκονται ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα ντράμς. Special guests οι ερμηνευτές Αλεξάνδρα Σιετή, Ελένη Αράπογλου και Alexandros Affolter που θα εξερευνήσουν μαζί τους ήχους των Kurt Elling, Robert Glasper και άλλων.
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Μελίνα Παξινού, σαξοφωνίστρια και συνθέτρια12.09.2018

6. Thaddeus, This Darkness of Mine & Inni Moon στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

O Thaddeus, ο ελληνικής καταγωγής μουσικός με έδρα το Βερολίνο, θα εξερευνήσει σε ένα μυσταγωγικό live τη διασταύρωση μεταξύ ηλεκτρονικής μουσικής και επιστημονικής φαντασίας, τέχνης και τεχνολογίας, παλιού και νέου, παρουσιάζοντας στο κοινό την ατμοσφαιρική, κινηματογραφική, lo-fi μουσική του. Οι This Darkness of Mine και Inni Moon συμπράττουν, δημιουργώντας live ήχους με πιάνο, ηλεκτρονικά και visuals.
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:30
Από 10€
Aγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Αθήνα

Εκθέσεις

7. Ομαδική έκθεση «7 & 2 »στην Γκαλερί Άλμα

Στην γκαλερί Αλμα παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση “7 & 2”, στην οποία συμμετέχουν επτά ζωγράφοι και δύο γλύπτες. Εννέα σημαντικοί καλλιτέχνες, όλοι γνωστοί και αγαπητοί στο φιλότεχνο κοινό, συνυπάρχουν σε αυτή την έκθεση. Κοινό χαρακτηριστικό η υψηλή ποιότητα των έργων που εκτίθενται. Πρωταγωνιστές τα έργα, μόνο αυτά. Μια έκθεση χωρίς επιμελητή και concept. Όποια μορφολογική ή εννοιολογική συγγένεια, αν υπάρχει ανάμεσα στα έργα, προέκυψε χωρίς πρόθεση, είναι τυχαία.
Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, 19:00 – 22:00, ώρες λειτουργίας: Τρι-Πεμ-Παρ 11:00-20:00, Τετ-Σαβ 11:00-15:00
Alma – Contemporary Art Gallery, Υψηλάντου 24, Κολωνάκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b