MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 8 προτάσεις για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Charlotte Motel: Μια σουρεαλιστική, (αντι)ρομαντική κωμωδία στο Θέατρο 104

Το «Charlotte Motel», ένα νέο, σύγχρονο έργο της Κατερίνας Βαϊμάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τζιώκα, ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο 104. Πρόκειται για μία σουρεαλιστική, (αντι)ρομαντική κωμωδία για τον έρωτα, δοσμένη σκηνοθετικά μέσα από ένα πρίσμα φάρσας και παραλόγου. Με χιουμοριστική ματιά περιγράφει τις περιπέτειες των ηρώων στην αναζήτηση του «άλλου τους μισού» και αντιμετωπίζει με ειρωνική, αλλά τρυφερή διάθεση, την ανάγκη τους να συνδεθούν ρομαντικά, όπως και να μείνουν πιστοί στους ρόλους που έχουν υιοθετήσει για να το πετύχουν.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
5-12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Κεραμεικός

2. Σεισμός, του Βασίλη Βηλαρά στο Bios

Ο «Σεισμός», η παράσταση που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του φεστιβάλ Future N.O.W. 2023, επιστρέφει για 6 παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του Bios, έως τις 10/1. Πρόκειται για μια περφόρμανς σεισμικών δονήσεων, η οποία φέρνει στη σκηνή τρανς θηλυκότητες, non binary άτομα, χοντρά σώματα, σεξεργάτες και queer μετανάστριες, ώστε να τραγουδήσουν τη ρητορική μίσους που υφίστανται καθημερινά απλώς επειδή υπάρχουν. Ο «Σεισμός» αυτός επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ώστε να προκαλέσει εκείνο το ρήγμα μέσα στο οποίο συναντιούνται η ορμονοθεραπεία, τα έγγραφα για την άδεια παραμονής στην Ελλάδα, το OnlyFans, τα καψουροτράγουδα, οι χαμένες παρθενιές, τα μεγάλα αλβανικά κούτελα, η ταυτότητα φύλου, η αστυνομική ταυτότητα, οι dom tops, οι submissive bottoms, οι ερωτικοί μετανάστες, οι θεραπείες μεταστροφής, οι εξαντλητικές δίαιτες, τα pronouns, το Grindr, η trash τηλεοπτική κουλτούρα και τα make-up tutorials. Ο «Σεισμός» είναι το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας του Βασίλη Βηλαρά που ξεκίνησε με το έργο «Λοιμός» (2022), και αναμένεται να ολοκληρωθεί με το έργο «Καταποντισμός» που θα παρουσιαστεί στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τον Μάρτιο του 2024.
Κάθε Τετάρτη στις 21:15 
8-10€
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ «Σεισμός» του Βασίλη Βηλαρά δονεί τη Στέγη – Και το ρήγμα ίσως γεννήσει το θέατρο του μέλλοντος12.09.2018

3. Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Από Κοινού

Η παράσταση του έργου «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ ανεβαίνει στο θέατρο Από Κοινού, σε σκηνοθεσία Βάσιας Βασιλείου, με τους ηθοποιούς Γιάννη Τσούκα, Εύστα Σαχλά και τη σκηνοθέτιδα. Η δεσποινίς Τζούλια περνά ένα βράδυ μαζί με τον υπηρέτη της, ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με την μαγείρισσα της. Η ελεύθερη πτώση στο κενό φαντάζει δελεαστική χωρίς να μαρτυρά πως στάζει αίμα. Η απόσταση από το πριν, το τώρα και το μετά εκμηδενίζεται μέσα στον πυρετό της στιγμής η οποία δεν συγχωρεί και δεν υπόσχεται ομαλή επαναφορά…
Κάθε Τετάρτη στις 21:00
6-15€
Από Κοινού Θέατρο, Ευπατριδών 4, Κεραμεικός

4. Πάρτυ Γενεθλίων, της Σαλίνας Γαβαλά στον νέο χώρο Major Seven

Το «Πάρτυ Γενεθλίων» είναι μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει τον θεατρικό λόγο με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, που ερμηνεύει η Σαλίνα Γαβαλά σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Σοφιανού. Με τη συνοδεία πιάνου και κοντραμπάσου, παρασύρει το κοινό σε ένα συναρπαστικό μελωδικό ταξίδι ανάτασης της ψυχής. Για πρώτη φορά στην παράσταση χρησιμοποιούνται και ολογράμματα. Η ηρωίδα περνάει την ημέρα των γενεθλίων της μόνη στο σπίτι της. Διαβάζει, γράφει, τραγουδάει και «συνομιλεί» με γνωστά βιβλία και συγγραφείς, όταν εντελώς ξαφνικά αρχίζουν να την «επισκέπτονται» πρόσωπα της ζωής της από το παρελθόν καθώς και «ρόλοι» από θεατρικά έργα. Η πιο απροσδόκητη όμως «επίσκεψη» είναι εκείνη του παιδικού της εαυτού. Μία επίσκεψη που τη βοηθά να γράψει την ιστορία της από την αρχή κοιτάζοντας τη ζωή με μια πιο θετική ματιά…
6, 13, 20, 25/12 και 1/1 στις 21:30
12€
Major Seven, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο

Συναυλίες

5. Νέλλη Σεμιτέκολο και Λίλια Μπογιατζίεβα σ’ ένα σπάνιο ρεσιτάλ με πρωτότυπα έργα και μεταγραφές για δύο πιάνα

Η Νέλλη Σεμιτέκολο και η Λίλια Μπογιατζίεβα, δύο ερμηνεύτριες με μεγάλη καλλιτεχνική πορεία και ευρύ ρεπερτόριο, παρουσιάζουν στο Μέγαρο, ένα σπάνιο ρεσιτάλ με πρωτότυπα έργα αλλά και μεταγραφές για δύο πιάνα. Από τις επιλογές τους για αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ξεχωρίζει η Σονάτα για δύο πιάνα σε φα ελάσσονα του Johannes Brahms, μια διαφορετική εκδοχή του περίφημου Κουιντέτου του με πιάνο που φέρει και αυτό τη δική του υπογραφή. Οι δύο διακεκριμένες πιανίστες, στο μουσικό τους ταξίδι από τον Ρομαντισμό έως τον 20ό αιώνα, θα μας μεταφέρουν επίσης στον μαγευτικό κόσμο του Sergey Prokofiev και του George Gershwin. Θα ερμηνεύσουν τρία αποσπάσματα από το δημοφιλές μπαλέτο «Σταχτοπούτα» του Prokofiev σε μεταγραφή για δύο πιάνα του Mikhail Pletnev καθώς και τον ιδιαίτερα αγαπητό «Αμερικανό στο Παρίσι» του Gershwin, έργο με έντονες τζαζ επιρροές που μετέγραψε ο ίδιος για δύο πιάνα.
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 20:30
8-18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

6. Οι Quad Piano Trio στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Οι Quad Piano Trio επιστρέφουν στη σκηνή του Half Note Jazz Club και παρουσιάζουν πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές κομματιών αγαπημένων καλλιτεχνών της τζαζ μουσικής. Το Quad Piano Trio είναι ένα σχήμα που ξεκίνησαν οι Jason Wastor και Ραφαήλ Μελετέας το 2020. Μέσα από αυτό εξερευνούν τον μοναδικό ήχο του πιάνο τρίο όπως τον έχουμε ακούσει από πολύ εμβληματικούς πιανίστες της τζαζ (Cedar Walton, Oscar Peterson, Ahmad Jamal, κ.α.) ενώ παράλληλα διαμορφώνουν τον δικό τους προσωπικό ήχο σαν τρίο μέσα από τις πρωτότυπες συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις τους. Οι Ραφαήλ Μελετέας, Κίμωνας Καρούτζος και Jason Wastor, θα παρουσιάσουν απόψε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στην ιστορία του πιάνο τρίο στην σκηνή του Half Note Jazz Club.
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

7. Οι Xylouris White στο Temple

Οι Xylouris White, το συγκλονιστικό μουσικό ντουέτο των θρυλικών Ψαρογιώργη και Jim White επιστρέφουν στην Αθήνα για την αρχή της Ευρωπαΐκής τους περιοδείας και για πρώτη φορά στο Temple Athens.
Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:00
Από 20€
Temple Athens, Ιάκχου 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

8. «Από τη στάχτη στην έμπνευση»: Η ατομική έκθεση του γλύπτη APOSTOL στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο γνωστός Έλληνας γλύπτης APOSTOL παρουσιάζει την ατομική έκθεση του «Από τη στάχτη στην έμπνευση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Για δεύτερη φόρα ο καλλιτέχνης επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αυτή τη φορά για μία κατάθεση ψυχής 40 χρόνων. Ο APOSTOL αντλεί την έμπνευσή του από την θάλασσα, τη φύση και τη μουσική, ενώ για εκείνον η τέχνη είναι «συναισθήματα, ευαισθησίες, αδυναμίες, συμβολισμοί». Η απέραντη αγάπη του για τη φύση, τη θάλασσα και τη μουσική αντανακλούν στα γλυπτά του την ίδια μαγική απλότητα, εκπέμποντας ταυτόχρονα έναν ύμνο στη χαρά της ζωής. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι από τα έγκατα της γης, φυσικά, με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και θα επιστρέψουν σ’ αυτήν χωρίς να βλάψουν τον πλανήτη.
Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 18:00, ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 18.00- 22.00 (6 Δεκέμβριου – 7 Ιανουαρίου 2024)
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b