MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Μουσικό Αφιέρωμα στο Ιάννη Ξενάκη από τους dissonArt ensemble στο ΕΜΣΤ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τη συνεργασία της με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζοντας έναν νέο κύκλο συναυλιών στο πλαίσιο των έκθεσεων του ΕΜΣΤ για έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, τον Ιάννη Ξενάκη. Στις τρεις συναυλίες μικρής διάρκειας, το δραστήριο μουσικό σύνολο dissonArt ensemble με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από τους σοβαρότερους «πρεσβευτές» της σύγχρονης μουσικής στον ελλαδικό χώρο, θα ερμηνεύσει τρία εμβληματικά έργα του Ιάννη Ξενάκη σε χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 14.00, 16.00 και 18.00. Η πρώτη συναυλία (διάρκειας 15 λεπτών) περιλαμβάνει τα έργα Κόττος για σόλο βιολοντσέλο (1977) και Χάρισμα για κλαρινέτο και βιολοντσέλο (1971) και θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του ΕΜΣΤ στις 14.00. Στον ίδιο χώρο, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία (διάρκειας 15 λεπτών) όπου θα παρουσιαστούν τα έργα Ιχώρ για τρίο εγχόρδων (1978) και Χάρισμα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την τρίτη συναυλία (διάρκειας 20 λεπτών) και τα έργα Κόττος και Ιχώρ στον 2ο όροφο του ΕΜΣΤ στις 18.00. Ερμηνεύουν τα μέλη του dissonArt ensemble, Αλέξανδρος Σταυρίδης (κλαρινέτο), Θοδωρής Πατσαλίδης (βιολί), David Bogorad (βιόλα) και Βασίλης Σαΐτης (βιολοντσέλο).
29/11, 14.00, 16.00, 18.00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν οι Man Called Shadow μάς παρέσυραν στο εκστατικό μουσικό σύμπαν των 60s12.09.2018

2. I’m Positive 2023: Μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη στη Στέγη

Για έκτη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι που ζουν με και χωρίς τον HIV μιλούν για τη ζωή τους, σε μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την αποδοχή, ενάντια στο στίγμα και τις προκαταλήψεις. Μια συνάντηση με την υπογραφή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». Φέτος, το “I’m Positive” επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 29 Νοεμβρίου με μια επετειακή βραδιά, η οποία συμπυκνώνει μέσα της ανθρώπινες ιστορίες που ακούγονται δυνατά, προσωπικές αφηγήσεις που εμπνέουν και γίνονται παράδειγμα ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη. Γιατί οι θετικές φωνές ακούγονται δυνατότερα. Μαζί, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, μετρώντας περισσότερες από 30 ιστορίες ανθρώπων που μοιράστηκαν στιγμές της ζωής τους, συναντιόμαστε και πάλι σαν μια οικογένεια που κάθε χρόνο μεγαλώνει, με μια υπόσχεση: Να συνεχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά ξανά και ξανά, μέχρι τα αυτονόητα να γίνουν πραγματικότητα για κάθε άτομο. Τη συζήτηση συντονίζουν η Λυδία Παπαϊωάννου και η Katherine Reilly. Απαραίτητη η κράτηση δελτίου εισόδου.
29/11, 20:30
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Κεντρική Σκηνή, Συγγρού 107, Καλλιθέα

3. Εκδήλωση “Η επιστήμη και η τέχνη στις κλιματικές κρίσεις”στο Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν εγκαινιάζει την “Ανοιχτή Σκηνή”, ένα πρωτότυπο πρόγραμμα γνώσης, διαλόγου και δημιουργίας, όπου επιστήμη και τέχνη συναντώνται πάνω στη σκηνή αλλά και με το κοινό, με αφορμή ζητήματα που απασχολούν έντονα την εποχή μας. Στην πρώτη εκδήλωση που αφορά στο σημαντικότερο ζήτημα που μας απασχολεί σήμερα, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Γενικός Γραμματέας και Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης για τη Φυσική της Ατμοσφαίρας και της Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: “Η επιστήμη και η τέχνη στις κλιματικές κρίσεις”. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση μιας σύνθεσης μουσικής και κειμένων με έμπνευση τη θεματική, σε ερμηνεία ηθοποιών αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης αλλά και σπουδαστών-σπουδαστριών. Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων, Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χάρης Δούκας. Δελτία εισόδου θα διατίθενται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο του θεάτρου (από τις 5 μμ). Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
29/11, 19:00
Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελέτης Ηλίας: Στο ελληνικό θέατρο επικρατεί ακόμα ένας ελιτισμός που μας στενεύει12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b